Politika arhiva vesti 29.06.2018

Pada još jedno priznavanje KiM

Večernje novosti 29.06.2018
Ministar Ivica Dačić najavio novi diplomatski uspeh naše zemlje oko Kosova. Ime države će biti objavljeno čim Srbiji bude dostavljena zvanična nota. JOŠ jedna zemlja je povukla priznavanje kosovske nezavisnosti, a njeno ime ću saopštiti naredne… »

Vučić: Poseta Putina velika čast za Srbiju

N1 Info 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Večernje novosti pišu da će Putin posetiti Srbiju 1. novembra, na dan… »

Ambasador SAD: Evo šta će dobiti Srbija i Kosovo

Vesti online 29.06.2018
"Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dijalogom dogovore između sebe", izjavio je danas ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot. Upitan šta je maksimum koji Srbija može da dobije iz razgovora o rešenju kosovskog pitanja, ambasador je kazao da SAD "samo… »

Srbija zainteresovana - što više razvijati Dunav

B92 29.06.2018
Beograd -- Srbija je zainteresovana za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije u svrhu razvoja trgovinske razmene i ekonomske saradnje putem Dunava. To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Dunavske komisije… »

"Sada je vreme da Kosovo bude u NATO"

Vesti online 29.06.2018
Predsednik Parlamentarne skupštine NATO, Paolo Ali razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i tom prilikom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kosovskim parlamentom, saopštio je kabinet kosovskog… »

Vučević: Nadležni organi hitno da reaguju na pretnje Ristića

RTS 29.06.2018
Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Miloš Vučević pozvao je nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je juče izrekao poslanik Slaviša Ristić. "Ne smemo… »

„Otadžbina“: Laž da Ristić preti ubistvom predsednika

Danas 29.06.2018
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da je „gola laž“ da poslanik Slaviša Ristić preti ubistvom predsedniku Srbije ukoliko potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom. Neviđena hajka režimskih… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Novi magazin 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Vučić pokrovitelj proslave 100 godina osnivanja SD Radnički

Politika 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. Vučić je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

Mihajlović: Da se ne brukamo ni pred precima, ni pred decom

Danas 28.06.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da onaj ko je na Vidovdan spreman da na Kosovu traži izdajnike među Srbima i da ih deli i svađa ne misli dobro ni Srbima, ni Srbiji, a najmanje Kosovu. Zato se baš na Vidovdan vidi kakav je… »