Arhiva vesti 11.01.2016

Sobotka i Mogerini osudili nasilje nad ženama u Kelnu

Novi magazin 11.01.2016
Češki premijer Bohuslav Sobotka i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini osudili su danas u Pragu seksualne napade na žene u novogodišnjoj noći u Kelnu i nekim drugim evropskim gradovima a Mogerini je… »

Dejvid Kameron: Bouvijeva smrt je veliki gubitak

Press 11.01.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron napisao je danas na svom Tviter nalogu da je smrt muzičara Dejvida Bouvija veliki gubitak. Foto:Tanjug Kameron je naveo da je odrastao slušajući i gledajući Bouvija, "pop genija koji je uvek radio pravu stvar i uvek… »

EU nezadovoljna naporima Turske na planu migracija

EurActiv 11.01.2016
Priliv izbeglica i migranata u Evropsku uniju preko Turske i dalje je "suviše veliki", iako su Brisel i Ankara pre oko mesec i po dana potpisali sporazum koji treba da uspori njihov priliv, ocenio je 11. januara potpredsednik Evropske komisije Frans… »

EU: Belgija da vrati 760 miliona evra od dodeljivanja nezakonitih poreskih olakšica

Novi magazin 11.01.2016
Evropska unija naložila je danas Belgiji da vrati oko 760 miliona evra nelegalnih poreskih olakšica koje je dodeljivala multinacionalnim kompanijama. EU navodi da je 35 multinacionalnih kompanija u Belgiji ostvarilo nezakonite poreske olakšice… »

Još 2 kompanije poletele sa "Tesle"

B92 11.01.2016
Beograd -- Od početka godine dve nove avio-kompanije uspostavile su direktne letove sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd, objavila je srpska vazdušna luka. Poljska nacionalna avio-kompanija LOT od 2. januara ponovo je uspostavila redovne letove između… »

Merkel: Još ne kontrolišemo situaciju u dovoljnoj meri

Blic 11.01.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Evropa ranjiva u izbegličkoj krizi, jer još uvek ne kontroliše situaciju u meri u kojoj bi to volela. "Sada se, odjednom, suočavamo sa izazovom da izbeglice dolaze u Evropu i da smo mi ranjivi… »

Top 10 glumaca sa najvećim zaradama

Nova ekonomija 11.01.2016
Njihovi filmovi su filmskoj industriji zaradili milijarde, a njima desetine, pa i stotine miliona. Njihova imena na posterima siguran su znak da će publika doći u bioskope, što je veoma jak razlog studijima da ih biraju za najkvalitetnije uloge i… »

Rudari prete: Ako ne rešite problem...

B92 11.01.2016
Resavica -- Rudari devet rudnika podzemne eksplotacije stupiće u štrajk ukoliko do 25. janura ne budu rešeni njihovi problemi. Na sednici Glavnog odbora Sindikata radnika JP "Resavica" odlučeno je da se stupi u štrajk i ukoliko ne bude rešen trajni… »

Niš: Dan grada i - nagrada

Večernje novosti 11.01.2016
U gradu na Nišavi uručena priznanja "11. JANUAR", u znak sećanja na oslobođenje od Turaka. Spomenik oslobodiocima u Drugom svetskom ratu biće otkriven 14. oktobra. NAJVIŠE priznanje grada Niša, nagradu "11. januar", ove godine su dobili OŠ… »

Odlazak rok legende Dejvida Bouvija

Glas Amerike 11.01.2016
Ljubitelji rok muzike danas su u žalosti zbog smrti britanske super zvezde, Dejvida Bouvija, koji je preminuo posle 18 meseci bitke sa rakom. Dejvid Bouvi smatran je jednim od velikana britanskog roka, a stekao je obožavaoce ne samo u zemljama u kojima… »