Svet arhiva vesti 28.03.2017

Kraj drame ispred Bele kuće: Uhapšen muškarac koji je tvrdio da ima bombu

Blic 28.03.2017
Američka tajna služba objavila je na svom Tviter nalogu da je sumnjivi paket pronađen ispred Bele kuće istražen i da više nema opasnosti. Zvaničnik tajne službe izjavio je ranije da je razlog zatvaranja Bele kuće čovek koji je prišao imanju i… »

Austrija: Poštedite nas novih migranata!

Vesti online 28.03.2017
"Austrija će zatražiti od EU da bude izuzeta od obaveze da, u skladu sa evropskim sistemom premeštanja izbeglica, primi još tražilaca azila", najavio je austrijski kancelar Kristijan Kern, istakavši da je njegova zemlja već pošteno preuzela svoj… »

Senat na korak do ratifikacije članstva Crne Gore u NATO

RTS 28.03.2017
Američki Senat podržao je proceduralnu meru kojom je okončana rasprava i omogućeno da se senatori izjasne o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO. Za okončanje rasprave glasalo je 97 senatora, dok su protiv bili senator iz Kentakija, Rend Pol i njegov… »

Nemački tužioci istražuju tvrdnje o turskoj špijunaži

Blic 28.03.2017
Nemački tužioci saopštili su danas da su pokrenuli istragu povodom tvrdnji da su turski agenti špijunirali navodne sledbenike propovednika u egzilu Fetulaha Gulena u Nemačkoj. - Uspeh naše istrage u velikome zavisi od informacija koje sa nama dele… »

Zbog terorizma se menja i ajfelov toranj! Pariz gradi neprobojni zid oko kule, turisti u šoku

Kurir 28.03.2017
Vlasti u Parizu jednoglasno su prihvatile predlog da se izgradi neprobojni zid oko Ajfelovog tornja, kao odgovor na terorističke pretnje Parizu. Zid će biti postavljen na dve strane, dok će druge dve strane, koje služe kao ulaz i izlaz biti okružene… »

Višegradska grupa oštro o Britancima: Da vratite dugove, pre nego što odete iz EU

Kurir 28.03.2017
Premijeri Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske na samitu Višegradske grupe u Varšavi složno su ocenili da Velika Britanija mora da ispuni sve svoje finansijske obaveze prema Evropskoj uniji i da nakon Bregzita ne sme da joj ostane dužna kako ne bi… »

Jildirim: Evropa bi trebalo da gleda svoja posla

RTV 28.03.2017
ANKARA - Turski premijer Binali Jildirim upozorio je danas Evropu da se ne meša u referendum zakazan za sledeći mesec koji za cilj ima proširenje ovlašćenja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Jildirim je izjavio da bi Evropa "trebalo da… »

Rusi upozoravaju: Veliki rizik od iznenadnog nuklearnog napada sa američkih brodova iz Crnog mora

Večernje novosti 28.03.2017
General Sergej Rudskoj kaže da opasnost predstavlja i antiraketni štit blizu granica Rusije. AMERIČKI antiraketni sistemi u Evropi i brodovi blizu ruske granice stvaraju snažan potencijal za izenadni nuklearni napad, stav je načelnika Glavne… »

Malezija ne zna šta će sa telom Kimovog polubrata

RTS 28.03.2017
Malezijski ministar zdravlja Subramanijam Sathasivam naveo je da se telo Kim Džong Nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una, mesec i po dana pošto je ubijen u Maleziji i dalje nalazi u Kuala Lumpuru, jer ga još niko nije preuzeo. "Moramo… »

Evropski sud pravde potvrdio: Sankcije EU Rusiji su u skladu s propisima!

Press 28.03.2017
Evropski sud pravde, koji se nalazi u Luksemburgu, saopštio je da su "restriktivne mere" protiv ruskih kompanija, uključujući i Rosnjeft, uvedene zbog krize u Ukrajini, kao i da su u skladu sa propisima. Evropski sud pravde presudio je danas da su… »