Balkan arhiva vesti 30.01.2019

DF podržao inicijatvu SDP i URA-e o protestima i vanrednoj sjednici Skupštine CG

Slobodna Evropa 30.01.2019
Opozicioni Demokratski front (DF) podržava inicijativu Socijaldemokratske partije (SDP) o zakazivanju vanredne sjednice Skupštine Crne Gore i inicijativu o organizovanju opozicionih građanskih protesta na koje poziva koalicija URA i Demokrate… »

Crna Gora odustala od kažnjavanja neustajanja na himnu

Al Jazeera 30.01.2019
Zakonodavni odbor je podržao prijedlog izmjena i dopuna zakona, ali u njemu nema odredbe o kažnjavanju na neustajanje na himnu. Crnogorska Vlada odustala je, za sada, od odredbe da građani koji ne budu ustali prilikom intoniranja himne plate kaznu do… »

Japanka Miho zavolela Derventu i Zmijanjski vez

N1 Info 30.01.2019
Miho Đekić je mlada Japanka koja je u BiH, tačnije u Derventu, došla zbog ljubavi. Ostala je, između ostalog, zbog opuštenog načina života. A u Japanu, iz kojeg potiče, promoviše ornamentalni vez. Zahvaljujući njoj, Japanci nose bedževe i… »

Bosna se sprema za istraživanje svemira?

Vesti online 30.01.2019
Veće ministara BiH utvrdilo je Predlog osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Ugovoru o načelima kojima se uređuje delovanje zemalja u istraživanju i korišćenju svemira, uključujući i Mesec i druga nebeska tela. Kako prenosi portal Buka… »

Zaev o bekstvu Guevskog u Mađarsku

B92 30.01.2019
Sarajevo -- Makedonski premijer Zoran Zaev govorio je o bekstvu bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog u Mađarsku i o napretku istrage. Kako je rekao, Makedonija je sa Mađarskom u odličnim odnosima. Zaev je za N1 Sarajevo izneo da se Gruevski… »

Tauberova reakcija: Neka Dragan Čović ukine ustaške nazive ulica

Al Jazeera 30.01.2019
Reakcija sarajevskog intelektualca Elija Taubera na tvit predsjednika HDZBiH Dragana Čovića u kojem izražava pijetet žrtvama holokausta. "Svima kao opomena – da se više nikad ne ponovi", napisao je na Twitteru predsjednik HDZBiH Dragan Čović, uz… »

Zaev o Beogradu i Prištini: Želimo rešenje koje nudi mir i napredak ka EU

N1 Info 30.01.2019
Narodi na području bivše Jugoslavije su bratski narodi, ja to poštujem, voleo sam Jugoslaviju i sanjam da budemo svi zajedno, što ćemo biti u Evropskoj uniji, rekao je makedonski premijer Zoran Zaev u Pressingu N1. "Ja sam dobro živeo", rekao je… »

Ivo video ženu kod komšinice, pa uzeo pištolj i krenuo da ubija sve redom, komšije otkrile njegovu mračnu prošlost!

Alo 30.01.2019
O Đivi retko ko ima reći nešto lepo. Pridevi “nasilan” i “incidentan” uglavnom se vezuju za njegovo ime. Roditelji su mu profesori pa ih mnogi stariji Dubrovčani znaju. Ivo Banović (64) zvani Đivo imao je ključ od metalnih vrata portuna… »

Porez utajili klijenti Atlas banke; Knežević poslao "razglednicu" iz Londona

Večernje novosti 30.01.2019
Poreska uprava Crne Gore o poreskim obavezama Atlas banke. - Porez od oko 30 miliona evra utajili su klijenti Atlas banke, a nije reč o obavezama same banke, čije poslovanje u E-komercu nije bilo predmet inspekcijskog nadzora. Ovo je u sredu saopštio… »

Albanska DUI sa sopstvenim kandidatom za predsedika MKD

B92 30.01.2019
Najveća partija Albanaca u Makedoniji, Demokratska unija za integraciju (DUI), odlučila je da ima sopstvenog kandidata na predsedničkim izborima. Demokratska unija nije isključila mogućnost i za dogovor o "konsenzualnom kandidatu". To je novinarima u… »