Arhiva vesti 11.01.2016

Konačno najava Oskara? Trijumf Dikaprija na Zlatnom globusu

Vesti online 11.01.2016
Završena je 73. dodela nagrade Zlatni Globus koja se dodeljuje najboljim filmovima i serijama po izboru akreditovanih stranih novinara koji prate filmsku i televizijsku industriju SAD. Zlatni globus za najboljeg glumca u drami dobio je holivudski… »

Uhapšen Zamenik Javnog Tužioca: Priveden zbog nasilja u porodici

Kurir 11.01.2016
LESKOVAC - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su i priveli zamenika osnovnog javnog tužioca D. Đ. (56) iz okoline Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, saopštila je PU Leskovac. D… »

Izabrani novi članovi Visokog saveta sudstva

RTS 11.01.2016
Visoki savet sudstva objavio je na svom sajtu konačne rezultate sudijskih izbora na kojima je izabrano pet novih članova tog tela. To su sudija Privrednog apelacionog suda Branislava Gorica, sudija Višeg suda u Beogradu Ivan Jovičić, sudija… »

"Orlovi" pozivaju: Podržimo majstore futsala!

Mondo 11.01.2016
Proslavljeni reprezentatativci Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić u video poruci pozvali sve da podrže naš tim i prate Evropsko prvenstvo u futsalu, koje će se održati od 2. do 13. februara u Beogradu. Foto: Guliver/Getty images/Ian Walton … »

Napadi na strance u Kölnu

SEEbiz 11.01.2016
BERLIN - U Kölnu je u nedjelju došlo do organiziranih napada na strance a lokalni mediji u ponedjeljak javljaju kako se radi o odmazdi za nerede koje su u novogodišnjoj noći izazvali stranci na kölnskom glavnom kolodvoru. Policija u Kölnu istražuje… »

Slađa ne prestaje da krka, a onda trči da povraća!

Vesti online 11.01.2016
Učesnica "Parova" Slađana Petrušić stalno ima nagon da jede i povraća u vili "Hepija" zbog čega su organizatori vrlo zabrinuti. Kada su je pritisli da prizna o čemu je reč, ona je otkrila da boluje od bulimije, iako je, pre ulaska, tvrdila se… »

Holandija će pomoći Srbiji u domenu vladavine prava

Blic 11.01.2016
Vladavina prava je jedan od tri stuba pristupa proširenju EU koji nazivamo "prvo suštinske stvari", Holandija se u potpunosti držži toga i ostaje spremna da pomogne Srbiji u ovom prioritetnom domenu, izjavio je ambasador Holandije u Beogradu Hendrik… »

PUCNjAVA U BOGATIĆU: Policajac ne progovara

Večernje novosti 10.01.2016
Više javno tužilaštvo u Šapcu donelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv policajca Miloša Tadića (28), koji se tereti za krivično delo pokušaj ubistva. VIŠE javno tužilaštvo u Šapcu donelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv… »

Goldman Sachs: Cene nafte će nastaviti da padaju

Gde investirati 11.01.2016
Cene nafte na svetskim tržištima pale su prošle nedelje 10 posto, zaronivši na najniži nivo u najmanje 11 godina, a analitičari Goldman Sachsa očekuju i dalji pad. Na londonskom je tržištu cena barela u petak iznosila 33,55 dolara, oko 10 posto… »

Dionice Applea prvi put u pet mjeseci ispod 100 dolara

SEEbiz 11.01.2016
NEW YORK - Dionice Applea zaronile su prvi put u pet mjeseci ispod 100 dolara nakon informacija o usporavanju isporuka iPhonea 6S i 6S Plus. Dionice su pale za 27 posto u odnosu na travanj 2015. godine kada su visoko kotirale. "Apple je u potencijalno… »