Arhiva vesti 21.02.2016

Migranti izbegavaju "balkansku rutu", ali...

Vesti online 21.02.2016
Izbeglice nastoje da izbegnu takozvanu "balkansku rutu" ka Evropi zbog oštrih tamošnjih kontrola i umesto toga planiraju da koriste rizičniju rutu preko Sredozemnog mora, piše nemački "Velt am zontag" pozivajući se na podatke zapadnih obaveštajnih… »

Oslobođeni novinari Anadolije

Slobodna Evropa 21.02.2016
Trojica novinara turske agencije Anadolija koji su bili oteti na jugoistoku Turske, pušteni su na slobodu, javila je agencija AP. Pošto su ih pustili kurdski pobunjenici, novinari su odvedeni u policiju, gde će dati izjave. Dopisnika Raufa Maltasa… »

Umalo tragedija zbog bahatosti

Dnevnik 21.02.2016
Dečak S. J. (10) teško je povređen u subotu uveče u Lazarevcu, kada je Ivan. P (19), iz nepoznatih razloga, upalio fitilj na flaši s benzinom, a zatim je bacio na ulicu. Plamen. koji je buknuo od upaljenog benzina, zahvatio je i dečaka koji se… »

Predlog za novog ministra odbrane stigao u Skupštinu

Studio B 21.02.2016
Predlog premijera Aleksandra Vucića,kojim je za novog ministra odbrane predložio dosadašnjeg državnog sekretara u tom ministarstvu Zorana Đorđevića, stigao je u Skupštinu Srbije. Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do… »

Snouden: Vratiću se u SAD samo na fer suđenje

Akter 21.02.2016
Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden izjavio je danas da bi pristao na izručenje Sjedinjenim Američkim Državama ako mu savezna vlada bude garantovala da će imati fer suđenje. Snouden, bivši saradnik američke Agencije za nacionalnu… »

Britanska vlada puca zbog referenduma o EU

Pravda 21.02.2016
LONDON – Iako je britanski premijer Dejvid Kameron izjavio da se njegov kabinet složio da na referendumu podrži ostanak Britanije u reformisanoj Evropskoj uniji, jasno je da to pitanje stvara podele u kabinetu, što su britanski ministri danas… »

Vučić sutra ide u London

Pravda 21.02.2016
BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će učestvovati na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Londonu. Kako je saopštila vladina… »

Robert Mugabe napunio 92 godine

Akter 21.02.2016
Najstariji svetski lider, predsednik Zimbabvea Robert Mugabe, napunio je danas 92 godine, bez planova da napusti funkciju, dok sporenja oko toga ko će ga naslediti prete da dovedu do raskola u njegovoj vladajućoj partiji ZANU-PF. Predsednik Zimbabvea… »

Papa pozvao na zabranu smrtne kazne

Al Jazeera 21.02.2016
Papa Franjo pozvao je na zabranu smrtne kazne širom svijeta, zapovijed 'Ne ubij' važi i za krivce i za nevine. Papa Franjo pozvao je na zabranu smrtne kazne širom svijeta. "Zapovijed 'Ne ubij' ima apsolutnu vrijednost i primjenjuje se i na nevine i na… »

Asadova Želja: Hoću da me pamte kao čoveka koji je sačuvao Siriju

Kurir 21.02.2016
Ako Turska i Saudijska Arabija pošalju kopnene snage u našu zemlju, tretiraćemo ih kao teroriste i branićemo se, kaže predsednik Sirije. "Za deset godina, ako uspem da sačuvam Siriju kao predsednik - ali to ne znači da ću biti predsednik za deset… »