Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Srpski badnjaci goreli na suncu južne amerike: U ovim dalekim zemljama desetine hiljada vernika nije zaboravilo pravoslavne…

Blic 07.01.2018
Nalaganjem badnjaka i liturgijom, vernici i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve proslavili su Badnje veče i Božić u crkvi Rođenja Bogorodice u prestonici Argentine Buenos Ajresu. Najradosniji hrišćanski praznik po julijanskom kalednaru obeležen… »

Nakon punog veka potpuna obnova hrama

Politika 07.01.2018
Subotica – Posle godinu i po od početka obnove hrama Svetog vaznesenja Gospodnjeg, vernici su 13. novembra 1910. ušli u hram, diveći se urađenom. Novi vitraži, zamenjen ikonostas, novi stubovi sa pozlatom i zidna dekoracija u stilu eklektike, sve… »

Srbi iz Amerike zapucali na Božić!

Alo 07.01.2018
Dijaspora nikada ne posustaje! Srbi danas proslavljaju Božić. To ne važi samo za one koji žive u Srbiji, već naši ljudi, pravoslavne vere, koji žive i rade u inostranstvu, ne propuštaju priliku da obeleže svaki praznik koji ih vezuje za maticu… »

Dva časa nedeljno više za gimnazijalce

Alo 07.01.2018
Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa, pa će tako nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Sve to je predviđeno novim predlogom… »

Pas nedeljama čuvao telo preminule vlasnice

Radio 021 07.01.2018
Članovi udruženja za zaštitu životinja spasili su ženku psa u stanu u Budimpešti, u Mađarskoj, koja je ležala uz telo svoje vlasnice umrle pre nekoliko nedelja. "Devetogodišnja Zaza, havanska bišonka, bila je teško dehidrirana u trenutku kad… »

Morske zvezde proždiru Veliki koralni greben

Radio 021 07.01.2018
U Velikom koralnom grebenu u Australiji došlo je do velikog širenja bodljikavih morskih zvezda koje se hrane koralima, saopštili su naučnici, zbog čega je vlada te zemlje započela akciju njihovog istrebljenja. Pojava morskih zvezda predatora koje se… »

Sasvim lična priča: Ovako sam slavila Božić sa svojim dedom patrijarhom Pavlom

BK TV 07.01.2018
Božić. Porodica na okupu. Stalno prisutna misao "Među ljudima dobra volja". Problemi ostavljeni na stranu uz veru da će se Gospod pobrinuti za nas, da će nam Božić doneti bolje dane. Na stolu u žitu izraslom, zelenom i ravno ošišanom, zapaljena… »

Večeras dodela Zlatnih globusa

Radio 021 07.01.2018
U Los Anđelesu će kasno večeras biti održana 75. dodela američke filmske nagrade Zlatni globus, a favoriti su ove godine ostvarenja "Pentagon papers" i "The Shape of Water", iako će glavna tema večeri biti veliki skandal o seksualnom uznemiravanju… »

Vojska i na Božić obezbeđuje mir

Studio B 07.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, proveli su božićno jutro sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na obezbeđenju administrativne linije na bazi „Jezerska mahala“ u Kopnenoj zoni… »

Ljajić: Plan je da Lidl otvori 10 ili 15 objekata odjednom

RTV Novi Pazar 07.01.2018
Ministar Rasim Ljajić rekao je da će Lidl ove godine otvoriti prve objekte u Srbiji i ocenio da je to korisno za konkurenciju na domaćem tržištu, ali i za potrošače koji će imati veću mogućnost izbora. “Plan je da Lidl otvori prvih 10 ili 15… »