Politika arhiva vesti 29.06.2018

Sputnjik: Priznanje povukla Papua Nova Gvineja?

Vesti online 29.06.2018
Sudeći po opisu šefa diplomatije, zemlja koja bi mogla da povuče priznanje Kosova je Papua Nova Gvineja, piše Sputnjik. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je imejlom dobio notu da je jedna zemlja povukla priznanje Kosova, a da… »

Večernje novosti: Putin stiže 1. novembra u Srbiju

Beta 29.06.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće Srbiju 1. novembra, na dan oslobodjenja Beograda u Prvom svetskom ratu 1918. godine, pišu Večernje novosti. List u izdanju od subote, 30. juna, navodi da bi povodom 100 godina od završetka Velikog rata trebalo… »

Skot: Ova godina ključna za rešavanje pitanja Kosova

Blic 29.06.2018
SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa kada je reč o Kosovu i Metohiji, kaže ambasador SAD Kajl Skot, koji navodi da njegova zemlja ovu godinu vidi kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno "ako hoćemo da vidimo… »

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

Blic 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja. On je ovom prilikom istakao da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru… »

"Sada je vreme da Kosovo bude u NATO"

Vesti online 29.06.2018
Predsednik Parlamentarne skupštine NATO, Paolo Ali razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i tom prilikom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kosovskim parlamentom, saopštio je kabinet kosovskog… »

SNS: Reagovati zbog pretnji Vučiću

Danas 29.06.2018
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) pozvao je danas nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je, kako je naveo, izrekao poslanik… »

„Otadžbina“: Laž da Ristić preti ubistvom predsednika

Danas 29.06.2018
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da je „gola laž“ da poslanik Slaviša Ristić preti ubistvom predsedniku Srbije ukoliko potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom. Neviđena hajka režimskih… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Politika 29.06.2018
NOVI SAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti „velike stvari”. „Ako budemo… »

Vučić pokrovitelj jubileja "Radničkog": Hvala Dušanu Ivkoviću i predstavnicima kluba na velikoj časti

Blic 29.06.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Sportskog društva "Radnički", sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. On je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj… »

Mihajlović: Da se ne brukamo ni pred precima, ni pred decom

Danas 28.06.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da onaj ko je na Vidovdan spreman da na Kosovu traži izdajnike među Srbima i da ih deli i svađa ne misli dobro ni Srbima, ni Srbiji, a najmanje Kosovu. Zato se baš na Vidovdan vidi kakav je… »