Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Na Božić pre 75 godina umro je Nikola Tesla

Alo 07.01.2018
Sedmog januara pre 75 godina umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju, planetarnu elektronsku… »

Evo šta sve može da vam se dogodi na nervnoj bazi

Sputnik 07.01.2018
Koliko puta vam se desilo da čujete da je tegoba koju osećate sigurno psihosomatska, da ste to dobili od stresa ili nerviranja. A da li zaista možemo od toga da se razbolimo? Još je Hipokrat govorio koliko su naše misli, osećanja, stavovi, uverenja… »

Istine o godinama: Porodica kao stub sreće

Danas 07.01.2018
Nova godina, Božić! Vreme praznika koji pozivaju na radost u zajedništvu među bližnjima je stiglo. Umesto da sa vama podignemo čašu, šaljemo vam pregršt dobrih želja ovom pričom koja dokazuje koliko su nam, i pored svih životnih izazova… »

Hitno obustavljen saobraćaj! Bomba pored pruge Beograd-Bar!

BK TV 07.01.2018
Policija na licu mesta! Pored pruge Beograd-Bar, kod Prijepolja, pronađena je odbačena ručna bomba "kašikara", te je zbog toga na tom delu pruge obustavljen saobraćaj, saopštio je MUP i napominju da nije ugrožena bezbednost građana i da je uviđaj… »

Božić – najradosniji hrišćanski praznik

Studio B 07.01.2018
Najradosniji hrišćanski praznik, dan rođenja Hristovog, danas proslavljaju Srpska pravoslavna crkva i crkve koje poštuju julijanski kalendar. Poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej služio je u Hramu Svetog Save božićnu liturgiju, u prisustvu… »

Vučić čestitao Božić patrijarhu, SPC i vernicima

Studio B 07.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima. Na zvaničnom nalogu predsednika republike na Tviteru piše: „Vaša Svetosti, Vama, episkopima, sveštenstvu… »

Država izdvojila sredstva za lečenje retkih bolesti

Studio B 07.01.2018
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da je država izdvojila sredstva za terapiju obolelih od retkih bolesti za ovu godinu, kao i da će u toku sledeće nedelje zasedati upravni odbor Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje na kome će… »

Za eksploziju u Stokholmu kriva "jugoslovenska veza"

Alo 07.01.2018
U eksploziji koja se dogodila danas ispred podzemne železnice na jugu švedske prestonice Stokholma, poginuo je jedan muškarac (60) dok je druga osoba povređena. On je poginuo kada je eksplodirao predmet koji je podigao, prenosi švedska nacionalna tv… »

Egipat preispituje priznanje Kosova?

Alo 07.01.2018
Egipat bi mogao da povuče odluku o podršci nezavisnosti Kosova, pišu sutrašnje Večernje novosti, navodeći da je pre nekoliko dana jedan od najpoznatijih i najcenjenijih egipatskih i arapskih novinara Abdel Latif el Manjavi objavio u dnevniku "Al… »

Poraz za porazom: Gde će Amerika doživeti sledeći fijasko

Sputnik 07.01.2018
Iranska Revolucionarna garda saopštila je da su snage bezbednosti i narod Irana „porazili nemire koje su podstakli strani neprijatelji, uključujući SAD, Izrael i Saudijsku Arabiju“. Kraj protesta u Iranu čini se kao još jedan u nizu poraza… »