Balkan arhiva vesti 30.01.2019

Šef NATO-a pozvao Rusiju da poštuje sporazum o raketama

Slobodna Evropa 30.01.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Rusiju da poštuje sporazum o raketama srednjeg dometa iz vremena hladnog rata, navodeći da su ruske rakete nuklearno sposobne i da mogu da stignu do evropskih gradova. Jens Stoltenberg rekao je u… »

Azimov: Rusija nema ništa protiv LNG terminala u Hrvatskoj

Al Jazeera 30.01.2019
Ruski ambasador smatra da će Hrvatska uvijek biti zainteresirana za jeftini ruski plin, a Moskva ga je spremna dobavljati. Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov izjavio je u srijedu u Rijeci da Rusija nema ništa protiv izgradnje plutajućeg LNG… »

Vlada Kosova dogovorila intenziviranje aktivnosti na usklađivanju odluka

Slobodna Evropa 30.01.2019
Vlada Kosova saopštila je u sredu uveče da su se koalicioni partneri složili da narednih dana inteziviraju aktivnosti kako bi uskladili donošenje odluka. Oni su razgovarali o poslednjim političkim dešavanjima u zemlji te funkcionisanju institucija… »

Devojka (25) otišla da trči, a onda je pored groblja ugledala prizor od kog se zaledila

Alo 30.01.2019
Mlada devojka (25) iz Tuzle ispričala je priču za koju tvrdi da je “živa istina” i koja ju je, očito, prilično uplašila. Prisustvovala je događaju od pre nekoliko noći koji je želela da podeli sa javnosti, ali ne želi da njeno ime bude… »

Maskirana grupa pozvala na pobunu u Hrvatskoj, nose vojne uniforme, napali Plenkovića i Modrića!

Alo 30.01.2019
Video je za dva dana imao više od 100.000 pregleda, a ispod njega su i mnogi komentari. U svojim objavama koriste razne citate od Stjepana Radića do Karla Marks,a i učenja o gerilskom ratovanju. Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost! To je… »

Majkić: Republilka Srpska želi da zna istinu o svim zločinima u BiH

Blic 30.01.2019
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da nema smirivanja tenzija u ovakvoj zemlji jer uvek postoji dežurni Bošnjak koji će podgrejati atmosferu da do toga ne dođe, iako je toliko potrebno. Majkićeva je… »

Svaki sedmi zaposleni u Srpskoj radi na određeno vreme

Blic 30.01.2019
Svaki sedmi zaposleni u Republici Srpskoj radi kod poslodavca na određeno vreme i takvih je 33.450. Ovo za Srpskainfo kažu u Zavodu za statistiku RS na osnovu poslednje informacije o broju zaposlenih u Republici Srpskoj. Tako je na kraju septembra… »

Penzioner Toni postao zvezda regiona, a SAD deli savete o ishrani: Treba jesti sve, ali svakog jutra uraditi obavezno jednu…

Kurir 30.01.2019
Taljat Toni Selmani (82) dao je novinaru naizgled običan odgovor kako se čuvati od gripa, ali je zahvaljujući tome, preko noći postao jedna od najvećih internet senzacija u regionu. Toni je svojim izjavama kako grip ne postoji i da se penzioneri samo… »

Ivona pozvala majku na venčanje, a ovaj grozan izgovor zbog čega neće doći ju je slomio!

Alo 30.01.2019
Venčanja često okupljaju najširu porodicu, čije članove ponekad ne vidite godinama. Nekima je odlazak na takva događanja prava muka, pa upregnu moždane vijuge kako bi smislili savršen izgovor da ne dođu, a da ipak zvuči uverljivo. Imajući to na… »

Dijaspora prikupljala novac: Glumac Josip Pejaković operisan u Nemačkoj

Blic 30.01.2019
Mediji u BiH prenose da je Josip Pejaković, naš poznati glumac, uspešno operisan u Minhenu i da je operaciju obavio svetski poznati hirurg Milomir Ninković, inače poreklom iz Sarajeva. Zvanične potvrde ove informacije, prema kojoj je operacija… »