Arhiva vesti 24.08.2017

Šarčević: Neće biti neka velika šteta zbog štrajka 1. septembra

Nova ekonomija 24.08.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ocenio je da jednodnevni štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koji je najavljen za 1. septembar, neće poremetiti proces rada i "neće biti neka velika šteta". "Prvi septembar je… »

Ministarka opet u kontroli: 16.00 h, a nigde nikog

B92 24.08.2017
Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović je nenajavljeno kontrolsala i gradilište mosta kod Ostružnice i tu, takođe, nije zatekla radnike. Obišla je izgradnju mosta preko Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda, gde su… »

Nobelovci upozoravaju: Donald Tramp može da izazove novu finansijsku krizu

Nova ekonomija 24.08.2017
Osamnaest dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju dalo je zabrinjavajući potvrdan odgovor na pitanje nemačkog lista Velt da li svetu preti nova finansijska kriza poput one koja je 2008. uzdrmala globalnu ekonomiju. Ekonomski nobelovci ne veruju baš… »

Podmetanje požara u srpskom selu - zločin iz mržnje

N1 Info 24.08.2017
Zadarska policija saopštila je danas da je podneta krivična prijava protiv jedne osobe za zločin iz mržnje, jer je podmetnula požar u mestu gde živi većinski srpsko stanovništvo. Iz zadarske policije za N1 je potvrđeno da je podneta krivična… »

U Rimu izbio sukob policije i migranata, dvoje uhapšeno (foto)

Večernje novosti 24.08.2017
Italijanska policija sukobila se danas sa migrantima koji su "okupirali" manji trg u Rimu, protestujući zbog naredbe da napuste zgradu u koju su se uselili. Italijanska policija sukobila se danas sa migrantima koji su "okupirali" manji trg u Rimu… »

Specijalci u BiH tukli žene koje su pružale pasivni otpor?

Večernje novosti 24.08.2017
Iz MUP-a SBK su za Klix.ba izjavili da je put jutros deblokiran, kao i da nije bilo upotrebe fizičke sile, dok je neimenovana učesnica protesta ovom sarajevskom portalu rekla da su specijalci došli jutros u 4:30 sati i silom rasterali žene. Pripadnici… »

Tajfun na jugu Kine odneo 12 života

Novi magazin 24.08.2017
U naletu tajfuna Hato, najjačoj oluji koja je pogodila južni kineski region u blizini Hongkonga u proteklih više od pola veka, prema najnovijim podacima je poginulo 12 osoba. U Makau je stradalo osmoro ljudi, među kojima su i dva muškarca koja su… »

Izvučen tiket od 760 miliona $, lutrija pogrešno objavila dobitak

B92 24.08.2017
Američka Lutrija države Masačusets saopštila je da je prvobitno objavila pogrešno mesto prodaje dobitnog tiketa lutrije "Pauerbol" (Powerball), na kojoj je osvojen džekpot u iznosu od 758,7 miliona dolara, što je najveća nagrada osvojena jednim… »

Rusi spremaju najveću vojnu vežbu i kažu: Nema veze sa SAD

B92 24.08.2017
Moskva, London -- Rusija priprema najveću vojnu vežbu još od vremena Hladnog rata, pod nazivom "Zapad 17". Po nekim procenama, na njoj će učestvovati 100.000 vojnika. Paradu ruske vojne sile pomno će pratiti NATO u atmosferi pojačanih tenzija… »

Premijerligaši nedelju dana pre kraja prelaznog roka oborili rekord

Beta 24.08.2017
Klubovi engleske Premijer lige potrošili su do sada na transfere fudbalera rekordnih milijardu i 170 miliona funti, nedelju dana pre kraja letnjeg prelaznog roka. Prema podacima firme Dilojt, time je oboren prošlogodišnji rekord po broju novca koji su… »