Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Pravoslavni vernici slave Božić

RTV 07.01.2018
NOVI SAD, BEOGRAD - Danas je Božić za hrišćane koji se pridržavaju Julijanskog kalendara. Božić je dan kada Hrišćani obeležavaju rođenje Spasitelja - sina Božjeg Isusa Hrista. Božić danas slave vernici Srpske pravoslavne crkve, Ruske crkve… »

General Diković: Upozoreni smo od KFOR-a na moguće nemire

Beta video 07.01.2018
JEZERSKA MAHALA - ``U petak sam iz razgovora s komandantom Kfora došao do odredjenih informacija da u Kopnenoj zoni bezbednosti može doći do ugrožavanja bezbednosti, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Srećom, za sada je sve mirno i stabilno i… »

Lončar: Država izdvojila novac za Morkio sindrom, LAL deficit i retke tumore

Nova ekonomija 07.01.2018
Svake godine država sve više i više izdvaja za lečenje pacijenata koji boluju od retkih bolesti. Vlada je i ove godine izdvojila novac za Morkio sindrom, LAL deficit i retke tumore, rekao je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar. U toku sledeće… »

U Srbiji danas 19 C, evo kada stiže zahlađenje

Mondo 07.01.2018
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. Foto: ATA Images/Antonio Anhel Najniža temperatura od -2 C na istoku i jugoistoku Srbije, a do 9 C na području Beograda. Najviša temperatura od 12 do 19 C, u… »

Uhapšen bivši predsednik Irana? "Podsticanje protesta"

B92 07.01.2018
Britanski "Dejli mejl" objavio je da je uhapšen bivši iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad i to zbog podsticanja protesta protiv vlade u Teheranu. Britanski dnevnik poziva se na panarapski list "Al Kuds Al Arabi", koji izlazi u Londonu i u vlasništvu… »

Božićna liturgija u Gračanici u prisustvu kosovske policije i Kfora

RTS 07.01.2018
Brojni vernici iz centralnog Kosova okupili su se na božićna liturgiji koja je održana u Manastiru Gračanica, gde je služio episkop raško-prizrenski Teodosije. Tokom liturgije u manastirskom dvorištu bili su prisutni pripadnici Kosovske policije i… »

Šarčević: Modernizacija i digitalizacija škola plan za 2018. godinu

Blic 07.01.2018
Tokom 2017. urađeno je mnogo na reformi obrazovanja, prvi veliki koraci su već učinjeni, a sada iščekujemo rezultate prvih pilot projekata i nastavljamo da ulažemo u modernizaciju i digitalizaciju škola, izjavio je ministar prosvete, nauke i… »

Dva časa nedeljno više za učenike prvog razreda gimnazije

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa, pa će tako nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Sve to je predviđeno novim… »

Tamara Vučić posetila decu u Prihvatilištu: Zrno nade za one koji imaju manje (foto, video)

Blic 06.01.2018
Supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić posetila je danas, na Badnji dan, Prihvatilište za decu "Vasa Stajić" na Voždovcu i štićenicima tog doma podelila božićne paketiće. Poseti prve dame obradovalo se 25 mališana, a kako… »

Na Badnji dan masovne tuče u Kosovskoj Mitrovici

Blic 07.01.2018
Iako je Božić u svom najdubljem smislu praznik mira i ljubavi, Badnji dan u Kosovskoj Mitrovici protekao je uz najmanje dve tuče u kojima su oba puta intervenisale interventne jedinice Policije Kosova. Kako je objavio KoSSev, ima povređenih, a među… »