Arhiva vesti 07.05.2019

Jelena Milić: Mi smo taoci između SAD i Nemačke, a nije lako okrenuti leđa Nemačkoj

RTV 07.05.2019
BEOGRAD - Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić ocenila je za Tanjug da je mudro što predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije otvorio sve karte" u pregovorima o Kosovu i Metohiji. Ona objašnjava da na različitim stranama sveta… »

Dečji festival i koncerti Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević

Jugmedia 07.05.2019
Na Dečijem festivalu “Vreme radosti” koji će biti održan 15. i 16. maja u Gradskom parku, za najmlađe je pripremljen raznovrstan i bogat program, ali i koncerti Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević. Planirane su pozorišne predstave… »

Meksiko: Pao privatni mlaznjak, 13 mrtvih

Politika 07.05.2019
MEKSIKO SITI – Trinaest osoba je stradalo kada se privatni mlaznjak srušio između Las Vegasa, Nevade i Montereja, na severu Meksika, saopštila je vlada meksičke savezne države Koauile. U letelici nema preživelih, a prema planu leta u avionu je… »

Vučić duboko i iskreno razočaran, Pariz predstavlja novo iskušenje

RTV 07.05.2019
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić je rezigniran odbacivanjem njegovog predloga o kompromisnom rešenju, ali nije digao ruke od Kosova, kao ključnog prioriteta svoje politike, ocenjuje Dejan Vuk Stanković. Poruka predsednika Srbije - "šta je… »

Srbija podložna mnogim vidovima ekstremizma

Danas 07.05.2019
Srbija je danas podložna mnogim vidovima ekstremizma, koji se mogu sprečiti edukacijom i liberalnim reformama, smatraju analitičari čija su istraživanja, rađena uz podršku OEBS, objedinjena u knjizi „Ekstremizam i nasilni ekstremizam u Srbiji“… »

Direktor toplane u Nišu: Nema grejanja ni da bude -20

Novi magazin 07.05.2019
Gradska toplana u Nišu uprkos niskim temperaturama neće ponovo grejati korisnike jer je već započela remont postrojenja, saznaje agencija Beta od direktora tog preduzeća Predraga Milačića. On je rekao da to preduzeće i bez remonta "pravno" ne bi… »

Troje mrtvo, 10 ranjeno u pucnjavi u zatvoru u Gvatemali

Politika 07.05.2019
FRAIHANES - Najmanje troje ljudi je ubijeno a 10 je ranjeno u pucnjavi u zatvoru u Gvatemali, saopštile su vlasti. Nacionalna policija saopštila je da je su troje mrtvih zatvorenici zatvora Pavon u Fraihanesu oko 17 kilometara od glavnog grada… »

Pripreme za prikaz spremnosti vojske zakazan za 10. maj

RTV 07.05.2019
BEOGRAD - Više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno se priprema za prikaz sposobnosti koji će biti održan 10. maja 2019. godine, u Nišu, a današnjem uvežbavanju prisustvovao je zamenik načelnika… »

Srbi prekinuli štrajk glađu: Spasojević i Rošić priključeni na aparate za infuziju

Kurir 07.05.2019
Otac Marka Rošića kaže da je njegov sin pod stalnom torturom, najpre u zatvoru u Podujevu, a od pre dva meseca u Gnjilanu, te dodaje da se nada da će sudija pozitivno odgovoriti na zahtev da bude premešten u Kosovsku Mitrovicu. BEOGRAD - Dvojica… »

"Čuvamo mu: Mesto!" Kvins čeka Mareja, da li ovo znači da je nekadašnji broj jedan spreman?

Blic sport 07.05.2019
Bivši prvi teniser sveta Endi Marej dobio je specijalnu pozivnicu za turnir u Kvinsu, iako još uvek nije potvrdio kada se vraća na teren. Organizatori turnira, koji se održava narednog meseca, saopštili su da je jedna pozivnica rezervisana za Mareja… »