Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Nagrade i besplatan internet za 12 opština

Danas 19.04.2017
Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" danas su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i nagrade. Nagrade podrzumevaju 12… »

Đorđević sa pripadnicima Specijalne brigade

Danas 19.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas u Domu Vojske u Pančevu sa podoficirima i profesionalnim vojnicima iz Specijalne brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Prema rečima ministra Đorđevića, ideja je da se najmanje jednom… »

Ne otvarajte lažni mejl Privredne komore Srbije

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Privredna komora upozorila je danas javnost da je registrovan zlonamerni mejl, u potpisu predstavljen kao mejl "Privredne komore Srbije", koji nema nikakve veze sa PKS a u sebi sadrži opasan virus. Mejl je, kako se navodi u saopštenju, poslat… »

Palma: Mladi koji protestuju u Beogradu su "zavedeni i prevareni"

Vesti online 19.04.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je na predizbrnom skupu JS u Kovinu da ta stranka podržava mlade ljude koji nešto traže, ali da su mladi koji protestuju u Beogradu "zavedeni i prevareni". Oni treba da se bore za studentska… »

Stefanović: MUP ulaže u Specijalne antiterorističke jedinice

Blic 18.04.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će MUP nastaviti da ulaže u opremanje i modernizaciju Specijalne antiterorističke jedinice, koja je kako je naveo, spremna da odgovori na sve bezednosne izazove koji mogu ugroziti… »

Pomozimo mami da opet bude sa svojom bebom!

Mondo 19.04.2017
Miljani Ristić Stanković, mladoj mami četvoromesecne bebe Vukašina, dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija (AML) samo par meseci posle porođaja. Pomozimo i njoj i bebi! Foto: Facebook Miljana se porodila pre četiri meseca da bi potom… »

Počelo istraživanje moguće grobnice kod Raške

RTV 19.04.2017
RAŠKA - Komisija Vlade Srbije za nestala i predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine počeli su istraživanje lokacije u selu Kizevak kod Raške zbog sumnje da bi se tu mogla naći masovna grobnica sa posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca, koji… »

Službe na nogama: Babović: Svim štabovima naložena pripravnost

Blic 19.04.2017
Svim štabovima za vanredne situacije na teritoriji Srbije naloženo je da preduzmu mere za sprečavanje i eventualno ublažavanje posledica obilnih padavina, izjavio je načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Željko… »

CINS nominovan za najveće novinarsko priznanje Evrope

B92 19.04.2017
Beograd -- Centar za istraživačko novinarstvo Srbije nominovan je za Evropsku novinarsku nagradu 2017, koja će biti dodeljena u četvrtak u Amsterdamu. CINS je, kako je saopšteno, nominovan u kategoriji "Istraživačko novinarstvo". U istoj kategoriji… »

Dve crkve raspravljaju o stepincu: Četvrta runda dijaloga u Požegi, učesnici se obavezali na ćutanje

Kurir 19.04.2017
U hrvatskom gradu Požega, nekada Slavonska Požega, 21. i 22 aprila biće održan četvrti sastanak Mešovite katoličko-pravoslavne komisije, koja treba da rasvetli ulogu i odgovornost kardinala Alojzija Stepinca tokom Drugog svetskog rata. Alozije… »