Politika arhiva vesti 29.06.2018

Elena Krstanović – Šuca (1937–2018)

Vreme 29.06.2018
Preminula je Šuca, prva i dugogodišnja sekretarica „Vremena", jedan od simbola naše redakcije devedesetih. Od prvog broja, Šuca je bila dobri duh i stub redakcije, angažovana i poverljiva, s neodoljivim šarmom koji imaju samo malobrojni… »

Putin u Srbiji 1. novembra: Vojna parada, stižu i tenkovi

Dnevnik 29.06.2018
BEOGRAD: Ruski predsednik Vladimir Putin doći će u posetu Srbiji 1. novembra, na Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, saznaju Novosti. U sutrašnjem štampanom izdanju Novosti pišu i da bi tada u Beogradu trebalo da bude upriličena vojna… »

Mediji: Priznanje Kosova povukla Papua Nova Gvineja?

BK TV 29.06.2018
Sudeći po opisu šefa diplomatije, zemlja koja bi mogla da povuče priznanje Kosova je Papua Nova Gvineja, piše Sputnjik. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je imejlom dobio notu da je jedna zemlja povukla priznanje Kosova, a da… »

Putin prihvatio da poseti Srbiju

Studio B 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da poseti… »

Zvezda dovela sedmo pojačanje, potpisao i Holanđanin!

Srbija danas 29.06.2018
Ugovor na dve plus jednu godinu. Crvena zvezda je angažovala i sedmo pojačanje u prelaznom roku. Novi igrač šampiona Srbije je postao Lorenco Ebisilio. Fudbaler iz Holandije rođen 1991. godine koji je do sada igrao za Apoel, Zvezdinog potencijalnog… »

Beli preveslao glasače: Otvorio kafić u centru Beograda! Konobari ulaze kroz prozor!?

Kurir 29.06.2018
Kafedžija Nekadašnja senzacija na predsedničkim izborima digla ruke od politike i preletela iz politike u ugostiteljstvu. Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, očigledno je digao ruke od politike jer je u centru Beograda otvorio… »

Dizdarević novi predsjednik SO Bijelo Polje

RTV Novi Pazar 29.06.2018
Akademski slikar i dosadašnji direktor Centra za kulturu u Bijelom Polju, mr Abaz Dizdarević, novi je predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje. Za njega je danas, na prvoj konstituitivnoj sjednici glasalo 22 odbornika, sedam protiv, koliko i… »

Koga predstavljaju poslanici u zvaničnim posetama? VIDEO

B92 29.06.2018
Loše diplomatsko delovanje, prikupljanje glasova ili skandal? Postupci i izgovorene reči pojedinih srpskih poslanika odjeknuli su daleko, doneli čak zapisnike nemačke policije u parlament ali i nesuglasice sa pojedinim zemljama. Koga poslanici u… »

Malagurski: Istina o malinarima! (video)

Sputnik 29.06.2018
Malinari. Ili kako ih mnogi ljudi zamišljaju. A tako je možda i bilo do 2015. godine, kada je Srbija bila prva u svetu po proizvodnji i izvozu malina, ispred Čilea i Poljske. Cena je bila dobra, zato nije bilo ni protesta. Seljaci su zaboravili na… »

Počeo treći Forum mladih lidera regiona

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prisustvovao je otvaranju trećeg Foruma mladih lidera regiona, koji će biti održan u… »