Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Vera će opstati kroz kulturu i umetnost

Danas 07.01.2018
S obzirom na način života koje je donelo novo vreme, običaji moraju da se prilagode. Oni se prilagođavaju i menjaju. I Sveti Sava je stare, prethrišćanske običaje samo nadogradio hrišćanskim. Ništa on nije uništavao niti menjao. Tako ni mi u… »

Nerešena misterija Nemanjinog dvora

Večernje novosti 07.01.2018
Još uvek ne postoje pouzdani materijalni dokazi kako su izgledale rezidencije Nemanjića. Na najmanje tri mesta u okolini Novog Pazara pominju se dvorovi vladara Raške, ali nijedan nije otkriven. DRVENI dvor Stefana Nemanje, nalik na šumsku kućicu iz… »

Postala je majka u 60. godini, muž je hteo da je ostavi, a evo kako danas živi druga najstarija porodilja u Srbiji

Blic 07.01.2018
Jedna od žena koja je obeležila godinu za nama sigurno je i Novopazarka Atifa Ljajić, koja je u 60. godini prvi put postala majka, rodivši ćerku Alinu posle četiri veštačke oplodnje. Njenu letošnju sreću zamalo su pokvarili najave muža Šerifa… »

Zašto se Božić zove baš tako i zašto je važno voleti

Blic 07.01.2018
Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! Odzvanjaju reči božićnog pozdrava. Šta to tako svetli u tom prazničnom danu, to što je Bog postao dete ili što je dete postalo Bog? Kada pomerimo tu zavesu praznika i zagledamo se malo dublje, dolazimo do istine… »

Ružica iz Mačkata zna kako da prepoznate pravu pršutu, i tu tajnu deli sa vama

Blic 07.01.2018
Posle dugog božićnog posta, željan ukusnog zalogaja sušenog mesa, kupac dolazi u mesaru da pazari kvalitetan mrs. Na čivilucima iznad tezgde vise rumeni komadi potpisani kao pršuta, ali kako prepoznati pravu - pravilno obrađenu i od dobrog domaćeg… »

Društvene mreže nas otuđuju!

Alo 07.01.2018
Episkop šumadijski Jovan u ekskluzivnom božićnom intervjuu za naš list poslao je poruke vernicma povodom velikog praznika, govorio o protestima u svojoj eparhiji, političarima koji grade crkve i manastire, ali i o lošem uticaju savremene tehnologije… »

Đurić: Blokada manastira čin bezumlja

Alo 07.01.2018
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas da jučerašnja blokada manastira Presvete Bogorodice u Đakovici od strane Albanaca predstavlja čin bezumlja. "Postavlja se pitanje šta ovde rade hiljade pripadnika KFOR-a, Euleks-a i svih misija… »

VIDEO: U stanu drže pumu i tvrde da nije opasna

Radio 021 07.01.2018
Par iz ruskog grada Penze odlučio je da udomi neobičnog kućnog ljubimca, pa je od lokalnog zoo-vrta kupio pumu. Aleksandar i Marija Dmitrijev ističu da ovaj predator, kojeg zovu Mesi, odavno ne živi u prirodnom okruženju, pa je zato apsolutno… »

Dodik čestitao Božić svim pravoslavcima

Alo 07.01.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Božić patrijarhu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu i vernicima, koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru. Dodik je istakao da praznik Hristovog rođenja uvek iznova podseća da su… »

Antić: Demografska politika u vrhu prioriteta vlade

Studio B 07.01.2018
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević obišli su danas porodilište KBC „Dragiša Mišović“ i uručili poklone porodiljama i zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi. Ministar… »