Arhiva vesti 04.03.2018

Netanjahu: Neće biti prevremenih izbora

Slobodna Evropa 04.03.2018
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu, osumnjičen za umešanost u nekoliko korupcionaških afera, isključio je mogućnost prevremenih izbora, prenosi Beta. "Nema razloga (za prevremene izbore) i uz dobru volju nema potrebe da idemo na izbore. Ja imam… »

Ivanić u trodnevnoj poseti Kosovu

Danas 04.03.2018
Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić boravi u trodnevnoj poseti manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve na Kosmetu, saopštila je informativna služba Predsedništva. Ivanić je posetu započeo u Pećkoj patrijaršiji… »

Uz pokaznu vežbu održana Skupština Planinarskog saveza Srbije

Ritam grada Kg 04.03.2018
U organizaciji Planinarsko ekološkog kluba “Gora“ i Planinarskog društva “Žeželj“, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, održana je godišnja skupština Planinarskog saveza Srbije. Pozdravljajući prisutne, prvi čovek tog Saveza Boris… »

Sa ulica sklonjeno 107 zapuštenih vozila

NoviSad.com 04.03.2018
Novi Sad – Radnici JKP „Parking servisa“ uklonili su prošle godine 107 oštećenih i zaboravljenih vozila sa novosadskih parkirališta. „Čišćenje“ od oštećenih i neregistrovanih vozila koja zauzimaju parking-mesta biće nastavljeno i ove… »

VIDEO: Upali bagerom u Lidl i opljačkali ga, pa kamenovali policiju

Radio 021 04.03.2018
Višečlana kriminalna banda opljačkala je supermarket Lidl u Dablinu u koji je upala ukradenim bagerom, uništivši radnju. Incident se dogodio u petak usred jake snežne oluje Ema, koja je paralisala Irsku. Mnogi putevi bili su neprohodni, a radnje… »

"Gornjamakedonija" novi predlog Grčke, protesti u Skoplju

RTV 04.03.2018
ATINA, SKOPLJE - Grčka vlada predložila je u nacrtu sporazuma da novo ime za Makedoniju bude "Gornjamakedonija", javlja grčki dnevnik "Nea selida". Kako navodi, Atina predlaže složeno ime u formi jedne reči koje se neće prevoditi na drugim… »

Mirna noć u gradu: Tri osobe lakše povređene u dva udesa

Blic 04.03.2018
U toku noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su povređene tri osobe, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Batutove, oko 20.30 časova, lakše je povređen muškarac starosti 38 godina… »

Sukobi policije i demonstranata kod nuklearnog postrojenja u Francuskoj

Blic 04.03.2018
Francuska policija ispalila je suzavac tokom sukoba sa demonstrantima koji su protestovali zbog nuklearne energije kod postrojenja Bure na severoistoku zemlje. Demonstranti su bacali razne predmete na policiju koja je blokirala pristup šumi kod… »

Odbačene sve sudske odluke o predaji dva ostrva Saudijskoj Arabiji

Radio 021 04.03.2018
Vrhovni ustavni sud Egipta odbacio je sve prethodne sudske odluke o predaji dva ostrva u Crvenom moru Saudijskoj Arabiji na osnovu sporazuma iz 2016. godine, između Kaira i Rijada. Sud je u obrazloženju odluke naveo da samo zakonodavna vlast može da… »

U Italiji otkrivena vojna rezidencija iz drugog veka

Blic 04.03.2018
Radnici su tokom radova na podzemnoj železnici u Rimu pronašli rezidenciju vojnog komandanta iz drugog veka, zajedno sa dobro očuvanim geometrijski osmišljenim mozaikom, mermernim podom i islikanim zidovima. Glavni rimski arheolog Frančesko… »