Balkan arhiva vesti 30.01.2019

SDA nezadovoljna radom OHR-a i PIC-a u BiH

N1 Info 30.01.2019
Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je da pasivnost i neodlučnost Kancelarije visokog predstavnika (OHR) i Saveta za primenu mira (PIC) u BiH otvara prostor za, kako je ocenjeno, novi zamah separatističkim i antidejtonskim aktivnostima koje mogu… »

Srpska sela i dalje zavejana: U Livanjskom kantone ne mogu da obave sahranu zbog smetova

Blic 30.01.2019
Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana snegom, a najteža situacija je u selu Gubin gde zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je radnik na… »

„Dođu žene pa odnesu veš-mašinu, šest lopata i televizor“ Neumorni Bišćanin 18 godina taži srodnu dušu preko…

Blic 30.01.2019
Potraga Mehe Mahmutagića traje punih 18 godina. I neumoran je. Ima 76 godina, i traži ženu. Bez rigoroznih uslova, jedan jedini je – na oglas se mogu javiti samo one od 50 do 60 godina. Kakvu ženu želi? Meho nema nedoumice. – Nije bitno kakva je… »

Jedinstvena noć: Članovi Predsedništva BiH na neformalnoj večeri sa Tanjom Fajon u Briselu

Blic 30.01.2019
Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta na “Fejsbuku” je objavila fotografije večere sa trojicom članova Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Briselu. Fajon je uz fotografije napisala da je reč… »

Misteriozna smrt crnogorca na kruzeru: Mladić (22) navodno skočio sa broda, potraga obustavljena, a porodici dali čudne…

Kurir 30.01.2019
Potraga za Pljevljakom Enisom Mahićem (26), koji je skočio 24. januara sa kruzera "Mažesti of di siz" američke kompanije "Rojal karibian", na kojem je bio zaposlen, prekinuta je 28. januara. Komisija je ustanovila da nije moguće da neko bude živ u… »

Sud u Strazburu doneo odluku zbog koje će Hrvatska plakati, na čelu sa Kolindom!

Alo 30.01.2019
Sud u Strazburu je odbio da raspravlja o tužbi koju je protiv Hrvatske podneo bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava - "Za dom spremni"! Sudeći po presudi Evropskog suda za ljudska prava… »

Organizovani obračuni maloletnika: Tuču zbog devojčice dogovorili na Instagramu

Večernje novosti 30.01.2019
Tri maloletnika su povređena u dve odvojene tuče, koje su se od petka do ponedjeljka desile u Banjaluci i Tesliću, a vršnjačko nasilje u školama šokiralo je javnost i prijavljeno je nadležnim institucijama. Tri maloletnika su povređena u dve… »

Iz banke su mu zatim uputili poruku zbog koje je Đukanovića oblio hladan znoj!

Alo 30.01.2019
Đukanović je, navode, u Atlas banci imao VIP revolving karticu, kojom je plaćao svoje lične troškove, ali dug nije vraćao banci. , vratio je danas dug Atlas banci od 16,358,86 evra, po osnovu korišćenja VIP kartice čije troškove nije pokrivao… »

Haradinaj: Ukidamo takse u zamjenu za priznanje

Al Jazeera 30.01.2019
'Neću dozvoliti formiranje zajednice općina sa srpskom većinom jer ne želim Republiku Srpsku na teritoriji Kosova', rekao je Haradinaj. Premijer Kosova Ramush Haradinaj spreman je na ukidanje nametnutih pristojbi Srbiji pod uvjetom "uzajamnog… »

Vlada udarila na kneževićeve banke, a zaboravila da je bila garant zajmova: Mogući gubitak budžeta 9 miliona evra

Kurir 30.01.2019
Zbog stečaja u Invest banci Montenegro (IBM) i prinudnih mera u Atlas banci državni budžet može da ima direktnu štetu od 8,7 miliona evra koliko iznose obaveze ove dve banke prema Evropskoj investicionoj banci, a za koje je garanciju dala Vlada Crne… »