Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Vulin: Vojska Srbije garant mira i stabilnosti

Politika 07.01.2018
BUJANOVAC – Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas u bazi „Jezerska mahala” kraj Bujanovca da je snažna i stabilna Vojska Srbije garant mira i stabilnosti o u zemlji „a i šire”. U obraćanju vojnicima kojima je čestitao Božić… »

Srbi napali Srbe u severnoj Mitrovici

Jug press 07.01.2018
MITROVICA Kosovska policija saopštila je danas da su četiri osobe povredjene u jučerašnjoj masovnoj tuči u Severnoj Mitrovici a da su osumnjčeni u bekstvu. Policija navodi da se incident dogodio juče oko 15.42 kada je grupa osumnjičenih osoba… »

Haradinaj čestitao Božić, o dogadjajima u Djakovici ni reči

Jug press 07.01.2018
PRIŠTINA Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas na svojoj Fejsbuk stranici čestitao Božič svim pravoslavnim vernicima. On je napisao da su “verski praznici uvek služili ljudima na Kosovu, ali i svim ljudima dobre volje da gaje solidarnost među… »

Mala škola geopolitike dr Dragana Petrovića: Geopolitika Sredozemlja (video)

Pravda 07.01.2018
U novom serijalu produkcije "HelmCast", dr Dragan Petrović će u nizu predavanja-epizoda pokušati da građanima Srbije objasni istoriju GeoPolitike , to jest odnosa između istoka i zapada, severa i juga. U prvoj epizodi serijala obrađena je tematika… »

Tražio grob Atile Hunskog, a pronašao pradedin grob i rođake

Alo 07.01.2018
Otkrio je i da u malom vojvođanskom selu i dalje živi neko od njegove rodbine. Jedan od najpoznatijih svetskih producenata i voditelja, Džonatan Leg, čija se emisija "Put kojim se ređe ide" emituje na američkom kanalu Travel channel, pronašao je… »

Naslovne strane dnevnih listova: Prelistavanje štampe za 8. januar 2018. godine!

BK TV 07.01.2018
BKTVNews je za vas pripremio pregled naslovnih strana za 08. januar. Dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak donosi ekskluzivne i aktuelne priče iz zemlje i sveta. Dnevni listovi u Srbiji u izdanjima za 08. januar pišu o Božiću i čestitkama za… »

Evo kako Srbi u Americi slave Božić: Iako miljama daleko sačuvali su sve stare običaje, ali i jedan koji nije za pohvalu

Kurir 07.01.2018
Ovog vikenda oko milion vernika u Sjedinjenim Američkim Državama proslavlja Božić po Julijanskom kalendaru, među kojima, naravno i dosta Srba, na čijoj su trpezi na ovaj dan neizostavni sarma, česnica, ćevapi i šljivovica. Nekada se u slavu… »

Panta Vranešević proslavio svoj 100. Božić i otkrio tajnu! Jedan od najstarijih Srba za Kurir priča kako da doživite…

Kurir 07.01.2018
Kad je stogodišnjak Panto Vranešević iz Šajinovaca ispod Zlatibora slavio svoj prvi Božić, Prvi svetski rat još je uveliko trajao. Stotinu godina kasnije, deda Panto u zdravlju i veselju slavi svoj 100. Božić. - Prvi, i drugi i treći Božić… »

U Srbiju stiže "krvava kiša" i "žuti sneg"!

Alo 07.01.2018
Pustinjska prašina iz Sahare nošena južnim vetrom već sutra stiže do Evrope, najpre do Italije, Francuske, a pogodiće i Hrvatsku, BiH i Srbiju. Prema mapi koju je objavila stranica severe-weather.eu iz pustinje u Sahari u Evropu već sutra stiže… »

Policija u SAD prošle godine ubila 1.000 ljudi

Radio 021 07.01.2018
Američka policija ubila je oko 1.000 ljudi širom zemlje u različitim akcijama tokom 2017. godine, navedeno je izveštaju koji je objavio "Vašington post". Podaci pokazuju da je policija iz vatrenog oružja pogodila 987 osoba tokom prošle godine, što… »