Balkan arhiva vesti 30.01.2019

Pas kasper spasao nestalu baku Maricu (80): Našli je promrzlu, temperatura bila oko nule

Kurir 30.01.2019
"Moju svekrvu Maricu su jutros pronašli spasioci oko 10 sati. Svi smo presrećni jer se sve dobro završilo i upravo smo krenuli po nju u bolnicu. Glavno da je živa i zdrava", rekla je Suzana Pavić, snaja 80-godišnje Marice Pavić koja je sinoć… »

Postali bogatiji za prinovu: Porodica Damjanović iz Kostajnice dobila poklon od anonimnog donator

Blic 30.01.2019
Višečlanoj porodici Damjanović iz Kostajnice na području Doboja danas je uručeno 2.000 KM, poklon anonimnog darodavca koji želi da podstiče mlade bračne parove koji od januara dobiju treće ili četvrto dete na području Eparhije… »

"U duši me ne može smeniti": Kremenović: SDS nije privatna partija Vukote Govedarice

Blic 30.01.2019
Zamenik predsednika Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru Sveto Kremenović dobio je odluku o isključenju iz stranke zato što predsedniku partije Vukoti Govedarici nije dostavio dokumentaciju sa vanredne skupštine održane 13. januara, ali je poručio da… »

Kruzing sezona u Baru počinje tokom zime i trajaće osam meseci

Večernje novosti 30.01.2019
Ovogodišnja kruzing sezona u Baru biće rekordna po broju putničkih brodova, turista, kao i po trajanju od osam meseci. BAR - Ovogodišnja kruzing sezona u Baru biće rekordna po broju putničkih brodova, turista, kao i po trajanju od osam meseci… »

Pronađeni jastuci iz aviona u kojem je bio Emiliano Sala

Slobodna Evropa 30.01.2019
Ekipa koja traži nestali avion u kojem se nalazio fudbaler Emiliano Sala pronašla je dva jastuka za avionska sjedišta u blizini francuske obale, koja su pripadala avionu u kojem se on nalazio. Potraga za Salom (28) koji je neposredno prije nestanka… »

Za financiranje prve faze LNG terminala za plin na Krku 234 milijuna eura

Slobodna Evropa 30.01.2019
Hrvatska Vlada je u srijedu donijela odluku o financiranju prve faze projekta plutajućeg terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na otoku Krku, čija se vrijednost procjenjuje na 234 milijuna eura, javlja ju hrvatski mediji. Procijenjena vrijednost… »

Spretnija od snega i minusa: Ovako izgleda vožnja autobusa u režiji Svjetlane Žunić (27) (video)

Blic 30.01.2019
Obilne snežne padavine i niske temperature ovih dana predstavljaju veliki problem putarima, ali i vozačima. A kako to izgleda kada se autobusom od 12 metara u zimskim uslovima na putevima bori 27-godišnja Svjetlana Žunić, koja vozi autobus ekipa… »

Sestra stradalog Dženana Memića zatražila izveštaj Hitne pomoći

Blic 30.01.2019
Na današnjoj sednici Skupštine Kantona Sarajevo predstavnica Naroda i pravde Arijana Memić, sestra tragično stradalog Sarajlije Dženana Memića, zatražila je od JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć da joj dostavi izveštaj o intervenciji ekipa od… »

9.: Januar obračunavaju kao verski praznik Ministarstvo civilnih poslova ugrožava prava službenika iz RS

Blic 30.01.2019
U Ministarstvu civilnih poslova BiH krše zakone, podzakonske akte i ugrožavaju prava službenika iz Republike Srpske, jer im 9. januar upisuju kao verski, a ne kao državni praznik, saznaje Srna u Savetu ministara u tehničkom mandatu. Zbog toga, kako… »

Kupci, otvorite dobro oči: Tržište preplavljeno mesom sa isteklim rokom i švercovanim alkoholom

Blic 30.01.2019
Zbog isteklog roka upotrebe, izmenjenih senzornih svojstava, te neadekvatnih deklaracija, u Srpskoj je lane uništena tona i 300 kilograma prehrambenih proizvoda. Reč je o mesu, proizvodima od mesa, osvežavajućim pićima, konditorskim proizvodima… »