Балкан архива вести 26.01.2017

Лустиг: Ђаци у неким хрватским школама не знају о холокаусту

Слободна Европа 26.01.2017
У Загребу је у четвртак представљена мултимедијална изложба америчког умјетника Андрева М. Мезвинског „Један добар дан“ надахнута аутобиографским свједочанством некадашњег логораша из Аусцхвитза Прима Левија. Том ће… »

Планирали успостављање "исламске државе" у Аустрији

РТС 26.01.2017
Чланови исламистичко-салафистичке мреже, ухапшени у четвртак у Бечу и Грацу, планирали су да у Аустрији успоставе неку врсту "исламске државе", изјавили су министар унутрашњих послова Аустрије Волфганг Соботка, генерални… »

Варади: Не верујем да ће бити ревизије тужбе о Сребреници

Б92 26.01.2017
Београд -- Да би се обновио поступак по тужби БиХ против Србије морала би да постоји нова чињеница која указује на то да је Србија имала геноцидну намеру у Сребреници. То је за “Политику” изјавио Тибор Варади, некадашњи… »

И Хрватима доста Бакировог антисрпства

Вести онлине 26.01.2017
Док Бакир Изетбеговиц́, бошњачки члан Председништва Босне и Херцеговине и лидер Бошњака из Сарајева, најављује ревизију босанске тужбе против Србије за геноцид, дотле Милорад Додик, председник Републике Српске, и Драган… »

Словеначки парламент усвојио измене Закона о странцима

РТС 26.01.2017
Словеначки парламент усвојио је амандмане на владин предлог измене закона о странцима, са рестриктивним одредбама за потенцијалне мигранте и азиланте, које су претходно критиковали Савет Европе и међународне невладине… »

Словенија усвојила закон о могућем затварању границе

Б92 26.01.2017
Љубљана -- Словеначки парламент усвојио је предлог закона који дозвољава да се блокирају мигранти на граници с Хрватском и да им се не пружи могућност захтева за азил. Овај предлог закона критиковале су бројне организације… »

Приштина поново добија синагогу

Слободна Европа 26.01.2017
Председник Скупштине Косова Кадри Весељи најавио је да ће се Приштини вратити синагога која је срушена пре неколико година, а у Призрену ће се изградити Културни јеврејски центар. Весељи је то рекао на Академији у Народном… »

Тело младића пронађено на железничкој станици

Ало 26.01.2017
Тело осамнаестогодишњег младића пронађено је данас на Железничкој станици у Подгорици. Тело младића чији су иницијали К.Г. пронађено је код вагона, а узрок смрти још није познат, саопштила је црногорска полиција. Из… »

Најтежа трагедија задесила избегличку породицу: Нашли мртво дете (9) у кући, није му било спаса

Курир 26.01.2017
Моника Зирдум (9) преминула је у породичној кући близу Славонског Брода. Нико још не може да поверује у ову страшну вест, да је тако велика туга могла погодити њену породицу, која се након пада Босанске Посавине доселила из… »

Ако препознајете човека са слике одмах се јавите полицији!

БК ТВ 26.01.2017
Полицијске станице широм БиХ трагају за две непознате особе које су извршиле кривично дело крађе на бензиској пумпи у Сарајеву. Полицијске станице широм БиХ су све чешће почеле користити могућности интернета и… »