Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Otkud bomba pored šina: Kako je blokirana pruga Beograd-Bar

Nedeljnik 07.01.2018
U okolini Zaluga su odjekivale jake detonacije tokom Badnje večeri. Danas tokom dana proširila se vest da je blokirana pruga Beograd-Bar pošto je u blizini pruge pronađena bomba. Prvo je javljeno da je ručna bomba bila žicom vezana za šine, ali su… »

Poreska uprava naplatila više od 1.000 milijardi dinara

Alo 07.01.2018
Poreska uprava je naplatila više od 1.000 milijardi dinara javnih prihoda u 2017. godini što je 35 milijardi više nego godinu ranije, izjavila je direktorka Poreske uprave Dragana Marković. Rast naplate, prema njenim rečima, beleže sve vrste poreza… »

Porođaji na estradi su obeležili 2017-u: U samo jednom mesecu čak 3 poznate dame su postale majke!

Srbija danas 07.01.2018
Oktobar je mesec beba. Godinu 2017. su obeležili razni događaji na našem estradnom nebu. Svađe, raskidi, razvodi, skandali ali i oni najlepši životni događaji poput venčanja i prinova. Izdvojili smo nekoliko poznatih dama, koje su se u godini za… »

Nad Srbima izvršen svesni genocid: Slabe tuku, jake poštuju (foto)

Sputnik 07.01.2018
Hrišćanskim narodima nikad nije bilo lako kroz istoriju. Slabe tuku, jake poštuju - tako je bilo i tako će uvek biti, kaže za Sputnjik glavni sveštenik Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, protojerej Mihail Vasiljev. Kako vi kao pravoslavni sveštenik… »

VIDEO: Životinja koja izgleda kao vatromet

Radio 021 07.01.2018
Morske dubine kriju neverovatna bića. Jedne od njih su meduze, žarnjaci, koje jedan stadijum svog života provode lebdeći u morskoj vodi. Opremljene su žarnim ćeijama koje im služe i za odbranu i za lov. Dolaze u svim oblicima i bojama, a ova… »

Za roditelje ariljskih trojki nema odmora

RTS 07.01.2018
Božić je za većinu neradni praznik, za neke profesije ponekad, a za roditelje - nikad. Posebno ukoliko imaju trojke jer je tada dežurstvo 24 sata. Pre šest meseci Arilje je postalo bogatije za tri nova sugrađanina. Bojana je od Nemanje starija jedan… »

Kombinacija koja čisti disajne puteve: Ovakav lek protiv prehlade sigurno niste isprobali a naučnici tvrde da baca na kolena

Kurir 07.01.2018
Deluje pomalo neverovatno, ali naučnici tvrde da viski uništava simptome prehlade i gripa. Prehlade i virusi su još uvek aktuelni jer nas ove godine još nije uhvatila prava zima koja uništava sve viruse i bakterije. Ako često imate upale grla… »

Rekordna poseta 2017. u Muzeju Nikole Tesle

RTS 07.01.2018
Na današnji dan pre 75 godina preminuo je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova sveta. Srpski naučnik je najveći broj pronalazaka ostvario u Sjedinjenim Američkim Državama, čiji je građanin bio gotovo šest decenija. Njegov muzej u Beogradu 2017… »

Kako da znate da vam neko krade wi-fi

Radio 021 07.01.2018
Internet vam je sporiji nego što bi trebalo da bude? Sumnjate da se na vaš Wi-Fi prikačio neko ko za njega ne plaća? Prenosimo nekoliko saveta pomoću kojih ćete razotkriti i zaustaviti većinu "nezvanih gostiju". Proverite Wi-Fi ruter Vaš bežični… »

Mesto u kojem skoro svi imaju rak — a niko ne zna zašto

Sputnik 07.01.2018
Nemačko selo ima dvostruko veću stopu oboljevanja od raka od državnog proseka... Iako je dom samo 1.500 ljudi, selo Vevelsflet postalo je svetski poznato, ali ne po dobrome. Naime, u tom nemačkom mestu čak svaki deseti stanovnik boluje od nekog… »