Svet arhiva vesti 28.03.2017

Jedan od najtraženijih kriminalaca na svetu: Karlos "Šakal" ponovo osuđen u Francuskoj

Večernje novosti 28.03.2017
Francuski sud danas je ponovo osudio jednog od najtraženih kriminalaca na svetu, Karlosa "Šakala", na doživotnu robiju zbog bombaškog napada na prodavnicu u Parizu, prilikom čega je poginulo dvoje ljudi. Francuski sud danas je ponovo osudio jednog od… »

Peking pozvao Pariz da zaštiti kinesku zajednicu

RTS 28.03.2017
Zvanični Peking pozvao je Francusku da zaštiti kineske državljane u Parizu, nakon što je pariska policija ubila jednog Kineza, oca četvoro dece, što je izazvalo nasilne proteste u kojima je u ponedeljak uveče 35 osoba uhapšeno. Kinesko… »

Putine, care: Hoće moćnu Srbiju! Svi detalji susreta sa Vučićem!

Kurir 28.03.2017
Uvereni smo da će izbori biti sprovedeni na najvišem nivou, ali bez obzira na to kako se bude razvijala situacija, naši odnosi će biti pozitivni, poručio šef Kremlja. Premijer Aleksandar Vučić dobio je juče u Moskvi podršku na predstojećim… »

Pritužbe zbog naslovnice Dejli mejla s fokusom na noge, a ne na politiku

Novi magazin 28.03.2017
Naslovna strana britanskog Dejli mejla na kojoj su uz naslov "Pustite Brezgit, ko je pobedio u legzitu", prikazane premijerke Velike Britanije i Škotske, Tereza Mej i Nikola Sterdžon s fokusom na njihove noge, izazvala je bes javnosti, preneli su danas… »

Evropa iščekuje: Šulc ili Merkelova?

Vesti online 28.03.2017
Šest meseci uoči parlamentarnih izbora u Nemačkoj, najnovija anketa javnog mnjenja pokazuje da su demohrišćani nemačke kancelarke Angela Merkel i socijaldemokrate Martina Šulca izjednačeni. Prema anketi koju je agencija INSA sprovela za list… »

Brazilsko pleme dobija odštetu zbog pada aviona u rezervat

RTS 28.03.2017
Jedna od najvećih brazilskih avio-kompanija "Gol" pristala je da brazilskom plemenu Kajapo plati 1,3 miliona dolara odštete zbog pada aviona u njihov rezervat 2006. godine. Pleme je odbilo da se vrati u oblast gde je avion pao, jer je ona, kako kažu… »

Niki Hejli: Nikad više "udaranje Izraela"

RTS 28.03.2017
Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izjavila je na godišnjem sastanku američko-izraelskog komiteta za javne poslove da neće dozvoliti "udaranje Izraela" u toj svetskoj instituciji, aludirajući na rezoluciju kojom se Izrael osuđuje zbog izgradnje… »

Blokada spajanja londonske LSE i frankfurtske Dojče berze?

Večernje novosti 28.03.2017
Evropska unija će već sutra blokirati spajanje Londonske berzanske grupe (LSE) i nemačke Dojče berze. Evropska unija će već sutra blokirati spajanje Londonske berzanske grupe (LSE) i nemačke Dojče berze, trvrde neimenovani izvori upoznati sa… »

Supruga napadača iz Londona "tužna i šokirana"

Večernje novosti 28.03.2017
Supruga napadača iz Londona, koji je prošle nedelje ubio četiri osobe ispred britanskog parlamenta, izjavila je danas da je "tužna i šokirana" Supruga napadača iz Londona, koji je prošle nedelje ubio četiri osobe ispred britanskog parlamenta… »

Guteres: Arapske zemlje, ujedinite se i pomozite Siriji

RTS 28.03.2017
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres pozvao je arapske zemlje da ostave po strani međusobne nesuglasice i pomognu u okončanju šestogodišnjeg građanskog rata u Siriji. Apel je uputio tokom posete kampu za izbeglice iz Sirije u… »