Balkan arhiva vesti 30.01.2019

Uputila inicijativu: Duraković: Moj sarkazam o odstrelu vrana u potpunosti pogrešno protumačen

Blic 30.01.2019
Poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković rekla je na današnjoj sednici kantonalnog organa zakonodavne vlasti kako je njen sarkazam, koji je bio naslonjen na odstrel vrana koji se vršio u Hrvatskoj, potpuno pogrešno protumačen u javnosti… »

Motri li Brisel na afere u Podgorici?

Slobodna Evropa 30.01.2019
Afere “Atlas” i “Koverta”, i nakon njih serija drugih, u kojima osumnjičeni crnogorski tajkun Duško Knežević, kao insajder nekada blizak vladajućim krugovima, iznosi teške optužbe na račun predsjednika države Mila Đukanovića i njegovih… »

Aerodrom u Antaliji, fudbaleri Dinama i tornado nosi bus

B92 30.01.2019
Zagreb -- Fudbaleri zagrebačkog Dinama bili su na pripremama u turskom letovalištu Antaliji, a kada su krenuli kući na aerodromu ih je sačekalo nevreme, praćeno tornadom. Naime, poznato tursko letovalište pogodilo je snažno nevreme 26. januara, a… »

Milova Koverta preti da poljulja čitav Balkan, ako ne bude hteo mirno da ode, crno nam se piše!

Alo 30.01.2019
Iza afere „Koverta“, kako se spekuliše, stoje zapadni centri moći. e. Upravo zbog toga vlast bi mogla da pribegne manevru skretanja pažnje sa tog skandala, potencirajući ponovo priču da Srbija i Rusija ugrožavaju Crnu Goru, smatra analitičar… »

NP "Plitvice" zapošljava 460 radnika

RTV 30.01.2019
PLITVICE - Nacionalni park "Plitvička jezera" raspisao je konkurs za zapošljavanje na određeno vreme 460 radnika, koje namerava da angažuje u toku turističke sezone, saopštila je ta ustanova. Prijem u radni odnos se odnosi na ovogodišnju… »

Đukanović preti tužbom onima što su mu "pokrili dug"

RTV 30.01.2019
PODGORICA - Advokatski tim predsednika Crne Gore Mila Đukanović priprema krivičnu prijavu i privatnu tužbu protiv odgovornih u Atlas banci, koji su, bez njegovog znanja, odobrenja i saglasnosti obavljali novčane transakcije na njegovom računu kako… »

Od početka sezone umrlo 16 osoba: Rodić Vukmir: Ne sledi nam novi talas gripa

Blic 30.01.2019
Nina Rodić Vukmir, specijalista epidemiolog ističe da je 209 teških akutnih respiratornih infekcija prijavljeno prošle sedmice, a 234 ukupno ove sezone. Dodaje da je od početka sezone 16 osoba umrlo. – Sad osoba može da primi vakcinu, ali potrebno… »

Umre: 10.000 ljudi Procenat smrtnosti povezanih sa duvanom u BiH spada među najveće U svetu

Blic 30.01.2019
Upotreba duvana predstavlja ozbiljan zdravstveni, ekonomski, socijalni i finansijski problem, a procenat smrtnosti povezanih sa duvanom u BiH spada među najveće u svetu, saopštili su iz inicijative “Klima bez dima”, povodom Dana bez dima koji se… »

Čavić: Socijalno stanovanje u Srpskoj pitanje je od javnog interesa

Blic 30.01.2019
Šef Kluba poslanika NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić ocenio je danas da je uređivanje oblasti socijalnog stanovanja u Srpskoj pitanje od javnog interesa. Čavić je tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Nacrtu… »

Trump: Razgovori u Avganistanu 'idu dobro'

Slobodna Evropa 30.01.2019
Mirovni pregovori u Avganistanu idu dobro, rekao je američki predsjednik Donald Trump u srijedu nakon što su američki zvaničnici ranije ove sedmice rekli da je napravaljen značajan napredak u pregovorima o okončanju 17-godišnjeg rata u zemlji… »