Svet arhiva vesti 28.03.2017

Drugi život Ujedinjenog Kraljevstva

Politika 28.03.2017
Ostrvo sutra, posle više od četiri decenije života u Evropskoj uniji, okreće list i ispisuje novu istoriju. Donald Tusk zateći će na radnom stolu pismo nesvakidašnje sadržine. Na nekoliko ispisanih strana pročitaće tekst kakav niko do sada nije… »

Britanski političar ponovo šokira Faradž je Englesku izveo iz EU, a sada želi da pocepa Kaliforniju!

Kurir 28.03.2017
Najdžel Faradž, engleski političar i bivši lider Nezavisne partije Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) koji je imao važnu ulogu u izlasku Velike Britanije iz EU-a, sada želi da pocepa i Kaliforniju. Faradž u medijima aktivno podržava projeakt podele… »

"Nije lako poboljšati odnose s SAD-om, ali daćemo sve od sebe"

BK TV 28.03.2017
Nije lako poboljšati odnose Rusije i SAD, ali Rusija je spremna da da sve od sebe kako bi to ostvarila, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Konstruktivan dijalog između SAD i Rusije moguć je u vezi bilo kojeg bilateralnog ili… »

Tramp proglašen međunarodnom sramotom jer je Merkelovoj uručio fakturu za troškove odbrane

Nova ekonomija 28.03.2017
Donald Tramp proglašen je "međunarodnom sramotom" nakon što je uručio fakturu za dugovanje troškova obrane Angeli Merkel, piše hrvatski portal Indeks. Merkel je fakturu dobila tokom posete Beloj Kući, a jedan neimenovani nemački ministar je za… »

Tramp ukinuo još jednu obaminu uredbu: Američki predsednik stavio tačku na rat za ugalj!

Kurir 28.03.2017
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas izvršnu uredbu kojom se poništava niz propisa o borbi protiv klimatskih promena, iz vremena bivšeg predsednika Baraka Obame. "Moja administracija stavlja tačku na rat za ugalj", rekao je… »

Panika u Velikoj Britaniji! Škoti žele da održe novi referendum o nezavisnosti!

BK TV 28.03.2017
Zbog ovoga bi Velika Britanija mogla da se raspadne! Škotski poslanici glasali su da se premijerki Nikoli Sterdžon omogući da podnese zvaničan zahtev Vladi Velike Britanije da se održi novi referendum o nezavisnosti Škotske, uoči formalnog… »

Sud Obale Slonovače oslobodio bivšu prvu damu

Novi magazin 28.03.2017
Sud u Obali Slonovače proglasio je danas da supruga bivšeg predsednika Simon Gbago nije kriva za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine. Sudija Kuadio Buači rekao je da je Gbagbo oslobođena krivice. Tužilaštvo je tražilo doživotnu kaznu… »

Tereza Mej potpisala pismo koje će pokrenuti Bregzit

Novi magazin 28.03.2017
Britanska premijerka Tereza Mej potpisala je zvanično pismo koje će sutra biti predato Briselu i kojim će Velika Britanija zvanično otpočeti pregovore o Bregzitu, pokazuje slika objavlljena iz njene kancelarije. Na slici koju je objavio Dauning… »

Le Penova: Uz dijalog Rusije i SAD do pobede nad terorizmom

Sputnik 28.03.2017
Bez stalnog dijaloga sa Rusijom, SAD i drugim zemljama biće nemoguće da pobede terorizam, rekla je liderka partije Nacionalni front i kandidatkinja za predsednicu Francuske Marin le Pen. „Ne razumem kako moji konkurenti mogu da se nadaju povratku… »

Državljanin Rusije priznao krivicu za sajber kriminal

Sputnik 28.03.2017
Državljanin Rusije Maksim Senah, koji je iz Finske izručen u SAD zbog optužbi za kompjuterske prevare, priznao je krivicu pred sudom, javila je agencija „Frans pres“, pozivajući se na saopštenje Ministarstva pravde SAD. Senah je pritvoren u… »