Arhiva vesti 04.03.2018

Parlamentarni izbori u Italiji, komplikovaniji nego ikada

Vesti online 04.03.2018
U Italiji se održavaju parlamentarni izbori koji bi mogli da donesu povratak dobro poznatih političkih imena poput bivših premijera Silvija Berluskonija ili Matea Rencija ili pak jednu novu neizvesnost. Izbori u Italiji uvek su komplikovana stvar, ali… »

Zajednička kontrola na graničnim prelazima između Makedonije i Srbije

Blic 04.03.2018
Makedonska vlada je objavila da će na dva granična prelaza sa Srbijom biti uvedena zajednička kontrola. Kako je saopšteno, informaciju o uvodjenju zajednicke kontrole na graničnim prelazima Tabanovce-Preševo i Pelince-Prohor Pčinjski makedonski… »

CPI: Do 12 sati u Beogradu glasalo 18,2 odsto građana

Blic 04.03.2018
Na biračka mesta do 12 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 18,2 odsto upisanih birača, saopštio je Centar za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI). Kako je rekao Nikola Lazić iz te nevladine organizacije, na osnovu toga se… »

Nesreća u Kotežu: Dečak (4) pao sa trećeg sprata

Kurir 04.03.2018
Dete od 4 godine palo je visine od nekoliko metara u Kotežu, u bloku Sutjeska. Kako nezvanično saznajemo, dete je palo na granje, što je ublažilo pad, te je, pretpostavlja se reč o lakšim telesnim povredama. Ekipa Hitne pomoći primila je poziv u… »

VIDEO: Zimska reklama za "stojadina" iz 70-ih godina

Radio 021 04.03.2018
Retko ko se u nekadašnjoj Jugoslaviji nije vozio ili u nekom momentu života posedovao model "zastava 101", popularni "stojadin". Jedan od najdugovečnijih modela kragujevačke fabrike automobila, "zastava 101" nastao je na bazi "fijata 128", sa malo… »

Srbija je u stanju pripravnosti zbog poplava: Sve snage će odmah reagovati, u ovim gradovima je već proglašena vanredna…

Telegraf 04.03.2018
Očekuje se i dodatno topljenje snega što će dovesti do porasta vodostaja. Sektor za vanredne situacije stavio je u pripravnost sve svoje snage koje će, ukoliko bude bilo potrebno, odmah reagovati, a u Zaječar je već upućen tim za spasavanje na vodi… »

Dvojica planinara poginula na Mosoru

SEEbiz 04.03.2018
SPLIT - Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu navečer, u blizini planinarskog doma na Mosoru, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića, a policija splitsko-dalmatinska izvijestila je kako za sada… »

Skandali na izborima: Italijani se žale na konfuzne listiće, neka birališta nisu ni otvorena

Blic 04.03.2018
Vlasti u Palermu morale su tokom noći, uoči glasanja za parlamentarne izbore u Italiji, ponovo da štampaju oko 200.000 glasačkih listića, dok su se građani u Rimu žalili da ne razumeju listiće i da su previše komplikovani. Kako prenosi AP, novi… »

Le Drian prijeti Iranu: Ili balističke rakete, ili sankcije

Al Jazeera 04.03.2018
Francuski ministar vanjskih poslova boravit će u dvodnevnoj posjeti Teheranu i razgovarati s liderima Islamske Republike. Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian poručio je Iranu, uoči posjete Teheranu u ponedjeljak, kako ta država mora… »

Optuižnice protiv bivšeg čelnika Vatikanske banke i advokata

Blic 04.03.2018
Tužioci u Vatikanu optužili su za proneveru bivšeg predsednika Vatikanske banke Anđela Kaloja i njegovog advokata Gabrijelea Liuca, smatrajući ih odgovornim za gubitak od više od 50 miliona evra u prodajama nekretnina. Suđenje predsedniku… »