Arhiva vesti 21.02.2016

Berg: Srbija motor

RTV 21.02.2016
BEOGRAD - Region zapadnog Balkana ima mnogo da ponudi potencijalnim ulagačimama, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, Srbija može da postane motor za privlačenje investicija, izjavio je danas direktor EBRD za Srbiju Daniel Berg. Berg je… »

Raši Popovu uručena nagrada "Dositej Obradović"

B92 21.02.2016
Nagrada "Dositej Obradović" za životno delo za 2015. godinu danas je uručena književniku, publicisti, glumcu i dugogodišnjem televizijskom novinaru Raši Popovu na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Nagradu dodeljuje Zadužbina "Dositej… »

Zemljotresi kod Užica i Priboja

Novi magazin 21.02.2016
Kako se navodi, intenzitet u epicentru procenjen je na IV stepen Merkalijeve skale. "Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti", ističu u Zavodu. Kako je objavljeno na sajtu, sat vremena ranije… »

Erdogan: Turska ima pravo na legitimnu odbranu

Večernje novosti 21.02.2016
Turska se legitimno brani protiv kurdskih boraca u Siriji, koji su krivi za teroristički napad u Ankari, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Turska se legitimno brani protiv kurdskih boraca u Siriji, koji su krivi za teroristički napad u… »

Intervencija EU u Libiji samo na poziv Vlade

Al Jazeera 21.02.2016
Mogherini kaže da ISIL može biti poražen samo ako legitimne vlasti budu zadužene za sigurnost. Europa će intervenirati u ratom razorenoj Libiji protiv pripadnika skupine Islamska država Irak i Levant (ISIL) samo ako dobije službeni zahtjev od… »

Dačić: Niti ima izdaje, niti ruskog protivljenja!

Pravda 21.02.2016
BEOGRAD – Srbija je nezavisna i vojno neutralna zemlja i to će i da ostane, poručio je danas prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dodavši da će naša zemlja nastaviti saradnju i sa NATO i sa Rusijom vodeći računa o… »

KUP SRBIJE: Vizura odbranila tron

Hot sport 21.02.2016
Odbojkasice Vizure osvojile su drugi uzastopni trofej u Kupu Srbije, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Staroj Pazovi savladale domaćina Jedinstvo 3:0 (25:21, 25:22, 25:15). Meč je trajao 73 minuta, a Vizura je ušla u istoriji kao pobednik… »

Za 40 godina nafta će biti besplatna?

RTV 21.02.2016
LONDON, NJUJORK - U svetu ima previše nafte, a s obzirom da alternativni izvori energije postaju sve važniji, za 40 godina nafta bi mogla biti besplatna, tvrdi analitičar Forbsa Džon Mauldin. On je dodao da se još uvek ne zna da li će cene nafte… »

Lavina odnela šest skijaša, jedan poginuo

Novi magazin 21.02.2016
Lavina, za koju se procenjuje da je bila oko 300 metara širine i 600 metara dužine, dogodila se blizu Mitelalalina, navodi se u saopštenju policije južnog švajcarskog kantona Valea. Skijaši su se kretali od Mitelalalina ka Sas-Almagelu, u trenutku… »

Sporazum Srbije i Rusije o socijalnom osiguranju

RTV 21.02.2016
NIŠ - Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da je već parafiran sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom i da će u toku ove godine biti potpisan. "Oni koji nam drže… »