Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Bela kuća: EU pokušava da kazni američke radnike

Slobodna Evropa 26.06.2018
Evropska unija (EU) "pokušava da kazni" američke radnike uvođenjem carine na uvoz robe proizvedene u SAD, izjavila je danas portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders. Sander je to rekla na pitanje novinara o reakciji američkog predsednika Donalda… »

Nova pretnja! Portparolka reprezentacije najavila fudbalsku veliku Albaniju! (foto)

Srbija danas 26.06.2018
Reči koje ulivaju strah. Ni devet dana posle odigrane utakmice drugog kola E grupe, između selekcija Srbije i Švajcarske, provokacije sa albanskih prostora ne prestaju. Poslednju je iznela porptarolka FS Albanije Jona Derviši, koja uporno tvrdi da će… »

Rešen otkup voća na severu Crne Gore: Maline "beru" ćate

Večernje novosti 26.06.2018
Probleme koje su ove godine sa otkupom roda imali malinari sa severa Crne Gore, rešiće opštine. To je epilog razgovora malinara u Beranama i Bijelom Polju sa gradskim ocima. PROBLEME koje su ove godine sa otkupom roda imali malinari sa severa Crne… »

Obaveštajne agencije BiH u službi radikalnog islama (7): Mudžahedin iz Kenta ubijao i Srbe

Vesti online 26.06.2018
Mudžahedini su u Bosnu došli još tokom rata devedesetih i o odredu El mudžahedin u kome su se borili ispisane su knjige i knjige. Međutim, Dževad Galijašević otkriva da je većina njih svoje aktivnosti nastavila i kasnije i to pod blagoslovom… »

Trebinjcima više od 1.000 kazni

Večernje novosti 26.06.2018
Na putevima istočne Hercegovine u periodu od 16. maja do 24. juna 2018. godine. NA putnoj mreži istočne Hercegovine u vremenskom periodu od 16. maja do 24. juna 2018. prekoračenje brzine evidentirao je savremeni sistem za automatsko merenje… »

Sestre neće u Podgoricu

Večernje novosti 26.06.2018
Razmimoilaženja oko sedišta Visoke medicinske škole u Beranama. Čelnici Opštine studentima daju novu zgradu. PONOVO bura oko sedišta Visoke medicinske škole u Beranama, koja u ovom gradu školuje kadrove punih 13 godina. Naime, ne vodeći računa o… »

Dan kada je spasena Srpska

Vesti online 26.06.2018
Operacija Koridor 92 jedna je od najslavnijih bitaka u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i da je pitanje da li bi bilo Srpske da koridor nije uspostavljen, izjavio je predsednik RS Milorad Dodik na Dugoj njivi, gde je položio vence na… »

Dodik upozorava: Migranti Bakirovi glasači!

Vesti online 26.06.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je odbacio mogućnost smeštaja migranata na području srpskog entiteta. On je optužio bošnjačke stranke da motivišu migrante da dolaze u BiH kako bi im dodelile državljanstvo i tako uticale na promenu… »

U Crnoj Gori uništeno tonu i po više droge u odnosu na 2017.

Večernje novosti 25.06.2018
Skoro pet tona različitih vrsta droge, koja je bila skladištena u prostorijama Višeg suda u Podgorici, uništeno je ove godine, što je za tonu i po više u odnosu na celu prošlu godinu. Skoro pet tona različitih vrsta droge, koja je bila… »

Bahata vožnja se nastavlja: Brzinu nisu smanjili ni zbog drakonskih kazni

Blic 25.06.2018
Stroge kazne za brzu vožnju, nevezanje pojasa ili korištenje telefona u vožnji za godinu dana nisu baš uspele da „primire“ vozače u RS. Po zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, policija u Srpskoj je za godinu dana primene izmena… »