Arhiva vesti 11.01.2016

Kocijančič: U toku pripreme za novu rundu dijaloga Beograda i Prištine

Politika 11.01.2016
BRISEL – U Briselu je potvrđeno da će se krajem januara održati se sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, na visokom nivou, čije su pripreme u toku. „Nova runda dijalog održaće se krajem januara. Pripreme su u toku”, izjavila je… »

Lajpcig, protest zbog izbeglica

RTS 11.01.2016
Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u Lajpcigu na poziv jednog islamofobnog pokreta protiv masovnog dolaska izbeglica u Nemačku, koju još potresaju pljačkaško i seksualno nasilje tokom novogodišnje noći u Kelnu, javio je Frans pres na licu mesta… »

Podignuta optužnoca protiv Milana Jankovića

Akter 11.01.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Privredne komore Beograda Milana Jankovića. Optužnica je podignuta zbog sumnje da je Janković zloupotrebama oštetio tu komoru, rečeno je danas Tanjugu u tom… »

Za stanje u BIP-u odgovorno bivše rukovodstvo

Beta 11.01.2016
Ministarstvo privrede saopštilo je danas da je za stanje u Beogradskoj industriji piva (BIP) krivo bivše rukovodstvo i da je to preduzeće u nadležnosti sudova, jer je u predstečajnom postupku. U saopštenju, povodom potesta malih akcionara BIP-a… »

Tužilaštvo: provera navoda krivične prijave protiv Pajtića

Politika 11.01.2016
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu potvrdilo je danas da je njegovim rešenjem usvojen prigovor Gvozdena Grgura na rešenje o odbacivanju krivične prijave koju je podneo protiv predsednika Vlade APV Bojana Pajtića i tri policijska službenika, kao i… »

Perfektni PAO se dobro oznojio pred Zvezdu

Mondo 11.01.2016
Tim Saše Đorđevića upisao je očekivanu pobedu nad Kifisijom (73:67), uz veliki trud "žilavog" protivnika. Pavlović nije nastupio. Foto: Instagram/paobcgr Panatinaikos Aleksandra Saše Đorđevića okončao je ovog ponedeljka prvi krug grčkog… »

Evropske berze: Konfuzija u Kini i nafta pritisnuli indekse

Gde investirati 11.01.2016
Negativna kretanja na berzama u Evropi nastavljena su i u ponedeljak usled novog velikog pada cena sirovina i konfuzije na berzama u Kini. Londonski FTSE100 oslabio je 0,69 odsto, nemački DAX 0,25 odsto a francuski CAC40 0,49 odsto. U fokusu investitora… »

Poginuo ukrajinski vojnik, peti od početka godine na istoku zemlje

Blic 11.01.2016
Jedan ukrajinski vojnik poginuo je u poslednja 24 časa u sukobu s proruskim pobunjenicima na istoku zemlje i to je peti vojnik koji je stradao u toj konfliktnoj zoni od početka godine, saopštila je ukrajinska vojska. "Jedan ukrajinski vojnik je poginuo… »

Nastavlja se suđenje francuskim otmičarima deteta

B92 11.01.2016
U Specijalnom sudu se nastavlja suđenje protiv troje francuskih državljana zbog pokušaja otmice dvogodišnje devojčice. Za učestvovanje u otmici male Maše optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i… »

Srbija odlična destinacija za kineske investicije

Akter 11.01.2016
U poslednje tri ipo godine Srbija je stvorila povoljan poslovni ambijent kako bi ostvarila najbolje moguće uslove za priliv novih investicija, istakao je Tomislav Nikolić. Srbija je odlična destinacija za kineske investicije, a kineske kompanije znaju… »