Svet arhiva vesti 28.03.2017

Sumnjiv paket kod Bele kuće, jedan uhapšen

RTV 28.03.2017
VAŠINGTON - Portparolka Tajne službe SAD saopštila je da je uhapšen osumnjičeni u vezi sa sumnjivim paketom nađenim na prostoru Bele Kuće, prenosi Rojters. Američka tajna služba istražuje sumnjivi paket pronađen ispred Bele kuće, izjavila je… »

Kad Austrija kaže dosta: Primili smo dovoljno migranata, EU da nas poštedi novih!

Kurir 28.03.2017
Austrija će zatražiti od EU da bude izuzeta od obaveze da, u skladu sa evropskim sistemom premeštanja izbeglica, primi još tražilaca azila, najavio je danas austrijski kancelar Kristijan Kern, istakavši da je njegova zemlja već pošteno preuzela… »

Završena rasprava, Crna Gora na ivici da uđe u NATO, jedan američki senator i dalje protiv

Blic 28.03.2017
Američki Senat podržao je proceduralnu meru kojom je okončana rasprava i omogućeno da se senatori krajem nedelje izjasne o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO. Za okončanje rasprave glasalo je 97 senatora, dok su protiv bili senator iz Kentakija… »

Nemački tužioci istražuju tvrdnje o turskoj špijunaži

Blic 28.03.2017
Nemački tužioci saopštili su danas da su pokrenuli istragu povodom tvrdnji da su turski agenti špijunirali navodne sledbenike propovednika u egzilu Fetulaha Gulena u Nemačkoj. - Uspeh naše istrage u velikome zavisi od informacija koje sa nama dele… »

Zbog terorizma se menja i ajfelov toranj! Pariz gradi neprobojni zid oko kule, turisti u šoku

Kurir 28.03.2017
Vlasti u Parizu jednoglasno su prihvatile predlog da se izgradi neprobojni zid oko Ajfelovog tornja, kao odgovor na terorističke pretnje Parizu. Zid će biti postavljen na dve strane, dok će druge dve strane, koje služe kao ulaz i izlaz biti okružene… »

Višegradska grupa odbacuje "ucene" Brisela zbog migranata

RTS 28.03.2017
Lideri Češke, Mađarske, Slovačke i Poljske saopštili su da odbijaju briselski plan razmeštanja migranata širom Evropske unije, nazvavši to ucenom. Te četiri države, poznate kao Višegradska grupa, dugo se suprotstavljaju dodatnom teretu… »

Jildirim: Evropa bi trebalo da gleda svoja posla

RTV 28.03.2017
ANKARA - Turski premijer Binali Jildirim upozorio je danas Evropu da se ne meša u referendum zakazan za sledeći mesec koji za cilj ima proširenje ovlašćenja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Jildirim je izjavio da bi Evropa "trebalo da… »

Rusi upozoravaju: Veliki rizik od iznenadnog nuklearnog napada sa američkih brodova iz Crnog mora

Večernje novosti 28.03.2017
General Sergej Rudskoj kaže da opasnost predstavlja i antiraketni štit blizu granica Rusije. AMERIČKI antiraketni sistemi u Evropi i brodovi blizu ruske granice stvaraju snažan potencijal za izenadni nuklearni napad, stav je načelnika Glavne… »

Telo Kim Džong Nama nema ko da preuzme, i dalje u Maleziji

Press 28.03.2017
Telo Kim Džong-Nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-Una, i dalje se nalazi u Kuala Lumpuru jer ga još niko nije preuzeo. Foto:B92.net "Moramo da proverimo u forenzičkom sektoru da li je neko podneo zahtev za iznošenje tela, ali koliko za… »

Evropski sud: Sankcije EU protiv Rusije su opravdane

Politika 28.03.2017
LUKSEMBURG - Evropski sud pravde presudio je danas je da su sankcije Evropske unije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize opravdane, čime je odbacio žalbu koju je svojevremeno podnela ruska naftna kompanija Rosnjeft pred jednim britanskim sudom… »