Arhiva vesti 20.08.2017

Srušio se avion, dve osobe poginule

Večernje novosti 20.08.2017
Dve osobe su poginule kada se srušio mali avion nedaleko od aerodroma Madras u centralnom delu Oregona. Dve osobe su poginule kada se srušio mali avion nedaleko od aerodroma Madras u centralnom delu Oregona, gde su se ljudi okupili da bi posmatrali… »

Islamska država pred vratima EU: Džihadisti u bazama na pragu Evrope spremaju nove napade!

Pravda 20.08.2017
Stotine pripadnika Islamske države (ID) vratilo se u severnu Afriku i mogli bi da je, pred vratima Evrope, upotrebe kao bazu za nove napade širom evropskog kontinenta. Na to upozorava britanski "Gardijan" u tekstu pod naslovom "Marokanski teroristi ID -… »

Slučaj lučani: Binić: Pojedini klubovi žele da im se gleda kroz prste, biće kazni

Blic sport 20.08.2017
Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić rekao je da su reakcije pojedinih klubova na suđenje neprimerene i najavio je kazne. Foto: M. Metlaš / RAS Srbija Dragiša Binić - Svako mora da… »

"Zara" ima veliki plan: Iz Srbije ka celom svetu

B92 20.08.2017
Beograd -- Trgovački lanac tekstila "Inditeks", s brendovima "Zara", "Masimo Duti", "Stradivarijus" i "Berška", zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše "Politika". List navodi da u Privrednoj komori Srbije očekuju dolazak menadžera vlasnika… »

Srednjoškolac zvani hrabrost: Tinejdžer (17) se za ovaj podvig spremao dve i po godine

Blic 20.08.2017
Sedamnaestogodišnji mladić iz Pirota Uroš Ivanković, član Ronilačko plivačkog kluba "Pirot", preplivao je 17 kilometara Zavojskog jezera za četiri sata i deset minuta, i to na potezu od sela Pakleštica do brane jezera ispod Stare planine. Pred… »

Nova šansa za male maturante

Danas 20.08.2017
Za nepopunjena mesta u srednjim školama prijavljivaće se mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit. Novu šansu imaće sutra, u utorak i sredu. Svi učenici moraju da polažu malu maturu koja predstavlja zvaničan završetak… »

Srušio se mali turistički avion u Švajcarskoj, tri osobe poginule

RTS 20.08.2017
U planinskoj oblasti na jugu Švajcarske srušiose mali turistički avion, pri čemu su poginule sve tri osobe koje su se u njemu nalazile, a uzrok nesreće je još nepoznat, saopštila je policija. Avion "pajper vorior II HN PTL", koji je poleteo sa… »

"Evropljani, jasno je, ne možemo računati na Ameriku"

Blic 20.08.2017
Evropska unija ne može da nastavi da se oslanja na SAD za svoju odbranu, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, u intervjuu za austrijski "Tiroler Tagescajtung". Govoreći o stanju u EU, on je rekao da su stavovi Evropljana o Uniji sve… »

Erdogan pozvao zemljake u Nemačkoj: Izađite na izbore, udarite šamar vladajućoj koaliciju

Blic 20.08.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan danas je pozvao nemačke državljane turskog porekla da "udare šamar" obema strankama vladajuće koalicije u Nemačkoj na predstojećim izborima 24. septembra, nastavljajući praksu koju je Berlin osudio kao… »

"Ovim se Srbija pozicionira kao lider u regionu"

B92 20.08.2017
Beograd -- Obrazovanje i inovacije su najvažniji prioriteti Vlade Srbije, jer oni predstavljaju ključni pokretač rasta i razvoja. To je istakla premijerka Ana Brnabić koja je danas otvorila dvodnevni naučni skup "Editovanje genoma:biomedicinske i… »