Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Bez spasilaca na kupalištima u Jablaničkom okrugu

Južne vesti 21.06.2016
Leskovac Kupališna sezona na rekama i jezerima u Jablaničkom okrugu i ove godine odvijaće se uglavnom bez spasilačkih ekipa. Iako su ova kupališta veoma posećena, kupači su, u slučaju opasnosti, prepušteni sami sebi i hrabrosti iskusnijih… »

Goran Mladenović ponovo predsednik hanske opštine

Jugmedia 21.06.2016
VLADIČIN HAN – Diplomirani ekonomista Goran Mladenović izabran je za predsednika opštine Vladičin Han, a za njegovog zamenika Vladimir Kostić, dosadašnji savetnik predsednika opštine. Mladnović je bio narodni poslanik, a funkciju predsednika… »

Rupa na niškom Bulevaru Nemanjića konačno zatrpana

RTS 21.06.2016
Velika rupa u krugu stambenog kompleksa na Bulevaru Nemanjića u Nišu, godinama je predstavljala opasnost za građane, jer njeno zatrpavanje nije moglo da se naplati. Sada je tu rupu jedna firma zatrpala -besplatno. Posle više od pet godina i stalnog… »

Deževski put dobio vodu

Radio sto plus 21.06.2016
Domaćinstva u naselju Deževski put, u blizini Ciglane, koja su osam dana bila bez vode jer je vodovodnu cev prekinulo klizište koje se pokrenulo nakon velikih martovskih poplava, dobila su danas vodu, saznaje radio Sto plus. Jedan od žitelja ovog… »

Vanredna situacija zbog nevremena

RTS 21.06.2016
Zbog elementarnih nepogoda, u Kosjeriću je dva dana na snazi vanredna situacija. Gradonosni oblak opustošio je ovogodišnji rod u oko dve stotine domaćinstava. Iako nije bio krupan, grad veličine lešnika u kombinaciji sa olujnim vetrom potpuno je… »

Hamlet bez reči

Jug press 21.06.2016
VRANJE Na Petom međunarodnom festivalu pantomime – “Phantomfest”, koji će biti održan u Vranju 24. i 25. juna, članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, na znakovnom jeziku izvešće premijeru predstave “Hamlet” u režiji… »

Karavan “Moja Srbija” i u Čačku

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Čačak - Karavan “Moja Srbija” koji drugu godinu za redom organizuje Turistička organizacija Srbije, a koji će posetiti 14 gradova u našoj zemlji, u subotu stuže u Čačku. Direktor Turističke organizacije Čačak Dragomir Savić, izjavio je da… »

Poseta američkog ambasadora Šapcu

RTS 21.06.2016
Američki ambasador Kajl Rendolf Skat tokom svoje prve posete Šapcu, rekao je da su industrijska i slobodna zona veliki potencijali koji pružaju mogućnost za čvršće ekonomske veze između Šapca i američkih investitora. U razgovoru sa… »

Kinezi zainteresovani za kupovinu "Budimke"

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Požega - Jedna kineska kompanija iz provincije Hebei zainteresovana je za kupovinu "Budimke" Požega i potpunu revitalizaciju iste firme, sa aktivacijom kompletne kooperantske mreže od preko 5000 gazdinstava, koji bi snabdevali "Budimku" voćem i… »

Krstom se brane od grada

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Gornji Milanovac - Meštani sela Družetići obeležili su danas seosku slavu lomljenjem slavskog kolača i osvećenjem drevnog zapisa u zaseoku Rujevac. Ovo je tradicija koja se u ovim krajevima čuva vekovima i prenosi sa kolena na koleno. "Okupili smo… »