Архива вести 11.01.2016

"Нова рунда дијалога БГ-ПР крајем јануара"

Б92 11.01.2016
Брисел -- Нова рунда дијалога на високом нивоу Београд-Приштина ће се одржати крајем јануара, каже Маја Коцијанчич, портпаролка високе представнице ЕУ Федерике Могерини. Маја Коцијанчич је то рекла на молбу да потврди… »

Избеглице Нису Добродошле: Хиљаде људи протестовало у Лајпцигу због насиља над женама

Курир 11.01.2016
Неколико хиљада људи окупило се вечерас у Лајпцигу на позив једног исламофобног покрета против масовног доласка избеглица у Немачку, коју још потресају плајчкашко и сексуално насиље током новогодишње ноћи у Келну… »

Подигнута оптужница против бившег директора ПКБ

Нови магазин 11.01.2016
Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против бившег директора Привредне коморе Београда Милана Јанковића због сумње да је злоупотребама оштетио ту комору, речено је данас Тањугу у том тужилаштву… »

За стање у БИП-у одговорно бивше руководство

Бета 11.01.2016
Министарство привреде саопштило је данас да је за стање у Београдској индустрији пива (БИП) криво бивше руководство и да је то предузеће у надлежности судова, јер је у предстечајном поступку. У саопштењу, поводом потеста… »

Провера навода кривичне пријаве против Пајтића

Дневник 11.01.2016
Више јавно тужилаштво у Новом Саду потврдило је да је његовим решењем усвојен приговор Гвоздена Гргура на решење о одбацивању кривичне пријаве коју је поднео против председника. Владе АПВ Бојана Пајтића и три полицијска… »

ТУРСКО ПРВЕНСТВО: Шта се догоди кад Богдан ‘експлодира’?

Хот спорт 11.01.2016
У турском првенству Фенрбахче је савладао Ушак као гост 93:82, а јунак утакмице је био бивши ас Партизана. Мучила се чета Жељка Обрадовића до треће четвртине, када је додала гас и “рафалном паљбом” Србина стигла до… »

Европске берзе: Конфузија у Кини и нафта притиснули индексе

Где инвестирати 11.01.2016
Негативна кретања на берзама у Европи настављена су и у понедељак услед новог великог пада цена сировина и конфузије на берзама у Кини. Лондонски ФТСЕ100 ослабио је 0,69 одсто, немачки ДАКС 0,25 одсто а француски ЦАЦ40 0,49… »

Погинуо украјински војник, пети од почетка године на истоку земље

Блиц 11.01.2016
Један украјински војник погинуо је у последња 24 часа у сукобу с проруским побуњеницима на истоку земље и то је пети војник који је страдао у тој конфликтној зони од почетка године, саопштила је украјинска војска. "Један… »

Како су ухапшени Машини отмичари

Политика 11.01.2016
На суђењу оптуженим држављанима Француске сведочили очевици отмице и полицајац који је учествовао у хапшењу починилаца. У наставку суђења Французима оптуженим за отмицу девојчице Маше П, 13. марта прошле године у… »

Николић: Србија је одлична дестинација за кинеске инвестиције

Курир 11.01.2016
Председник Србије Томислав Николић оценио је данас на састанку са делегацијом кинеске инвестиционе групе „Хонг Конг вса интернешнал инвестмент" да је Србија одлична дестинација за кинеске инвестиције, јер може да понуди… »