Arhiva vesti 11.01.2016

Sobotka i Mogerini osudili nasilje nad ženama u Kelnu

Novi magazin 11.01.2016
Češki premijer Bohuslav Sobotka i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini osudili su danas u Pragu seksualne napade na žene u novogodišnjoj noći u Kelnu i nekim drugim evropskim gradovima a Mogerini je… »

Dejvid Kameron: Bouvijeva smrt je veliki gubitak

Press 11.01.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron napisao je danas na svom Tviter nalogu da je smrt muzičara Dejvida Bouvija veliki gubitak. Foto:Tanjug Kameron je naveo da je odrastao slušajući i gledajući Bouvija, "pop genija koji je uvek radio pravu stvar i uvek… »

EU nezadovoljna naporima Turske na planu migracija

EurActiv 11.01.2016
Priliv izbeglica i migranata u Evropsku uniju preko Turske i dalje je "suviše veliki", iako su Brisel i Ankara pre oko mesec i po dana potpisali sporazum koji treba da uspori njihov priliv, ocenio je 11. januara potpredsednik Evropske komisije Frans… »

EU: Belgija da vrati 760 miliona evra od dodeljivanja nezakonitih poreskih olakšica

Beta 11.01.2016
Evropska unija naložila je danas Belgiji da vrati oko 760 miliona evra nelegalnih poreskih olakšica koje je dodeljivala multinacionalnim kompanijama. EU navodi da je 35 multinacionalnih kompanija u Belgiji ostvarilo nezakonite poreske olakšice… »

Novi letovi iz Beograda ka Varšavi i Moskvi

RTS 11.01.2016
Poljska nacionalna avio-kompanija LOT ponovo je uspostavila redovne letove između Beograda i Varšave, a letovi će se tokom zimske sezone obavljati četiri puta nedeljno, saopštio je beogradski Aerodrom "Nikola Tesla". Putnike će prevoziti avioni tipa… »

Još ne kontrolišemo situaciju u dovoljnoj meri

Akter 11.01.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Evropa ranjiva u izbegličkoj krizi, jer još uvek ne kontroliše situaciju u meri u kojoj bi to volela. "Sada se, ođednom, suočavamo sa izazovom da izbeglice dolaze u Evropu i da smo mi ranjivi… »

10 najprofitabilnijih glumaca svih vremena

Gde investirati 11.01.2016
Njihovi filmovi su filmskoj industriji zaradili milijarde, a njima desetine, pa i stotine miliona. Njihova imena na posterima siguran su znak da će publika doći u bioskope, što je veoma jak razlog studijima da ih biraju za najkvalitetnije uloge i… »

Rudari najavljuju štrajk, EPS ne preuzima ugalj

RTV 11.01.2016
RESAVICA - Glavni odbor Sindikata radnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU), danas je doneo odluku o stupanju u štrajk, ukoliko do 25. januara Elektroprivreda Srbije (EPS) ne počne da preuzima ugalj rudnika ovog preduzeća… »

"11. januar" u rukama muzičara, generala, volontera i prosvetara

Južne vesti 11.01.2016
Komandantu kopnene vojske generalu potpukovniku Milosavu Simoviću, pevaču Dragoslavu Mihajloviću Kanarincu, vokalnoj grupi “Konstantin”, predsedniku Krovne organizacije mladih Marjanu Cvetkoviću i OŠ “Učitelj Tasa” dodeljeno je najviše… »

Preminuo Dejvid Bouvi

Novi magazin 11.01.2016
Legendarni britanski pevač Dejvid Bouvi preminuo je danas u 70. godini nakon 18-mesečne borbe sa rakom, objavio je njegov portparol. "Dejvid Bouvi je danas preminuo u miru, okružen članovima svoje porodice, nakon hrabre 18-mesečne borbe sa rakom… »