Svet arhiva vesti 28.03.2017

Žestoki sukobi Kineza s policijom u Parizu / VIDEO

B92 28.03.2017
Pariz -- Više stotina ljudi, većinom pripadnika kineske zajednice, protestovalo je u Parizu u znak protesta zbog smrti 56-godišnjeg Šaojo Liua. Liu je ubijen u nedelju prilikom policijske intervencije koja je krenula po zlu, javljaju francuski mediji… »

U Americi deluje tajna obaveštajna agencija: Evo kako Tramp može da je iskoristi

Vesti online 28.03.2017
Nacionalna geoprostorna obaveštajna agencija NGA nalazi se oko 30 kilometara od Vašingtona, ali skoro nitko ne zna da uopšte postoji, piše Foreign Policy. Ni Barak Obama nije bio svestan njenog postojanja dok je bio predsednik. Jednom prilikom upoznao… »

Irak: Otkivena jama u koju su džidahisti bacili najmanje 6.000 žrtava

Vesti online 28.03.2017
Južno od Mosula iračke snage otkrile su ogromnu naju u koju su džihadisti bacali tela svojih žrtava - najmanje 6.000 duša. Reč je o rupi koju lokalno stanovništvo zove "Kasfa", ukopanoj u poroznoj steni. Ivicu kratera džihadisti su koristili kao… »

Lavrov: Poboljšanje odnosa sa SAD vrlo teško!

Pravda 28.03.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije lako poboljšati odnose Rusije i SAD, ali da je Rusija spremna da da sve od sebe kako bi to ostvarila. - Konstruktivan dijalog između SAD i Rusije moguć je u vezi bilo kojeg bilateralnog… »

Snimak sa prve linije: Sirijska vojska odbila napad džihadista! (VIDEO)

Vesti online 28.03.2017
Sirijska vojska je uspela da preokrene situaciju na terenu i neutrališe dobitke koje su džihadisti ostvarili u južnim delovima Mardeha. Predvođeni elitnim Tigrovim snagama, sirijski vojnici su zauzeli selo Marzaf nakon pokretanja snažnog kontranapada… »

Kern: Snažna Austrija samo u jakoj Evropi

Kurir 28.03.2017
BEČ - Snažna Austrija može postojati samo ako postoji jaka Evropa, poručio je austrijski kancelar Kristijan Kern. Kern je sinoć, na skupu povodom 60-te godišnjice EU u Predstavništvu Evropske komisije u Beču, rekao da svi izazovi, bilo to… »

Putin Ruhaniju: Iran je naš pouzdan i stabilan partner

Novi magazin 28.03.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas iranskom kolegi Hasanu Ruhaniju na početku sastanka u Moskvi da je Iran pouzdan i stabilan partner Rusije. Putin je na početku razgovora poručio Ruhaniju da je Iran pouzdan i stabilan partner Rusije… »

Tigrova zamka: Džihadisti su napredovali kroz sela severne Hame, nisu ni slutili šta ih čeka! (video)

Pravda 28.03.2017
Džihadisti Harkat Ahrar al Šama uleteli su u taktički postavljenu zamku, nakon osvajanja sela Al Sakir na severu sirijske pokrajine Hame. Nakon celodnevnog foto i video izveštavanjima o svojim uspesima na frontu u selu Al Sakir, džihadisti su se… »

Pariske vlasti se odriču usluga Lafarža zbog cementa za Trampov zid

Novi magazin 28.03.2017
Gradske vlasti Parizu odlučile su danas da više ne sarađuju sa švajcarsko-francuskom cementarom LafaržHolcim jer je spremna da sarađuje u "štetnom projektom" predsednika Donalda Trampa za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici. "Moći ćemo… »

(Video) Ove države će vam platiti da se doselite: Besplatna zemlja, stoka, stipendije...samo dođite!

Kurir 28.03.2017
Ako želite promenu ritma i dosadila vam je monotonija vašeg grada, zašto se ne odselite? Naravno, preseljenje je stresno i skupo, ali postoje i neka mesta koja će vam čak i platiti da se kod njih preselite. Aljaska Volite tamne zime i mnoštvo golog… »