Politika arhiva vesti 29.06.2018

Kosovska ambasadorka objavila fotografiju sa Majkom Pompeom

Blic 29.06.2018
Kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku objavila je danas na svom Tviter nalogu fotografiju sa državnim sekretarom SAD Makom Pompeom. Ona je izrazila zadovoljstvo što se srela sa Pompeom. - On dobro poznaje Kosovo i mi smo srećni sto imamo… »

Vlada Srbije obeležiće godinu dana rada 5. jula u Subotici

Beta 29.06.2018
Godinu dana rada Vlade Srbije na čelu sa predsednicom Anom Brnabić biće obeleženo u četvrtak, 5. jula, u Subotici, potvrdjeno je agenciji Beta u Kabinetu premijerke. Premijerka i članovi Vlade boraviće ceo dan u Subotici. Skupština Srbije izabrala… »

Koha: EU potvrdila da formiranje ZSO u skladu sa Ustavom Kosova i bez izvršnih ovlašćenja

Beta 29.06.2018
Na poslednjem sastanku u Briselu, predstavnici EU potvrdili su prištinskoj delegaciji da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova i bez izvršnih ovlašćenja, piše danas Koha ditore. Kako je za dnevnik… »

Usvojen rebalans budžeta; "Grad nikome ništa ne duguje"

B92 29.06.2018
Skupština grada Beograda usvojila je rebalans budžeta, kojim su planirana ukupna sredstva u iznosu od 103,28 milijardi dinara. To je za 25,14 miliona dinara više u odnosu na sredstva planirana budžetom za ovu godinu, pojasnio je zamenik… »

Skupština Beograda odlučila: 30.000 za treće dete

B92 29.06.2018
Beograd -- Skupština grada Beograda danas je jednoglasno donela odluku da žena koja rodi treće dete od grada dobije 30.000 dinara. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je od početka godine 6.388 žena dobilo… »

Kameron Manter: Tramp želi stabilan Balkan

Danas 29.06.2018
Bivši američki ambasador u Srbiji i predsednik Istok-Zapad instituta, za Danas o planu za Zapadni Balkan koji je doneo u Beograd Mislim da je cilj predsednika SAD Donalda Trampa stabilan Balkan. On nije zainteresovan za nestabilan region, pogotovo ne za… »

Tači: SAD snažno podržavaju dijaloga Kosova i Srbije

Novi magazin 29.06.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije SAD snažno podržavaju i uvek imaju svog predstavnika u Briselu, kako bi koordinisale taj proces i dale konkretnu podršku tom procesu. "Ja sam održao dva… »

Kompromis – šta je to?

Dojče vele 29.06.2018
Reč „kompromis“ nesumnjivo obeležava finiš dijaloga Beograda i Prištine. Ostaje nejasno šta taj pojam u ovom slučaju podrazumeva. I da li su sve strane na tako nešto spremne…. Zvaničnici Srbije koriste svaku priliku da naglase značaj… »

Italija podržava dijalog Beograda i Prištine

Danas 28.06.2018
Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo izrazio je zadovoljstvo ohrabrujućim ishodom prošlonedeljnog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, potpomognutim od strane Evropske unije. Obnovljeno zalaganje obe strane u razgovorima omogućiće da… »

Izložba „Razgovori": Kako deca vide sebe, druge i društvo u kome žive

BBC News 29.06.2018
Na izložbi u Beču, Dejan Kaludjerović predstavio je rezultate petogodišnjeg projekta u okviru koga je radio s decom širom sveta. Teško je zamisliti vršnjake iz Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Irana, Izraela i Austrije da se sretnu na jednom mestu i… »