Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Četiri devojčice rođene na Božić u KBC "Dragiša Mišović"

B92 07.01.2018
U porodilištu Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" u Beogradu danas su rođene četiri devojčice. Božićne poklone su majkama uručili ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antića i predsednik gradske Skupštine Nikola Nikodijević… »

Pojačan saobraćaj u Srbiji, pola sata čekanja na Horgošu i Batrovcima

Večernje novosti 07.01.2018
u Srbiji je večeras pojačan saobraćaj, naročito ka većim gradovima, i na autoputevima ka Mađarskoj i Hrvatskoj. u Srbiji je večeras pojačan saobraćaj, naročito ka većim gradovima, i na autoputevima ka Mađarskoj i Hrvatskoj, saopštio je… »

Princeza Katarina posetila dečije bolnice i uručila paketiće

Večernje novosti 07.01.2018
Princeza Katarina Karađorđević posetila je dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila novogodišnje paketiće i čestitala im Božić. Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila… »

Na Božić pre 75 godina umro je Nikola Tesla

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Sedmog januara pre 75 godina umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju, planetarnu… »

"Za Dianu Budisavljević bismo potpisali, za Stepinca ne možemo"

Vesti online 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da Mešovita komisija, čiji je i on bio član, nije mogla da se složi o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca, te da to pitanje, koje u SPC-u nikada nisu dovodili pod… »

Patrijarh Irinej: Kosovo je srpski Jerusalim

Vesti online 07.01.2018
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozvao je u Božićnoj poslanici vernike da srcem i dušom budu jedno sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji koje je "naš večni zalog". Istakao je da se ne sme zaboraviti da su Kosovo i Metohija srpski… »

Bacali iznutrice na džamiju u Banjaluci

Danas 07.01.2018
Policija je uhapsila B.Č. iz Prijedora i N.Š. iz Banjaluke zbog sumnje da su bacali životinjske iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke, izjavila je portparolka Policijske uprave u Banjaluci Marija Markanović. Ona je navela da su… »

Sutra se završava prvi deo zimskog raspusta za učenike u centralnoj Srbiji

Novi magazin 07.01.2018
Prvi deo zimskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji završava se sutra, dok će drugi deo raspusta biti od 1. do 9. februаrа. Prvo polugodište se zаvršаvа 31. jаnuаrа, а drugo počinje 12. februаrа. Za đake u… »

Horgoš za 20 dana prešlo 580.000 putnika

Radio 021 07.01.2018
Držаvna sekretаrka Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа Biljаnа Popović Ivković izjavila je da je u poslednjih dvаdesetаk dаnа preko grаničnog prelаzа Horgoš prešlo 580.000 putnikа, а preko beogrаdskog аerodromа skoro 290.000 ljudi… »

Ljajić: Tražićemo i dalje od EU proširenje uredbe o ukidanju rominga

Kurir 07.01.2018
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da će zemlje regiona koje su u procesu pridruživanja EU od Brisela i dalje tražiti proširenje uredbe o ukidanju rominga. "Mi ćemo i dalje pokušavati da pronađemo pravni… »