Arhiva vesti 20.08.2017

Edukacija o zmijama

Jug press 20.08.2017
VRANJE Na glavnom šetalištu u Vranju, Vladica Stanković, predsednik Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana, u subotu, je zainteresovanim građanima održao edukaciju o zmijama. Interesovanje ljudi, a… »

Jovanović: Razgovor potreban, alibi koalicije nije

Večernje novosti 20.08.2017
Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je on uvek razgovarao i da će uvek biti za razgovor, da je dogovor oko Kosova i potreban i moguć, ali da mu nije potreban alibi koalicije ni mišljenje Saše Jankovića. Lider Liberalno demokratske partije… »

Ovaj fakultet u Beogradu je bolji od harvarda, a većina studenata nije ni pomislila da ga upiše

Blic 20.08.2017
Posle objavljivanja najnovije Šangajske liste, od svih obrazovnih institucija u Srbiji najviše bi trebalo da se diči Poljoprivredni fakultet u Zemunu. U oblasti prehrambene tehnologije ovaj fakultet zauzima 35. mesto i bolji je od čak devet od deset… »

Humanost na delu: Fudbaleri i treneri Partizana dali krv

Blic sport 20.08.2017
Fudbaleri i treneri Fudbalskog kluba Partizan odazvali su se pozivu Instituta za transfuziju Srbije i priključili se akciji dobrovoljnog davanja krvi. Foto: Promo Oni su na stadionu Partizana dobrovoljno dali krv zbog alarmantnosti na koju su ukazale… »

Žanetić: Opozicija raspravlja o Vučiću, a ne dijalogu

Blic 20.08.2017
U opoziciji se vodi rasprava o Aleksandru Vučiću, a ne o dijalogu o Kosovu, rešavamo pitanja iz 19. i 20. veka, a nemamo politiku o položaju Srbije u 21. veku, kaže marketinški stručnjak Voja Žanetić. Žanetić smatra i da je dijalog za sada samo… »

Štrajk u školama zakazan za 1. septembar

Prva 20.08.2017
Unija sindikata zakazala protest upozorenja za prvi dan nove školske godine. Termin obustave rada naknadno će odrediti i ostala tri sindikata. U školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika 1. septembra biće organizovan štrajk upozorenja… »

Misa u Barseloni za žrtve napada u Španiji

RTS 20.08.2017
Službena misa za žrtve napada u Barseloni i obližnjem letovalištu Kambrilsu održana je u katedrali Sagrada Familija, remek delu Antonija Gaudija koje simboliše hrišćanstvo u Evropi. Misi u najpoznatijoj katedrali u Barseloni prisustvovali su… »

Uhapšena Belgijanka u Grčkoj, pod sumnjom da je planirala teroristički napad

Radio 021 20.08.2017
Grčka obalska straža uhapsila je Belgijanku marokanskog porekla na osnovu optužbe da je planirala teroristički napad. Belgijanka (22) je uhapšena u petak uveče na feribotu Bari-Krf-Igumenica, a nakon što je obalska straža dobila dojavu od… »

"Merkelova otvorila vrata Evrope i onima koji seju smrt"

B92 20.08.2017
Poljska premijerka Beata Šidlo optužila je evropske zvaničnike, pre svega Angelu Merkel, da su otvarajući vrata izbeglicama otvorili kapije i teroristima. Ona je apelovala da Evropska unija konačno zameni političku korektnost zdravim političkim… »

(Foto) skrivena tajna jna: Trošna drvena koliba u sebi čuva jednu od najvećih misterija stare Jugoslavije

Kurir 20.08.2017
U Skopskoj Crnoj Gori, u šumi iznad sela Banjane, blizu manastira Svetog Ilije, skrivena drvećem i rastinjem, uz jednu liticu, stoji trošna, neugledna ovčarska koliba. Ta, kako je meštani zovu - skrivnica, slučajno je otkrivena 2012. godine. Koliba… »