Balkan arhiva vesti 30.01.2019

"Kad bi se šalili": Komšićev ironični odgovor novinarki HRT mnoge nasmejao (video)

Blic 30.01.2019
Članovi Predsedništva BiH protekla dva dana boravili su u Briselu gde su obavili sastanke sa visokim zvaničnicima Evropske unije. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik te članovi Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali su o… »

Munjevita akcija policije u Sarajevu: Zaplenjeno više od 100 kg droge, uhapšene 3 osobe

Kurir 30.01.2019
SARAJEVO - Više od 100 kilograma droge skank danas je zaplenjeno u Sarajevu. U akciji pod šifrovanim nazivom "Sedlo" učestvovali su pripadnici MUP Kantona Sarajevo i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH. Droga je zaplenjena na deonici… »

Pet žrtava virusa gripa, među njima i dete

Večernje novosti 30.01.2019
Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Crnogorski Institut za javno… »

Državne institucije menjaju ime: Vlada Severne Makedonije usvojila plan primene Sporazuma iz Prespe

Kurir 30.01.2019
Vlada Makedonije usvojila je plan primene Sporazuma iz Prespe, prema kome, između ostalog, državne institucije i preduzeća treba da promene table sa imenom države na graničnim prelazima, diplomatskim predstavništivma i ulazima u institucije. Obaveze… »

Sobranje izglasalo povjerenje ministru Dimitrovu

Al Jazeera 30.01.2019
Inicijativa opozicione VMRO-DPMNE za smjenu ministra vanjskih poslova nije dobila podršku većine u parlamentu Makedonije. Parlament Makedonije nije prihvatio interpelaciju protiv ministra spoljnih poslova Nikolu Dimitrova, koju je podnela najveća… »

Crna Gora: Bez kažnjavanja za neustajanje na himnu

RTV 30.01.2019
PODGORICA - Skupštinski Zakonodavni odbor Crne Gore podržao je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti čime su izostavljene kaznene odredbe za neustajanje na himnu. Naime, pomenutim zakonom su predviđene novčane kazne za… »

Tusk primio članove Predsedništva BiH: Dodik, Komšić i Džaferović na sastanku sa predsednikom Evropskog saveta (video)

Kurir 30.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović borave u poseti Briselu. Oni su održali su radni doručak sa komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Јohanesom… »

Gruevskom ukidaju poslaničku platu

Vesti online 30.01.2019
Makedonski parlament usvojio je danas amandman Zakona o poslanicima, prema kome će bivšem premijeru Nikoli Gruevskom (48) biti ukinuta poslanička plata. Usvojeni amandman predviđa da poslanici gube pravo na platu i druge povlastice, poput putnih… »

Crna Gora: Zašto su u sukobu Đukanović i Knežević

BBC News 30.01.2019
Rasplamsava se sukob biznismena Duška Kneževića i crnogorskih vlasti, inače nekadašnjih bliskih saradnika. Optužbe za brojna kriminalna dela, zahtevi za crvenim Interpolovim poternicama, vanredne emisije i „rat" na društvenim prežama, ulaz… »

Napredak Srbije po indeksu ekonomskih sloboda

Radio 021 30.01.2019
Srbija je napredovala po indeksu ekonomskih sloboda na listi "Heritidž fondacije" za 2019. godinu, zauzevši 69. mesto među 180 rangiranih zemalja. To je za 11 pozicija bolje u odnosu na prethodnu godinu. Ukupan skor Srbije, kako se navodi na sajtu… »