Politika arhiva vesti 29.06.2018

Đurić: Jeste pretnja, direktna, predsedniku Srbije

Dnevnik 29.06.2018
BEOGRAD: Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je neprimerenim sve pokušaje Slaviše Ristića da prikrije pravu prirodu svog političkog delovanja i direktnu pretnju državnom vrhu i predsedniku Aleksandru Vučiću. "Neprimereni su i odvratni svi… »

Savet UN usvojio izveštaj o ljudskim pravima za Srbiju

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Savet za ljudska prava UN usvojio je, na svom 38. zasedanju u Ženevi, izveštaj Radne grupe za Univerzalni periodični pregled za Srbiju, u kojem stoji da je naša zemlja pokazala posvećenost zaštiti ljudskih prava načinom na koji se… »

Janković: Vučiću nećeš pobeći od pitanja, nećeš pobeći od zakona i pravde

Novi magazin 29.06.2018
Članovi Pokreta slobodnih građana na čelu s predsednikom Sašom Jankovićem ponovo su danas ispred Predsedništva Srbije postavljali pitanja pdsedniku Aleksandru Vučiću na koja javnost još nije dobila odgovor, a među kojima su ona koja se tiču… »

Mira Marković presudu na godinu dana zatvora dočekala u elitnom naselju u Moskvi

Press 29.06.2018
Mirjana Marković će svoj 76 rođendan 10. jula dočekati sa presudom za kriminal, ali u elitnom naselju Moskve i luksuzu, sa novcem za koji se opravdano sumnja da je pokraden od građana Srbije. Foto:blic Supruga Slobodana Miloševića, koja je juče… »

Sputnjik: Režija da se proglasi "agresija Srbije"

Vesti online 29.06.2018
"Slanje specijanih albanskih jedinica na sever Kosova, za Vidovdan, potez je kojim Priština želi da isprovocira Srbiju na sukob", piše Sputnjik. Specijalne jedinice Rosu uputile su se na sever Kosova, a ova odluka je doneta pošto je srpskom ministru… »

Tusk: Istorijski trenutak za odnose EU i Zapadnog Balkana

Večernje novosti 29.06.2018
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na uspešnom predsedavanju EU. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na uspešnom predsedavanju EU, a kao najveći… »

Dačić: Bizarna priča o lažnoj braći Pacoli

Mondo 29.06.2018
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić "razgolitio" je na pitanju bitke za povlaćenje priznanja ono što funkcioniše kao svojevrsna "paralelna diplomatija", čiji deo su i lažna braća Bedžeta Pacolija, tvitovi i pritisci iza scene. Foto… »

Delegacija kineskog grada Lišui u Beogradu

RTS 29.06.2018
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima grada Lišui koje je predvodio Čen Ruišang predsednik opštinske Narodne političke konsultativne… »

Mihajlovićeva: Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora, zavisiće od Beograda i Prištine

Kurir 29.06.2018
BEOGRAD - Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora između Beograda i Prištine, zavisiće pre svega od nas i naše spremnosti da idemo ka kompromisu, ali i od druge strane, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka… »

U Stepojevcu evakuisano 30 ljudi, u Obrenovcu nema povređenih

Novi magazin 29.06.2018
U Stepojevacu, u beogradskoj opštini Lazarevac, večeras su vatrogasci evakuisali 30 ljudi koji su najugroženiji usled padavina, dok u Obrenovcu niko nije ugrožen, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). U Stepojevcu se nalazi i… »