Balkan arhiva vesti 30.01.2019

SDA nezadovoljna radom OHR-a i PIC-a u BiH

N1 Info 30.01.2019
Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je da pasivnost i neodlučnost Kancelarije visokog predstavnika (OHR) i Saveta za primenu mira (PIC) u BiH otvara prostor za, kako je ocenjeno, novi zamah separatističkim i antidejtonskim aktivnostima koje mogu… »

Srbi u Livanjskom polju zbog snega ne mogu ni da sahrane najmilije: Smetovi viši od metar, komunalci ne čiste puteve, mi smo…

Kurir 30.01.2019
Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana, a najteža situacija je u selu Gubin gde zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je radnik na održavanju… »

Dođu žene i pokradu me, odnesu veš-mašinu, 6 lopata i televizor: Ovaj Bosanac ima 76 godina, a poslednjih 10 traži srodnu…

Kurir 30.01.2019
Potraga Mehe Mahmutagića traje punih 10 godina. I neumoran je. Ima 76 godina, i traži ženu. Bez rigoroznih uslova, jedan jedini je – na oglas se mogu javiti samo one od 50 do 60 godina. Kakvu ženu želi? Meho nema nedoumice. "Nije bitno kakva je… »

Jedinstvena noć: Članovi Predsedništva BiH na neformalnoj večeri sa Tanjom Fajon u Briselu (Foto)

Kurir 30.01.2019
Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta na Fejsbuku je objavila fotografije večere sa trojicom članova Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Briselu. Fajon je uz fotografije napisala da je reč o… »

Misteriozna smrt crnogorca na kruzeru: Mladić (22) navodno skočio sa broda, potraga obustavljena, a porodici dali čudne…

Kurir 30.01.2019
Potraga za Pljevljakom Enisom Mahićem (26), koji je skočio 24. januara sa kruzera "Mažesti of di siz" američke kompanije "Rojal karibian", na kojem je bio zaposlen, prekinuta je 28. januara. Komisija je ustanovila da nije moguće da neko bude živ u… »

Evropski sud Za ljudska prava nedvosmisleno poručio: Za dom spremni je govor mržnje i rasistički poklič!

Kurir 30.01.2019
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je da raspravlja o tužbi koju je protiv Hrvatske podneo bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić, nakon što je pravosnažno kažnjen sa 25.000 kuna (oko 3.371 evra) zbog uzvikivanja… »

Organizovani obračuni maloletnika: Tuču zbog devojčice dogovorili na Instagramu

Večernje novosti 30.01.2019
Tri maloletnika su povređena u dve odvojene tuče, koje su se od petka do ponedjeljka desile u Banjaluci i Tesliću, a vršnjačko nasilje u školama šokiralo je javnost i prijavljeno je nadležnim institucijama. Tri maloletnika su povređena u dve… »

Milo vratio Atlas banci dug od 16.360 evra: Zahvaljujemo mu što, makar sa naknadnom pameću, poštuje obaveze, nećemo ga…

Kurir 30.01.2019
Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, vratio je danas dug Atlas banci od 16.358,86 evra, po osnovu korišćenja VIP kartice čije troškove nije pokrivao, saopšteno je iz Atlas Grupe. "Đukanović je dug platio Atlas banci, a pošto je dug pokriven u… »

Haradinaj: Ukidamo takse u zamjenu za priznanje

Al Jazeera 30.01.2019
'Neću dozvoliti formiranje zajednice općina sa srpskom većinom jer ne želim Republiku Srpsku na teritoriji Kosova', rekao je Haradinaj. Premijer Kosova Ramush Haradinaj spreman je na ukidanje nametnutih pristojbi Srbiji pod uvjetom "uzajamnog… »

Vlada udarila na kneževićeve banke, a zaboravila da je bila garant zajmova: Mogući gubitak budžeta 9 miliona evra

Kurir 30.01.2019
Zbog stečaja u Invest banci Montenegro (IBM) i prinudnih mera u Atlas banci državni budžet može da ima direktnu štetu od 8,7 miliona evra koliko iznose obaveze ove dve banke prema Evropskoj investicionoj banci, a za koje je garanciju dala Vlada Crne… »