Politika arhiva vesti 29.06.2018

Rezultati jednogodišnjeg rada Vlade Srbije: Ani prelazna ocena

Kurir 29.06.2018
Digitalizacija i finansijska stabilnost su stvari koje treba pohvaliti, dok se po pitanju životnog standarda građana, Kosova i puta u EU moglo više uraditi, ocenjuju sagovornici Kurir. Danas se navršava godinu otkako je Ana Brnabić preuzela vođenje… »

Slučaj Bitići osnov za dalje odnose Srbije i SAD; Ministarka: Srbija posvećena rešavanju

Insajder 29.06.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je Srbija posvećena rešavanju slučaja ubistva američkih državljana, Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija koji su ubijeni pre 19 godina. Kako tvrdi ministarka, srpski nadležni organi rade da se taj… »

Konzulat u Beču pred selidbom

Večernje novosti 29.06.2018
Prvi rezultati kontrola diplomatsko-konzularnih predstavništava koje obavlja tim MSP. Prostor u prestonici Austrije neuslovan. Tončev: Stanje uglavnom dobro. PROSTOR konzulata u Beču je neuslovan jer se nalazi u stambenoj zgradi, a na njega je upućen… »

Još jedna poruka Srbiji iz Amerike

Sputnik 29.06.2018
SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa za pitanje KiM, izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot i naveo da Sjedinjene Države ovu godinu vide kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno ako hoćemo da vidimo naredak Srbije u… »

Zoran Ivošević: Ne bi me čudilo da se uklone sve prepreke da se Mirjana Marković vrati

Novi magazin 29.06.2018
Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević ocenio je za "Danas" komentarišući presudu Mirjani Marković da je ona "mogla da bude optužena i za ozbiljnije zločine od ovog za koji je osuđena", kao i da ga ne bi iznenadilo da se ubrzo otklone… »

Samoopredeljenje predalo krivičnu prijavu protiv premijera zbog povećanja plata

Novi magazin 29.06.2018
Pokret Samoopredeljenje podneo je danas tužilaštvu krivične prijave protiv premijera Kosova Ramuša Haradinaja i 17 drugih visokih zvaničnika zbog, kako smatraju, nezakonitog povećanja plata za članove vladinog kabineta, savetnike i nosioce… »

Nisam uspela da uđem na otvaranje Narodnog muzeja, ali i dalje je bilo super

Vice 29.06.2018
Nikada nisam bila u našem Narodnom muzeju, ali imam dosta dobar izgovor! Imala sam samo 10 godina kada je Narodni muzej zatvorio svoja vrata gostima za restauraciju, odnosno hibernaciju koja je trajala čitavih 15 godina. Moram priznati da ne posećujem… »

"Histerična reakcija vlasti, pismo Putinu je nepotrebno"

B92 29.06.2018
DSS je osudila je kampanju vlasti protiv poslanika Slaviše Ristića u kojoj mu se "lažima i falsifikatima podmeće da je Aleksandru Vučiću pretio smrću". "Histerične reakcije na svako zalaganje da se odbrani teritorijalni integritet Srbije i… »

Amerika zacrtala šta Srbija mora da učini da bi se odnosi dve zemlje razvijali

Sputnik 29.06.2018
Odbor Predstavničkog doma SAD za spoljne poslove usvojio je rezoluciju o ubistvu braće Bitići u Srbiji 1999. godine, kojom pozivaju na privođenje pravdi odgovornih. U toj rezoluciji se takođe navodi da bi napredak u rešavanju tog slučaja trebalo da… »

Linta: Izjava Plenkovića u EP skandalozna, ali očekivana

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Skandalozna, ali očekivana izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je 90-tih "Srbija bila agresor, a Hrvatska žrtva:, ocenio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. "Izjava Plenkovića u Evropskom parlamentu je u skladu… »