Politika arhiva vesti 29.06.2018

Sever na udaru Prištine: Režija da se proglasi „agresija Srbije“

Sputnik 29.06.2018
Slanje specijalnih albanskih jedinica na sever Kosova, bez vidnog povoda, pokazna je vežba Prištine koja želi da isprovocira Srbiju na ozbiljan sukob. Priština kao da samo traži povod da isprovocira incident. Specijalne jedinice Rosu uputile su se na… »

Sukob zbog Mire Marković. Mrkonjić: Ogorčen sam i na naprednjake i na socijaliste. Odgovor iz SNS: Neka izađu iz "sramotne…

Nedeljnik 29.06.2018
Milutin Mrkonjić je počasni predsednik SPS i bliski prijatelj porodice Milošević. Presuda Mirjani Marković od godinu dana zatvora naljutila je Milutina Mrkonjića. Kritike koje je upitio vlastima, s druge strane, nije naišla na "razumevanje" među… »

Drugi čovek Vatikana stiže u Srbiju

Sputnik 29.06.2018
Državni sekretar Vatikana, kardinal Pjetro Parolin u subotu će prvi put posetiti Srbiju, piše „Politika“. Kako navodi list, Parolina će po dolasku primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova… »

Put Srbije ka EU: Teško će brže

Večernje novosti 29.06.2018
Kako će se austrijsko predsedavanje EU odraziti na naš put. Proširenje je cilj, naruku nam ne ide stanje u Uniji. POLITIKA proširenja je visoko među prioritetima Austrije koja od ponedeljka zvanično preuzima polugodišnje predsedavanje EU. To… »

Insajder: Direktna budžetska korist od investicije nemačkog Tenisa 30 odsto manja od planiranog proseka

Insajder 29.06.2018
Dolazak nemačke kompanije Tenis koja se bavi proizvodnjom i preradom svinjskog mesa najavljuje se već četiri godine. Međutim, informacije kada će Tenis pokrenuti proizvodnju i kakvu će korist od te investicije imati država i građani zvanično niko… »

Putin na jesen u Srbiji

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin će na jesen doći u Srbiji, izjavio je jutros ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, navodeći da je Rusija spremna da učestvuje u Briselskom dijalogu, ukoliko bi došlo do širenja formata. „Predsednik Rusije… »

Dveri: Bajka o “Forverku“

Morava info 29.06.2018
ČAČAK – Gradska organizacija Dveri u Čačku oglasila se saopštenjem povodom najave polaganja kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije “Forverk“ u Preljini. Prenosimo ga u celosti: Na Petrovdan, 12. jula u 12 sati, simbolično, biće… »

Dačić nagovestio — još jedna država povlači priznanje Kosova

Sputnik 29.06.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nagovestio je da će još jedna država povući priznanje Kosova. Dačić, koji je gostovao u „Jutarnjem dnevniku“ RTS-a, nije želeo da kaže koja država je u pitanju, ali se nada da će danas popodne… »

Dačić: Putin na jesen dolazi u Srbiju!

BK TV 29.06.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin će na jesen doći u Srbiji, izjavio je jutros ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, navodeći da je Rusija spremna da učestvuje, ukoliko bi došlo do širenja formata Briselskog dijaloga. "Predsednik Rusije Vladimir… »

Godinu dana vlade Ane Brnabić na čelu sa Vučićem

Danas 29.06.2018
Navršava se godinu dana od kada je premijerka položila zakletvu pred narodnim poslanicima i preuzela funkciju predsednice Vlade Navršava se godinu dana od kada je premijerka Brnabić položila zakletvu i obećala da če svaki dan davati sve od sebe da… »