Svet arhiva vesti 28.03.2017

Frankofoni pisci zabrinuti zbog uspona ekstremne desnice u Francuskoj

Novi magazin 28.03.2017
Pisci koji su izabrali da žive u Francuskoj i pišu na francuskom jeziku sa zabrinutošću prate kampanju za predsedničke izbore u svojoj usvojenoj zemlji u kojoj raste popularnost ekstremne desnice, ocenila je danas agencija Frans pres. "To je… »

Rusija se može služiti iranskim vojnim bazama za udare u Siriji

Al Jazeera 28.03.2017
Iranski ministar vanjskih poslova rekao je da se Rusija može služiti bazama od slučaja do slučaja kada Teheran donese odluku o tome. Rusija se može služiti iranskim vojnim bazama za zračne udare u Siriji "od slučaja do slučaja", rekao je iranski… »

Njemu ništa ne može da promakne: Rusi prvi put upotrebili radarski sistem Zoo-park 1M (video)

Pravda 28.03.2017
Pripadnici artiljerije su tokom taktičkih vojnih vežbi na poligonu "Cugol" u Zabajkalu prvi put upotrebili savremeni radski sistem za izviđanje "Zoo-park 1M", saopštio je novinarima načelnik pres-službe Istočnog vojnog okruga pukovnik Aleksandar… »

HRW: Mađarska da promeni pravac

Danas 28.03.2017
Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos trebalo bi da natera mađarske vlasti da promene pravac i poštuju standarde Evropske unije, uključujući pravo na azil i zaštitu ljudskih prava, umesto da primenjuju zakon kojim se omogućava… »

Skandal u Turskoj: Sa minareta se čuli zvuci iz porno-filma (VIDEO)

Vesti online 28.03.2017
Gradonačelnik turskog grada Kastamona Tahsin Babaš obećao je da će istražiti skandal koji je postao glavna tema razgovora lokalnog stanovništva. Korisnici Jutjuba su objavili video na kom se čuje kako se sa minareta razlažu uzdasi koji… »

"Čivava ne može da se izbori sa kartelima"

Press 28.03.2017
Guverner meksičke države Čivava, Havijer Koral izjavio je da njegova vlada nema sredstva da se bori protiv organizovanog kriminala. Foto:B92.net Koral je rekao da je zatražio pristup federalnim izvorima finansiranja za pomoć lokalnoj policiji u borbi… »

Kisindžer: Ne slušajte Trampa, Putin nije Hitler!

Vesti online 28.03.2017
Bivši šef Stejt departmenta Henri Kisindžer, na sastanku Trilateralne komisije koja je održana 25-26. marta u Vašingtonu, podsetio je ljude da predsednik Rusije Vladimir Putin nije Adolf Hitler i da će dijalog sa Moskvom biti svima od koristi. -… »

Mračne tajne najbogatije porodice Rokfelerova ćerka progovorila: Moj otac je bio opsednut ovim

Kurir 28.03.2017
Ajlin Rokfeler (65), ćerka najstarijeg milijardera na svetu Dejvida Rokfelera (101) koji je preminuo u ponedeljak 20. marta, sa suprugom i sinovima živi na porodičnoj farmi u Vermontu. Povodom očeve smrti okupila je porodicu u salonu na najvišem… »

Faraž: Ako Bregzit bude katastrofa, idem u inostranstvo

RTS 28.03.2017
Ukoliko se ispostavi da je Bregzit katastrofa, bivši lider Nezavisne partije Ujedinjenog Kraljevstva Najdžel Faraž najavljuje da će "otići da živi negde drugde". Faraž je to izjavio na radiju LBC, ali je ipak rekao: "Neće biti katastrofa… »

Evropski sud zabranio Mađarskoj transfer devet migranata

Politika 28.03.2017
BUDIMPEŠTA - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu zabranio je mađarskim vlastima da prebace osam tinejdžera i jednu trudnicu iz azila za izbeglice, u blizini Budimpešte, u tranzitnu zonu duž mađarsko-srpske granice, gde bi bili zadržani u… »