Arhiva vesti 04.03.2018

Parlamentarni izbori u Italiji, komplikovaniji nego ikada

RTV 04.03.2018
RIM - U Italiji se danas održavaju parlamentarni izbori koji bi mogli da donesu povratak dobro poznatih političkih imena poput bivših premijera Silvija Berluskonija ili Matea Rencija ili pak jednu novu neizvesnost. Izbori u Italiji uvek su komplikovana… »

Zajednička kontrola na graničnim prelazima između Makedonije i Srbije

Blic 04.03.2018
Makedonska vlada je objavila da će na dva granična prelaza sa Srbijom biti uvedena zajednička kontrola. Kako je saopšteno, informaciju o uvodjenju zajednicke kontrole na graničnim prelazima Tabanovce-Preševo i Pelince-Prohor Pčinjski makedonski… »

CPI: Do 12 sati u Beogradu glasalo 18,2 odsto građana

Blic 04.03.2018
Na biračka mesta do 12 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 18,2 odsto upisanih birača, saopštio je Centar za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI). Kako je rekao Nikola Lazić iz te nevladine organizacije, na osnovu toga se… »

Užas u Kotežu: Dete palo sa trećeg sprata zgrade

Vesti online 04.03.2018
Dečak starosti oko 4 godine pao je sa terase na trećem spratu zgrade u Kotežu, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Hitna pomoć primila je poziv u 15.40 sati i odmah se uputila na lice mesta. Dečak je prevezen u Urgentni centar, a detalji nesreće još nisu… »

Cela bivša Jugoslavija vozila je legendarnog "stojadina", a da li pamtite i urnebesnu reklamu za taj automobil iz sedamdesetih…

Blic 04.03.2018
Retko ko u nekadašnjoj Jugoslaviji nije se vozio ili u nekom momentu života posedovao model "zastava 101", popularni "stojadin". Jedan od najdugovečnijih modela kragujevačke fabrike automobila, "zastava 101" nastao je na bazi „fijata 128“, sa malo… »

Naglo topljenje snega pravi probleme: Rastu vodostaji reka, proglašena vanredna situacija, svi u pripravnosti

Blic 04.03.2018
Zbog naglog topljenja snega raste vodostaj na Velikoj Moravi i svim rekama u Pomoravlju, Resavi i Levču, a vanredna situacija proglašena je u Zaječaru, Prokuplju i Doljevcu. Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije MUP… »

Tragedija u hrvatskoj: Jedan brat je poginuo nakon što se okliznuo na ledu. Kad ga je drugi brat video, doživeo je srčani…

Blic 04.03.2018
Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu uveče u blizini planinarskog doma na hrvatskoj planini Mosor. Reč je o dvojici braće, Milanu (57) i Aleksandru Stamenov (60). Obojica su boravili u planinarskom domu. Jedan od njih je izašao po vodu… »

Skandali na izborima: Italijani se žale na konfuzne listiće, neka birališta nisu ni otvorena

Blic 04.03.2018
Vlasti u Palermu morale su tokom noći, uoči glasanja za parlamentarne izbore u Italiji, ponovo da štampaju oko 200.000 glasačkih listića, dok su se građani u Rimu žalili da ne razumeju listiće i da su previše komplikovani. Kako prenosi AP, novi… »

Makron traži od Rohanija da izvrši pritisak na Damask

RTS 04.03.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron zatražio je od predsednika Irana, Hasana Rohanija, da izvrši pritisak na sirijsku vladu kako bi okončala napade na sirijski region Istočnu Gutu i omogućila pristup humanitarne pomoći toj oblasti. U telefonskom… »

Bivši predsednik Vatikanske banke optužen za proneveru i pranje novca

Radio 021 04.03.2018
Tužioci u Vatikanu optužili su za proneveru bivšeg predsednika Vatikanske banke Anđela Kaloja i njegovog advokata Gabrijelea Liuca, smatrajući ih odgovornim za gubitak od više od 50 miliona evra u prodajama nekretnina. Suđenje predsedniku… »