Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Antić: Demografska politika u vrhu prioriteta vlade

Politika 07.01.2018
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević obišli su danas porodilište KBC „Dragiša Mišović” i uručili poklone porodiljama i zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi. Ministar… »

AMSS: Ujutro bez gužve, popodne više prometa na putevima

Novi magazin 07.01.2018
Vozače u Srbiji u jutarnjim časovima očekuje slabiji saobraćaj, a tokom popodneva osetno pojačanje, posebno na putevima koji vode iz pravca zimskih turističkih centara i vikend naselja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Povoljne… »

Princeza Katarina posetila dečije bolnice i uručila paketiće

Večernje novosti 07.01.2018
Princeza Katarina Karađorđević posetila je dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila novogodišnje paketiće i čestitala im Božić. Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila… »

Na Božić pre 72 godine umro je Nikola Tesla

Srbija danas 07.01.2018
Ikona srpskog naroda. Sedmog januara pre 72 godine umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju… »

Amfilohije: Odluka o kanonizaciji Stepinca pripada papi

Blic 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je da mešovita komisija, čiji je i on bio član, nije mogla da se složi o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca, te da to pitanje, koje u SPC-u nikada nisu dovodili pod… »

Poslanica Irineja: Kosovo je naš Jerusalim

Politika 07.01.2018
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozvao je u Božićnoj poslanici vernike da srcem i dušom budu jedno sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji koje je „naš večni zalog”. Istakao je da se ne sme zaboraviti da su Kosovo i Metohija srpski… »

Bacali iznutrice na džamiju u Banjaluci

Danas 07.01.2018
Policija je uhapsila B.Č. iz Prijedora i N.Š. iz Banjaluke zbog sumnje da su bacali životinjske iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke, izjavila je portparolka Policijske uprave u Banjaluci Marija Markanović. Ona je navela da su… »

Kraj prvog dela raspusta, đaci od utorka u klupama

Mondo 07.01.2018
Prvi deo zimskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji završava se sutra, dok će drugi deo raspusta biti od 1. do 9. februаrа. Foto: Guliver/getty images, Thinkstock Prvo polugodište se zаvršаvа 31. jаnuаrа, а… »

Horgoš za 20 dana prešlo 580.000 putnika

Radio 021 07.01.2018
Držаvna sekretаrka Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа Biljаnа Popović Ivković izjavila je da je u poslednjih dvаdesetаk dаnа preko grаničnog prelаzа Horgoš prešlo 580.000 putnikа, а preko beogrаdskog аerodromа skoro 290.000 ljudi… »

Ljajić: Tražićemo i dalje od EU ukidanje rominga

B92 07.01.2018
Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da će zemlje regiona koje su u procesu pridruživanja EU od Brisela i dalje tražiti proširenje uredbe o ukidanju rominga. "Mi ćemo i dalje pokušavati da pronađemo pravni osnov kako bi direktiva EU o ukidanju… »