Politika arhiva vesti 29.06.2018

Sputnjik rešava Dačićevu zagonetku: Koja zemlja bi mogla da povuče priznanje Kosova

Sputnik 29.06.2018
Sudeći po opisu šefa diplomatije, zemlja koja bi mogla da povuče priznanje je Papua Nova Gvineja. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je imejlom dobio notu da je jedna zemlja povukla priznanje Kosova, a da očekuje da sledeće nedelje… »

Čepurin: Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da… »

Članovi Odbora za spoljne poslove sa kolegama iz Rusije

RTS 29.06.2018
Na sastanku sa delegacijom Komiteta za međunarodne poslove i Komiteta za odbranu i bezbednost ruskog Saveta Federacije, članovi Odbora za spoljne poslove srpskog parlamenta istakli su prijateljske odnose i dobru saradnju dve zemlje. Gosti iz Rusije… »

Dok kriminalci vršljaju, država prikazuje silu

Danas 29.06.2018
Sagovornici Danasa komentarišu združenu vežbu vojske i policije "Zajednički udar", održanu u sredu u Kraljevu Umesto spektakularne demonstracije zaštite štićenog lica i prikaza rešavanja talačke situacije, vojska i policija trebale bi tešnje da… »

Šesta nota o povlačenju priznanja Kosova

Sputnik 29.06.2018
Još jedna zemlja povukla je priznanje kosovske nezavisnosti, izjavio je potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. On nije hteo da kaže koja država je u pitanju, jer još nije stiglo zvanično obaveštenje. Dačić je na konferenciji… »

Gujon za Sputnjik: Zašto sam za slavu uzeo Vidovdan

Sputnik 29.06.2018
Francuski humanitarac Arno Gujon i njegova porodica su počeli da proslavljaju Vidovdan. On je otkrio za Sputnjik šta ga je navelo da posle dobijanja srpskog državljanstva uzme i krsnu slavu i zašto se opredelio baš za Vidovdan. Gujon ističe da pre… »

Janjić: Kosovski dijalog dobio je novi format! Da li nam konačno rešenje donosi opcija razmene teritorija?

Kurir 29.06.2018
U novom broju nedeljnika Ekspres analitičari su izneli stavove o ideji poznatoj kao "Preševo za Mitrovicu" Dijalog nije ušao u završnu fazu, već je samo dobio novi format, poručuje Dušan Janjić, iz Foruma etničkih odnosa, povodom učestalih… »

Dačić: Šesta nota o povlačenju priznanja Kosova

BK TV 29.06.2018
Potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio je da je još jedna zemlja povukla priznanje kosovske nezavisnosti. Dačić je novinarima u MDP-u rekao da nije reč o afričkoj državi, te da će ime te države saopštiti naredne… »

Referendum o Kosovu bolje rešenje od izbora

Danas 29.06.2018
Šta je za opoziciju prihvatljivija opcija za izjašnjavanje građana o sporazumu sa Prištinom Deo evropski orijentisane opozicije smatra da bi na referendumu, a ne na izborima, građani trebalo da se izjasne o rešenju za Kosovo, dok deo u… »

Saša Paunović: Uvažiti dobru volju Ane Brnabić

Danas 29.06.2018
Predsednik opštine Paraćin obavestio SE da je razgovarao sa srpskom premijerkom i zatražio da se da šansa dijalogu o problemima opozicionih opština Predsednik opštine Paraćin Saša Punović informisao je juče u Istanbulu članove Komiteta za… »