Politika arhiva vesti 29.06.2018

Mondoloni: Podrška Srbiji i dijalogu Beograda i Prištine

Blic 29.06.2018
- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će tokom predstojeće posete Parizu dobiti jasnu poruku da saradnja Srbije i Francuske mora da se pojača u svim oblastima - izjavio je danas ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni i istakao da je Srbija… »

Dačić sa Lavrovim u Moskvi

Večernje novosti 28.06.2018
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim. Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica… »

Reč plus Aleksandra Tomić: Čekamo izvinjenje zbog Plenkovića

Večernje novosti 28.06.2018
Aleksandra Tomić, šef srpske delegacije u PS Saveta Evrope, o skandalu u Strazburu. Ne prekidaju ni Ružu Tomšić kad govori o ubijanju Srba. ČEKAMO pisano izvinjenje zbog uvreda koje je na sednici izneo hrvatski premijer Andrej Plenković, a između… »

Protestna vidovdanska šetnja

Danas 28.06.2018
Udruženja “Ne damo Kosovo” i “Srbi na okupu” večeras su organziovala protestnu šetnju u kojoj je učestvovalo oko hiljadu ljudi. Protestna povorka se kretala ulicom Kralja Milana gde su se pored zgrade Predsedništva mogli čuti povici… »

Jovanović: Srbijom vlada nacionalističko ludilo

Blic 28.06.2018
Predsednik LDP Čedomir Jovanović kritikovao je današnje izjave vladike Amfilohija i poslanika Slaviše Ristića, koji je pretio predsedniku Srbije, ocenivši ih kao "sliku srpske bolesne stvarnosti kojom vlada nacionalističko ludilo". Jovanović u… »

Proslava Vidovdana na Kosovu bez incideneta

Danas 28.06.2018
Proslava Vidovdana na Kosovu i Metohiji protekla je mirno i bez incidenata, saopšteno je danas iz kosovske policije. U saopštenju se navodi da je policija na vreme preduzela sve mere pripremajući operativni plan za rukovođenje bezbednosnom situacijom… »

Tači: Početak završne faze dijaloga

Danas 28.06.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u nedelju označio početak završne faze dijaloga Kosova i Srbije. „U ovoj završnoj fazi cilj je postizanje sveobuhvatnog pravno… »

Varnice u savezu zbog Mire

Večernje novosti 28.06.2018
Počasni predsednik SPS ljut zbog presude supruzi Slobodana Miloševića. Mrkonjić: Ovo je sramota za vlast. Jovanov: Neka idu ako im se ne sviđa. OGROMNA je sramota vlasti da se, uoči dana kad je Slobodan Milošević izručen Hagu, lupa još jedan… »

Nudi hektare Putinovoj stranci

Večernje novosti 28.06.2018
Kosovski Albanci traže da se u dijalog Beograda i Prištine uključe Amerikanci. Ako se to dogodi, Srbija će tražiti da se i Rusija uključi u dijalog u Briselu, kaže Dragan Marković Palma. KOSOVSKI Albanci traže da se u dijalog Beograda i Prištine… »

Goran Rakić o zabrani Vulinu: Najgrublje kršenje prava Srba

Večernje novosti 28.06.2018
Predsednik Srpske liste izjavio da je zabrana ulaska ministru Vulinu od strane privremenih institucija samouprave u Prištini na Vidovdan sraman potez očajnika. KOSOVSKA MITROVICA - Zabrana ulaska ministru Vulinu od strane privremenih institucija… »