Архива вести 11.01.2016

Коцијанчич: У току припреме за нову рунду дијалога

РТС 11.01.2016
У Бриселу је потврђено да ће се крајем јануара одржати следећа рунда дијалога Београда и Приштине, на високом нивоу, чије су припреме у току. "Нова рунда дијалог одржаће се крајем јануара. Припреме су у току", изјавила је… »

Лајпциг, протест због избеглица

РТС 11.01.2016
Неколико хиљада људи окупило се у Лајпцигу на позив једног исламофобног покрета против масовног доласка избеглица у Немачку, коју још потресају пљачкашко и сексуално насиље током новогодишње ноћи у Келну, јавио је Франс… »

Подигнута оптужница против бившег директора београдске Коморе

Вечерње новости 11.01.2016
Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против бившег директора Привредне коморе Београда Милана Јанковића због сумње да је злоупотребама остетио ту комору. Више јавно тужилаштво у Београду подигло је… »

За стање у БИП-у одговорно бивше руководство

Бета 11.01.2016
Министарство привреде саопштило је данас да је за стање у Београдској индустрији пива (БИП) криво бивше руководство и да је то предузеће у надлежности судова, јер је у предстечајном поступку. У саопштењу, поводом потеста… »

Провера навода кривичне пријаве против Пајтића

Дневник 11.01.2016
Више јавно тужилаштво у Новом Саду потврдило је да је његовим решењем усвојен приговор Гвоздена Гргура на решење о одбацивању кривичне пријаве коју је поднео против председника. Владе АПВ Бојана Пајтића и три полицијска… »

Перфектни ПАО се добро ознојио пред Звезду

Мондо 11.01.2016
Тим Саше Ђорђевића уписао је очекивану победу над Кифисијом (73:67), уз велики труд "жилавог" противника. Павловић није наступио. Фото: Инстаграм/паобцгр Панатинаикос Александра Саше Ђорђевића окончао је овог… »

Европске берзе: Конфузија у Кини и нафта притиснули индексе

Где инвестирати 11.01.2016
Негативна кретања на берзама у Европи настављена су и у понедељак услед новог великог пада цена сировина и конфузије на берзама у Кини. Лондонски ФТСЕ100 ослабио је 0,69 одсто, немачки ДАКС 0,25 одсто а француски ЦАЦ40 0,49… »

Нови сукоби у Украјини: Погинуо један војник

Б92 11.01.2016
Кијев -- Један украјински војник погинуо је у последња 24 часа у сукобу с проруским побуњеницима на истоку земље, саопштила је украјинска војска. Како наводе, то је пети војник који је страдао у тој конфликтној зони од… »

Очевици сведочили на суђењу за отмицу мале Маше

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Очевици отмице мале Маше у марту прошле године у Београду и саобраћајни полицајац сведочили су данас на суђењу против троје француских држављана, оптужених да су мајци из руку отели двогодишњу девојчицу и… »

Србија одлична дестинација за кинеске инвестиције

Вечерње новости 11.01.2016
Србија је одлична дестинација за инвестиције, а кинеске компаније знају за повлашћени положај Србије на бројним светским тржиштима, речено је на састанку председника Томислава Николића и челника кинеске инвестиционе… »