Arhiva vesti 04.03.2018

Netanjahu: Neće biti prevremenih izbora

Slobodna Evropa 04.03.2018
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu, osumnjičen za umešanost u nekoliko korupcionaških afera, isključio je mogućnost prevremenih izbora, prenosi Beta. "Nema razloga (za prevremene izbore) i uz dobru volju nema potrebe da idemo na izbore. Ja imam… »

Ivanić u trodnevnoj poseti Kosovu

Danas 04.03.2018
Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić boravi u trodnevnoj poseti manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve na Kosmetu, saopštila je informativna služba Predsedništva. Ivanić je posetu započeo u Pećkoj patrijaršiji… »

Gorska služba spašavanja na zgradi Skupštine grada

InfoKG 04.03.2018
U organizaciji PEK “Gora“ i PD “Žeželj“, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, održana je godišnja skupština Planinarskog saveza Srbije, kao i pokazna vežba koju je izvela Gorska služba spašavanja i izložba fotografija sa brojnih… »

Uklonjeno 107 havarisanih i neregistrovanih vozila u Novom Sadu

Radio 021 04.03.2018
Parking servis prošle godine je, po nalogu saobraćajne inspekcije, uklonio 107 havarisanih i neregistrovanih vozila sa ulica Novog Sada. Vlasnici ovakvih automobila sami su sklonili 95 vozila, a njih 12 uklonjeno je "paukom", kažu za Novosti u ovom… »

VIDEO: Upali bagerom u Lidl i opljačkali ga, pa kamenovali policiju

Radio 021 04.03.2018
Višečlana kriminalna banda opljačkala je supermarket Lidl u Dablinu u koji je upala ukradenim bagerom, uništivši radnju. Incident se dogodio u petak usred jake snežne oluje Ema, koja je paralisala Irsku. Mnogi putevi bili su neprohodni, a radnje… »

Grčka ima neobičan predlog za novo ime Makedonije

Vesti online 04.03.2018
Grčka vlada predložila je u nacrtu sporazuma da novo ime za Makedoniju bude "Gornjamakedonija", javlja grčki dnevnik "Nea selida". Kako navodi, Atina predlaže složeno ime u formi jedne reči koje se neće prevoditi na drugim jezicima, a protiv je… »

Noć u Beogradu Dve saobraćajke, troje lakše povređenih

Večernje novosti 04.03.2018
U toku noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su povređene tri osobe. U toku noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su povređene tri osobe, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Na uglu Bulevara… »

Sukobi policije i demonstranata kod nuklearnog postrojenja u Francuskoj

Blic 04.03.2018
Francuska policija ispalila je suzavac tokom sukoba sa demonstrantima koji su protestovali zbog nuklearne energije kod postrojenja Bure na severoistoku zemlje. Demonstranti su bacali razne predmete na policiju koja je blokirala pristup šumi kod… »

Vrhovni sud Egipta ne da dva otoka Saudijskoj Arabiji

Al Jazeera 04.03.2018
Sud je u obrazloženju odluke naveo kako samo zakonodavna vlast može odobriti sporazum. Vrhovni ustavni sud Egipta je odbacio sve prethodne sudske odluke o predaji dva otoka u Crvenom moru Saudijskoj Arabiji, na osnovu sporazuma iz 2016. godine između… »

U Italiji otkrivena vojna rezidencija iz drugog veka

Blic 04.03.2018
Radnici su tokom radova na podzemnoj železnici u Rimu pronašli rezidenciju vojnog komandanta iz drugog veka, zajedno sa dobro očuvanim geometrijski osmišljenim mozaikom, mermernim podom i islikanim zidovima. Glavni rimski arheolog Frančesko… »