Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Bol prestaje odmah! Ako stavite komad ove namirnice na zub, otarasićete se najgorih muka!

Kurir 07.01.2018
Svako od nas je sigurno nekad imao nepodonošljivu zubobolju kada su nam minuti trajali kao večnost. Ova bol je veoma specifična, uporna i donosi mnogo nervoze. Posebno ume da bude neprijatno ako vas zatekne za vreme praznika kada uglavnom stomatolozi… »

Evo šta treba da uradite sa paricom iz božićne česnice

BK TV 07.01.2018
Običaj koji se praktikuje u svakoj kući! Vekovima unazad česnica je tradicionalan kolač koji domaćice u Srbiji zamese za Badnje veče ili rano ujutru za Božić, pre svitanja. Svaki deo Srbije ima svoje OBIČAJE, a evo šta OBAVEZNO treba da… »

Stefanović obišao patrolu saobraćajne policije

Studio B 07.01.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je jednu od patrola saobraćajne policije u blizini Valjeva i zahvalio im se što su i danas, tokom Božića, na terenu i brinu o bezbednosti svih učesnika… »

Opet krši protokol i to za venčanje: Evo ko će pratiti do oltara Megan Markl!

Srbija danas 07.01.2018
Nije tipična mlada... Princ Hari i njegova verenica su i dalje u fokusu medijske pažnje. Nakon dugo očekivane veridbe, Markl je i zvanično dobila status budućeg člana kraljevske porodice, što znači da njeno pojavljivanje u javnosti u potpunosti… »

"Prangijanje" u Kaliforniji i prase pod grtalicom: Kako se u Americi i Kanadi slavi "srpski Božić"

Nedeljnik 07.01.2018
"Ovde je prase gotovo nemoguće nabaviti, pa su ovo nekako kupili ispod ruke na nekoj farmi, kod Indijanaca koji se, pride, bave 'distribucijom' Malbora" Džekson Kalifornija, jedini je grad u Americi u kom božićne rasprodaje traju do sedmog januara… »

Bujica iz vrela naroda

Danas 07.01.2018
Savremena skulptura naivnih u Srbiji je nastala u selu, znači, u sredini koja je kroz vekove držala čvrsto jedinstvo patrijarhalnog društva, nepisane zakone načina življenja, zajednička verovanja i običaje. Ali, savremena skulptura naivnih nastala… »

Fizikohemičar na Svetoj Gori

Danas 07.01.2018
Hilandar se prvi put pominje u spisima iz 1015. godine. Godine 1076. pominje se kao grčki manastir, ali potpuno pust. Zbog toga je bio ustupljen manastiru Konstamonitu. Hilandar se u spisima poslednji put spominje 1169. godine. Nakon toga je ponovo… »

Kalkulator putovanja: Klikni i saznaj koja je tvoja sledeća destinacija u 2018.

Prva 07.01.2018
Jednim klikom zavrtite digitalni „globus“ i otkrijte da li ćete se ove godine pakovati za tropsku plažu ili za urbane epicentre zabave... More ili planine? Neboderi ili seoska idila? Avantura u prirodi ili izležavanje na plaži? Kad je popis… »

Božić u ivanjici: Kako je osmogodišnja devojčica izvukla česnicu

Blic 07.01.2018
U ivanjičkoj crkvi "Sveti car Konstantin i carica Jelena", nakon svečane liturgije, usledilo je lomljenje česnice, a novčiće su izvukli najmlađi. Ana Škara ima samo osam meseci i u njenom komadu česnice našao se novčić, a srećne ruke bili su i… »

Šta ste prvo videli na fotografiji otkriće šta vas čeka u životu!

Prva 07.01.2018
Da li ste sigurni da dobro poznajete sebe? Ovaj prost psihološki test će vam pomoći da utvrdite ko ste zaista, šta vam je potrebno od života i kako da postignete svoje ciljeve. Sve zavisi od prve stvari koju ste videli na slici. Lice Izuzetno ste… »