Politika arhiva vesti 29.06.2018

Skat: SAD žele pravdu za porodicu Bitići

N1 Info 29.06.2018
Ni 19 godina od ubistva trojice američkih državljana Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija srpsko tužilaštvo još nije podiglo optužnicu protiv odgovornih. Izvor: N1 To pitanje godinama opterećuje odnose Srbije i SAD, a juče je Odbor za… »

Putin dolazi na jesen, na Vučićev poziv

Politika 29.06.2018
Rusija spremna da se uključi u dijalog o Kosovu i Metohiji, ako bude proširenja formata pregovora. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i… »

Ambasador Skot: Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dogovore dijalogom

Beta 29.06.2018
Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dijalogom dogovore izmedju sebe, izjavio je danas ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot. Upitan šta je maksimum koji Srbija može da dobije iz razgovora o rešenju kosovskog pitanja, ambasador je kazao da SAD "samo… »

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

Blic 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja. On je ovom prilikom istakao da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru… »

Tači:NATO je na Kosovu, a sada je vreme da Kosovo bude u NATO

RTV 29.06.2018
PRIŠTINA - Predsednik Parlamentarne skupštine NATO, Paolo Ali razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i tom prilikom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kosovskim parlamentom, saopštio je… »

Đurić: Jeste pretnja, direktna, predsedniku Srbije

Večernje novosti 29.06.2018
Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je neprimerenim sve pokušaje Slaviše Ristića da prikrije pravu prirodu svog političkog delovanja i direktnu pretnju državnom vrhu. Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je neprimerenim sve pokušaje Slaviše… »

Otadžbina: Hajka protiv Ristića kao protiv Olivera Ivanovića

RTV 29.06.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Narodni pokret Srba sa KiM "Otadžbina", čije pismo Putinu je potpisao poslanik Slaviša Ristić, saopštava da se protiv Ristića vodi medijska hajka, sa ciljem da se "galamom" prekrije sadržaj pisma i izbegne diskusija o navodima… »

Regionalni forum mladih u Novom Sadu

RTS 29.06.2018
Treći regionalni forum mladih koji bi trebalo da, u okviru dijaloga, obezbedi trajne modele saradnje u regionu za budućnost, zasnovane na pomirenju i međusobnom razumevanju, otvoren je u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj foruma je premijerka Srbije Ana… »

Vučić sa SD Radnički o stogodišnjici ovog društva

Danas 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. On je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

Mihajlović: Da se ne brukamo ni pred precima, ni pred decom

Danas 28.06.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da onaj ko je na Vidovdan spreman da na Kosovu traži izdajnike među Srbima i da ih deli i svađa ne misli dobro ni Srbima, ni Srbiji, a najmanje Kosovu. Zato se baš na Vidovdan vidi kakav je… »