Politika arhiva vesti 24.09.2018

Novosti: Srbija do kraja godine otvara tri nova poglavlja

Radio 021 24.09.2018
Tri poglavlja u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji, Srbija bi mogla da otvori krajem ove godine. "Novosti" pišu da s obzirom da Unijom trenutno predsedava Austrija, kojoj je približavanje Zapadnog Balkana jedan od prioriteta, njeni predstavnici… »

Đilas traži od RTS-a da mu omogući da javno demantuje Vesića

RTS 24.09.2018
Lider Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas izjavio je da očekuje da ga Radio-televizija Srbije (RTS) pozove i omogući mu da javno demantuje "sedam neistina" koje je izrekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ili bar da pročitaju demantij u… »

Kineski ambasador svirao na fruli koju je dobio od Vučića

B92 24.09.2018
Beograd -- Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang organizovao je prijem u ambasadi povodom 69 godina Dana Narodne Republike Kine. Prijemu je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici Vlade Srbije "Danas slavimo Dan Narodne… »

Srpski u dijaspori – Od srpskih škola do interneta

BBC News 24.09.2018
Interesovanje za učenje srpskog jezika sve veće, a nema dovoljno adekvatnih udžbenika. Zajedno sa strancima željnim da nauče srpski, deca iz dijaspore jul i avgust često provode u kampovima srpskog jezika u Srbiji. Ali, kako jezik uče kada nisu u… »

Krivična prijava protiv opštine Zvečan zbog Sunčane doline

Večernje novosti 24.09.2018
Ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje samoproglašenog Kosova podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja Sunčana dolina koje finansira vlada Srbije… »

Vučić: Moja kosovska politika je doživela poraz

Novi magazin 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora na sednici Glavnog odbora njegove Srpske napredne stranke (SNS) izjavio da se Srbija pet godina trudila da vrati pitanje Kosova na pregovarački sto, ali da je trenutno ta politika "doživela poraz"… »

"Gadi mi se Savez za Srbiju i ko vas predstavlja"

Vesti online 24.09.2018
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković oštro je reagovala na Fejsbuk status predsednika udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željka Veselinovića, u sklopu "Saveza za Srbiju", a u kojem je izvređao premijerku Srbije Anu Brnabić. Veselinović je u… »

Policija na severu Kosova traga za vozilima sa isteklim tablicama

RTS 24.09.2018
Kosovska policija počela je na severu Kosova da sprovodi operativni plan za zaustavljanje automobila bez ili sa tablicama koje su istekle. Radio Slobodna Evropa izveštava da takva vozila čine oko 30 procenata od ukupnog broja vozila na severu Kosova… »

Priština ponovo o proceni štete koju Srbija ima da nadoknadi

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Zvaničnici kosovske vlade i politički analitičari u Prištini ocenili su da je tokom konflikta u periodu od 1990. do 1999. godine Kosovu načinjena šteta u vrednosti od 22 milijarde dolara. To prenosi prištinska Epoka i navodi da se do sada… »

Aleksić (Narodna stranka): Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara

Beta 24.09.2018
Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je povodom predloženih izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju da visina i isplata penzija više neće zavisiti od sistema, već od lične volje političara na vlasti. Kako se u… »