Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Božićna liturgija u Gračanici, u dvorištu Kosovska policija i KFOR

BK TV 07.01.2018
Episkop raško-prizrenski Teodosije održao je danas božićnu liturgiju u manastiru Gračanica, na KiM. Tokom liturgije u manastirskom dvorištu bili su prisutni pripadnici Kosovske policije i KFOR. Na stotine vernika prisustvovalo božićnoj liturgiji… »

Biljana Popović Ivković obišla je pripadnike saobraćajne policije

Alo 07.01.2018
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković obišla je pripadnike saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd i poželela im da tokom godine, kao što je to bio danas slučaj, nemaju nijednu saobraćajnu… »

Sumnjiv tender za hvatanje i smeštaj pasa

Danas 07.01.2018
Firma "Avenija MB" iz Vrnjačke Banje prošle i ove godine zadužena je za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica na teritoriji tutinske opštine. Lane je bilo nekoliko takvih akcija i nastavak je najavljen za ovu godinu proširivanjem i na ruralno… »

O novim hrišćanskim društvenim idealima

Danas 07.01.2018
Knjiga Pitera Brauna, "Blago na nebesima. Uspon hrišćanstva i propast Rimskog carstva", suvereno opisuje svet hrišćana i pagana, odnosno, fundamentalne preobražaje antičkih predstava i uspešni dolazak novih hrišćanskih društvenih ideala. Reč je… »

Najplemenitiji podvig godine Heroj sa zaleđenim trepavicama

Večernje novosti 07.01.2018
Miodrag Rajković vatrogasac iz Niša zadivio naciju hrabrošću i požrtvovanošću. Na autoputu kod Aleksinca, na Badnje veče, više od osam sati spasavao ljude zavejane u koloni, prkoseći "minusu" MOŽDA ga ne pamte po imenu i prezimenu, ali gotovo… »

Trajanje u vremenu na ivici krika (video)

Sputnik 07.01.2018
Odavno sam shvatio da je život zapravo jedna tragikomična farsa. Da i u najdramatičnijim situacijama postoji zrnce komičnog, budalastog, otkrili su odavno Čehov i Šekspir. Tako i ja posmatram sopstveni život — kaže glumac Predrag Ejdus. S… »

Vučić: Mir Božji - Hristos se rodi!

Alo 07.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tradicionalnim pozdravom čestitao je danas Božić građanima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru. "Mir Božji - Hristos se rodi!", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu nekoliko minuta posle ponoći… »

Haradinaj ne može da dobije vizu za SAD?

Alo 07.01.2018
Nakon što se u prištinskim medijima pojavila informacija da je kosovskom premijeru uskraćena američka viza i da neće moći da putuje na Molitveni doručak u Vašington, oglasio se Ramuš Haradinaj koji je potvrdi da je predao zahtev, da je u… »

Amfilohije: SPC ne može da se odrekne Kosova

Alo 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kaže da Srpska pravoslavna crkva ne može da promeni svoje stavove i odrekne se Kosova, jer bi se time morala odreći sama sebe. "To apsolutno ne dolazi u obzir", rekao je mitropolit u… »

Sve ih je manje, ali se ne daju — sa Srbima u Temišvaru na Božić

Sputnik 07.01.2018
Od Srbije ne traže pare, već podršku i udžbenike. Srpska zajednica nije u stanju da na osnovu programa i zakona o rumunskom obrazovanju štampa udžbenike na srpskom jeziku iz kojih bi naši đaci učili. Sunčano božićno jutro. Na liturgiji u punoj… »