Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Za pet opština po 20.000 evra, svima besplatni wi-fi

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Čelnicima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" danas su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije, a pobednici su dobili i… »

Đorđević razgovarao sa pripadnicima Specijalne brigade

RTS 19.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je u Domu Vojske u Pančevu sa podoficirima i profesionalnim vojnicima iz Specijalne brigade. Prema rečima ministra Đorđevića, ideja je da se najmanje jednom godišnje sastaje sa pripadnicima Ministarstva… »

Lažni mejl Privredne komore Srbije sadrži virus

Večernje novosti 19.04.2017
Privredna komora upozorila je danas javnost da je registrovan zlonamerni mejl, u potpisu predstavljen kao mejl "Privredne komore Srbije", koji nema nikakve veze sa PKS a u sebi sadrži opasan virus. Privredna komora upozorila je danas javnost da je… »

Palma: Mladi koji protestuju u Beogradu su "zavedeni i prevareni"

Vesti online 19.04.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je na predizbrnom skupu JS u Kovinu da ta stranka podržava mlade ljude koji nešto traže, ali da su mladi koji protestuju u Beogradu "zavedeni i prevareni". Oni treba da se bore za studentska… »

Stefanović: MUP ulaže u Specijalne antiterorističke jedinice

Blic 18.04.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će MUP nastaviti da ulaže u opremanje i modernizaciju Specijalne antiterorističke jedinice, koja je kako je naveo, spremna da odgovori na sve bezednosne izazove koji mogu ugroziti… »

Pomozimo Miljani da pobedi leukemiju

RTS 19.04.2017
Miljani Ristić Stanković iz Vranja, majci četvoromesečne bebe, dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija (AML) i to samo nekoliko meseci nakon porođaja. Za lečenje u inostranstvu potrebno je najmanje 50.000 evra, zbog čega je porodica… »

Počelo istraživanje moguće grobnice kod Raške

RTS 19.04.2017
Komisija Vlade Srbije za nestala lica i predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine počeli su istraživanje lokacije u selu Kizevak kod Raške zbog sumnje da bi se tu mogla naći masovna grobnica sa posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca, koji su… »

Svim štabovima naložena pripravnost

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Svim štabovima za vanredne situacije na teritoriji Srbije naloženo je da preduzmu mere za sprečavanje i eventualno ublažavanje posledica obilnih padavina, izjavio je načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije… »

CINS nominovan za najveće novinarsko priznanje Evrope

B92 19.04.2017
Beograd -- Centar za istraživačko novinarstvo Srbije nominovan je za Evropsku novinarsku nagradu 2017, koja će biti dodeljena u četvrtak u Amsterdamu. CINS je, kako je saopšteno, nominovan u kategoriji "Istraživačko novinarstvo". U istoj kategoriji… »

Dve crkve raspravljaju o stepincu: Četvrta runda dijaloga u Požegi, učesnici se obavezali na ćutanje

Kurir 19.04.2017
U hrvatskom gradu Požega, nekada Slavonska Požega, 21. i 22 aprila biće održan četvrti sastanak Mešovite katoličko-pravoslavne komisije, koja treba da rasvetli ulogu i odgovornost kardinala Alojzija Stepinca tokom Drugog svetskog rata. Alozije… »