Arhiva vesti 27.01.2019

Nikola Kalinić o Kosovu, politici, protestima: Nismo nebeski narod, mala smo tačka na mapi sveta

Blic 27.01.2019
Još otkako je zakucao preko Burusisa, znali smo da nije "običan" košarkaš. Interesovanja su daleko šira od košarkaškog terena, mišljenje formira čitajući i slušajući mudre ljude, a ne libi se da iznese svoje stavove, nekad prilično oštre i… »

Zaplenjeni svetosavski paketići za decu s Kosova

Mondo 27.01.2019
Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže "nelegalne“ proizvode iz centralne Srbije. Foto: MN Press "Iako je deo… »

Sveti Sava, školska slava: Đaci danas sečenjem kolača i priredbama obeležavaju svoju slavu u školama širom Srbije!

Kurir 27.01.2019
BEOGRAD - Škole u Srbiji obeležavaju danas školsku slavu Svetog Savu, u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitella i tvorca zakonodavstva. Savindan je ujedno i slava mnogih porodica i institucija. Praznik Sveti Sava je ustanovljen kao školska… »

Kazna 2.000 evra ko koristi zastavu kao zavesu

B92 27.01.2019
Podgorica -- U Skupštinu Crne Gore stigao je vladin Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore. Tim zakonom se, između ostalog, predviđa kazna i do 2.000 evra za lica koja zastavu Crne Gore koriste kao… »

Omladinski radnik je od sada zvanično zanimanje

Nova ekonomija 27.01.2019
U Srbiji je na snazi novi šifrarnik koji je obuhvatio 3.641 zanimanje, a među novim poslovima na tržištu rada je i omladinski radnik. Neka istraživanja pokazuju da je oko 80 odsto omladinskih radnika angažovano volonterski, a predstavnici tog… »

Ruski bombarder se pri sletanju prepolovio i eksplodirao

RTS 27.01.2019
Ruski mediji objavili su snimak pada supersoničnog bombardera "tu-22 M3", koji se srušio u utorak prilikom sletanja na vojni aerodrom u Murmanskoj oblasti u Rusiji. Na snimku se vidi kako avion pokušava da sleti uz slabu vidljivost, ali udara zadnjim… »

Grabar-Kitarović: U odnosima Srbije i Hrvatske nema napretka po pitanju nestalih

Beta 27.01.2019
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je veoma razočarana što u odnosima Srbije i Hrvatske nema napretka po pitanju nestalih i da misli da je namera predsednika Srbije Aleksandra Vučića da rešava to pitanje bila iskrena… »

Arifi: Dijalog devet godina bio u interesu Srbije

RTV 27.01.2019
PRIŠTINA - Šef prištinskog pregovaračkog tima Avni Arifi kaže da je dijalog u Briselu poslednjih devet godina bio u potpunosti u interesu Srbije, ali da aktuelna vlast u Prištini i delegacija na čijem je on čelu više neće biti u funkciji takvog… »

Racija u Makedoniji – uhapšeno 26 žena, među njima i državljanke Srbije

RTS 27.01.2019
U pet ugostiteljskih objekata u Tetovu i Gostivaru uhapšeno je 26 žena i devojaka, a među njima su i državljanke Srbije, saopštila je makedonska policija. U akciji koja je sprovedena u noći između subote i nedelje, između 22 i četiri sata ujutru… »

Svetosavska akademija održana u Narodnom pozorištu u Beogradu

Novi magazin 27.01.2019
Svetosavska akademija povodom školske slave i osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), odnosno 800 godina od kada je sa Svetim Savom kao arhiepiskopom SPC postala samostalna, održana je večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu… »