Arhiva vesti 20.08.2017

Pad poverenja u vakcinaciju, neuki glasno šire dezinformacije

Radio 021 20.08.2017
Zbog niskog obuhvata vakcinacije protiv malih boginja, u velikoj smo opasnosti da se vratimo u 19. vek, kada je veliki broj obolelih i umrlih bio normalna pojava. Vakcinacije tada, naravno, nije bilo, a zarazne bolesti su odnosile hiljade i hiljade… »

Pronađeno telo mladića u Gružanskom jezeru

Ritam grada Kg 20.08.2017
Specijalne ronilačke ekipe jutros su pronašle telo Ž. B. (22), koji se juče utopio u Gružanskom jezeru. Ž. B. je iz obližnjeg sela Vučkovica i bio je na plivanju sa drugarima kada se izgubio pod vodom. Data je naredba za obdukciju kako bi se znao… »

Utopio se mladić u Gružanskom jezeru

Večernje novosti 19.08.2017
U Gružanskom jezeru se utopio mladić star oko 20 godina, javio je večeras RTS, pozivajući se na Hitnu pomoć u Kniću. U Gružanskom jezeru se utopio mladić star oko 20 godina, javio je večeras RTS, pozivajući se na Hitnu pomoć u Kniću. Kako se… »

Šveđani deportuju najstariju izbeglicu na svetu: Odbili joj zahtev za azil posle hiljade kilometara potucanja

Kurir 20.08.2017
Švedska agencija za migracije odbila je zahtev za azil i naložila deportaciju slepe žene (106) iz Avganistana koja se smatra najstarijom izbeglicom na svetu. Bibikal Uzbek već godinu dana živi u regionu Jetaland, na jugu Švedske, čekajući odluku o… »

Turska: Ubijen jedan, uhapšena četiri džihadista

Večernje novosti 20.08.2017
Turske bezbednosne snage ubile su jednog pripadnika Islamske države i uhapsile četvoricu, za koje se verovalo da planiraju bombaški napad u Turskoj. Turske bezbednosne snage ubile su jednog pripadnika Islamske države i uhapsile četvoricu, za koje se… »

Srbija je u poslednjih 10 godina jedna od najbrže rastućih kongresnih destinacija u svetu

Beta video 20.08.2017
BEOGRAD - Srbija je u poslednjih 10 godina jedna od najbrže rastućih kongresnih destinacija u svetu, u kojoj prosečni posetilac kongresa potroši od 350 do 400 evra dnevno, što je i do tri puta više od potrošnje klasičnog turiste. ``Prošle godine… »

I Malta zabranila dolazak ekipi desničara u "Si star" brodu

Radio 021 20.08.2017
Malteške vlasti saopštile su da brod "Si star", koji je unajmila krajnje desničarska organizacija "Difend Jurop", nije dobrodošao u toj ostrvskoj zemlji, što je izazvalo gnevnu reakciju te grupe, koja vodi kampanju protiv imigracije. Nazivajući stav… »

Izleteo voz: Poginule 23 osobe, 156 povređeno

Večernje novosti 20.08.2017
Najmanje 23 osobe su poginule, a 156 je povređeno u železničkoj nesreći u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš. Najmanje 23 osobe su poginule, a 156 je povređeno u železničkoj nesreći u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš, saopštile su… »

Katalonac odbija "jedinstvo Španije": Ovo je bilo bedno...

B92 20.08.2017
Napad u Barseloni bi mogao značajno da utiče na političku budućnost Katalonije, piše Dojče vele. Pitanje je šta će biti sa referendumom o nezavisnosti ovog autonomnog regiona Španije koji je planiran za 1 oktobar. Kada je u četvrtak popodne… »

Malinari protestovali u Ivanjici: Prevarli su nas izvoznici i vlasnici hladnjača

Blic 19.08.2017
Oko hiljadu proizvođаčа mаline i kupine protestovalo je večeras u Ivаnjici jer izvoznici i hladnjačari nisu podigli cenu maline, kao što je to dogovoreno na sastanku u Vladi Srbije. Malinari iz Ivanjice, Užicа, Ariljа, Lučаnа, Dragačeva… »