Arhiva vesti 20.08.2017

Srušio se avion, dve osobe poginule

Večernje novosti 20.08.2017
Dve osobe su poginule kada se srušio mali avion nedaleko od aerodroma Madras u centralnom delu Oregona. Dve osobe su poginule kada se srušio mali avion nedaleko od aerodroma Madras u centralnom delu Oregona, gde su se ljudi okupili da bi posmatrali… »

Džihadisti pred vratima Evrope: Niču nove baze za nove napade

Vesti online 20.08.2017
Stotine boraca Islamske države sa Bliskog istoka ušlo je u severnu Afriku, gde će verovatno formirati novu bazu za napade. Dok se potera za poslednjim pripadnikom marokanske terorističke ćelije koja je izvela krvavi napad u Barseloni nastavlja… »

Binić: "Pojedini klubovi žele da im se gleda kroz prste"

Sportske.net 20.08.2017
Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić rekao je danas da su reakcije pojedinih klubova na sudjenje neprimerene i najavio je kazne. "Svako mora da odgovara za ono što radi. Reakcije… »

"Zara" ima velike planove za Srbiju

Vesti online 20.08.2017
Trgovački lanac tekstila "Inditeks", s brendovima "Zara", "Masimo Duti", "Stradivarijus" i "Berška", zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše "Politika". ŠList navodi da u Privrednoj komori Srbije očekuju dolazak menadžera vlasnika Amansia… »

Nesvakidašnji podvig: Gimnazijalac iz Pirota preplivao Zavojsko jezero za četiri sata

Kurir 20.08.2017
Uroš Ivanković (17) iz Pirota preplivao je Zavojsko jezero na Staroj planini u dužini od 17 kilometara za 4 sata i 10 minuta, što je nesvakidašnji podvig. Ivanković, učenik trećeg razreda Gimnazije, član je Ronilačko plivačkog kluba Pirot a… »

Od sutra drugi krug završnog ispita za male maturante

Večernje novosti 20.08.2017
Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od 21. do 23. avgusta. Mali maturanti koji u junu nisu mogli da polažu završni ispit, novu šansu imaće u drugom krugu od 21. do 23. avgusta. Test iz… »

U Švajcarskoj se srušio mali turistički avion, troje mrtvih

RTV 20.08.2017
BERN - U planinskoj oblasti na jugu Švajcarske danas se srušio mali turistički avion, pri čemu su poginule sve tri osobe koje su se u njemu nalazile, a uzrok nesreće je još nepoznat, saopštila je policija. Avion "pajper vorior II HN PTL", koji je… »

Junker: Evropa ne može da se osloni na SAD za svoju odbranu

Večernje novosti 20.08.2017
Evropska unija ne može da nastavi da se oslanja na SAD za svoju odbranu, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Evropska unija ne može da nastavi da se oslanja na SAD za svoju odbranu, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod… »

Erdogan pozvao zemljake u Nemačkoj: Izađite na izbore, udarite šamar vladajućoj koaliciju

Blic 20.08.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan danas je pozvao nemačke državljane turskog porekla da "udare šamar" obema strankama vladajuće koalicije u Nemačkoj na predstojećim izborima 24. septembra, nastavljajući praksu koju je Berlin osudio kao… »

Brnabić: Da Srbija bude centar naprednih inovacija u regionu

Novi magazin 20.08.2017
Vlada namerava da promoviše Srbiju kao centar naprednih inovacija u regionu, izjavila je danas u Beogradu premijerka Ana Brnabić na otvaranju konferencije "Editovanje genoma: biomedicinske i etičke perspektive". Branabić je istakla da su obrazovanje i… »