Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Otkriveno u oproštajnom pismu: Koji lideri dos-a su homoseksualci?!

Pravda 19.04.2017
Oproštajno pismo Vlajka Stojiljkovića pre samoubistva ispred Narodne skupštine aprila 2002. godine. „I danas kada dođe do poslednjeg boja, Neozaren starog oreola sjajem, ja ću dati život otadžbino moja, znajući šta dajem i zašto ga dajem“… »

Dodela priznanja: "Sa željom da nemate vojničkih izazova, ali da budete spremni na njih!" (foto)

Pravda 19.04.2017
Zamenik predsednika opštine Palilula dr Darko Punović uručio je značke i zahvalnice vojnim obveznicima sa teritorije opštine Palilula, koji su dobrovoljno odslužili vojni rok u generaciji „mart“ i „juni“ 2016. godine. -Dobrovoljnim… »

Ipak na doradi: U spornom priručniku uče osnovce šta je oralni seks?! (foto)

Pravda 19.04.2017
Nakon što su obrazovani paketi iz kojih deca u vrtićima i školama treba da uče o tome šta je seksualno nasilje i kako da se od toga zaštite, izazvali ogromnu osudu javnosti, Ministarstvo prosvete odlučilo je da se oni koriguju i prilagode uzrastu… »

Danas će se ostvariti ona "bole me zglobovi, menjaće se vreme": Ali, to nije najgore, ima mnogo gorih simptoma!

Pravda 19.04.2017
Vrtoglavica, umor, pospanost, bolovi u zglobovima, migrene… ove i slične tegobe karakteristične su za meteoropate, koji reaguju na promene vremena kakve su poslednjih dana zahvatile Srbiju, a drastične se tek očekuju. Sa više od 20 stepeni… »

Ministarka predlaže da se avion nazove po Zdravku Čoliću

Radio sto plus 19.04.2017
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da jedan avion te kompanije nosi ime pevača Zdravka Čolića. "On je prosto legenda i traje dugo, i ja bih volela da isto toliko… »

Srbija od jutros pod snegom! (FOTO)

Alo 19.04.2017
U pojedinim gradovima Srbije od jutros provejava slab sneg. Prognoze meteorologa su se obistinile i od noćas u Srbiji, u pojedinim gradovima, provejava sneg. Bele pahulje padaju u Somboru, Požegi, Novom Sadu ali i na Paliću... Sneg koji je noćas padao… »

Kako je Zemunski klan udario u Kineski zid

Nedeljnik 19.04.2017
(CEO TEKST) Šena su pokupili "zemunci", shvatajući da on zapravo koordinira poslovima uvoza na stotine kontejnera koji su iskrcavani sa brodova na terminale riječke luke, a potom je roba transportovana kopnom u Srbiju, gde su je čekali i preuzimali… »

Ka­ko po­be­di­ti kan­di­du

Politika 19.04.2017
Nu­tri­ci­o­ni­sti sa­ve­tu­ju da se iz is­hra­ne iz­ba­ce slat­ki­ši i pr­o­iz­vo­di od be­log bra­šna, a da se ko­ri­ste in­te­gral­ne te­ste­ni­ne, ke­fir, sa­la­te…. Posle korišćenja antibiotika, usled slabljenja… »

Uručene nagrade za najaktivnije opštine u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi“

RTS 19.04.2017
Čelnicima 12 opština, čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", u Vladi Srbije uručena su priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije. Pobednici su dobili i nagrade - 12… »

Vučić i naša inteligencija

Peščanik 19.04.2017
Nedavno je na promociji jedne knjige neko rekao nešto u smislu „da smo drugačiji, mi ne bismo bili humanisti nego – ekonomisti“. Tako sam, priznajem, prvi put čuo za tu novu profesiju – humanista. Mislio sam, valjda naivno, da humanista može… »