Politika arhiva vesti 24.09.2018

Dačić i Vang: Potvrđeno prijateljstvo i savezništvo

RTS 24.09.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Kine Vang Jiem, a na sastanku je potvrđeno veliko prijateljstvo, strateško partnerstvo i čvrsto savezništvo između dve države. Potpisan memorandum o… »

MUP: Predstavnici opozicije potcenjuju i stigmatizuju policajce

Večernje novosti 24.09.2018
Savetnica šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević reagovala na optužbe protiv prepadnika policije. SRAMNO je da se pripadnicima policije, koji dan i noć rade najodgovorniji i najopasniji posao u Srbiji, spočitava da su… »

"Jedan čovek je mogao da promeni istoriju Srbije, samo da nije glasao za Miloševića"

Blic 24.09.2018
Osma sednica bila istinski početak vladavine Slobodana Miloševića. Jedan "običan unutarpartijski obračun" na kom je Milošević srušio i u političku istoriju poslao svog kuma i dotadašnjeg zaštitnika Ivana Stambolića, kao i tadašnjeg prvog… »

U saobraćajnoj nesreći u Surčinu povređeno sedmoro ljudi, od kojih troje dece

Novi magazin 24.09.2018
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u beogradskom naselju Surčin povređeno je sedam osoba, od kojih troje dece, rečeno je agenciji Beta u službi Hitne pomoći. Nesreća se dogodila oko 19.15 sati u Vojvođanskoj ulici u Surčinu, a prva… »

Iza kulisa demokratske pobede: Koju je poruku Mićunović poslao Miloševiću pre tačno 18 godina, a ko je prema promenama bio…

Blic 24.09.2018
Pre tačno 18 godina Srbija je na izborima raskinula sa režimom Slobodana Miloševića, što poput crvenog slova u kalendaru podseća građane na sva izneverena očekivanja. Najstariji lider tadašnjeg DOS-a Dragoljub Mićunović smatra da su izbori za… »

"Tači preko Ustavnog suda pokušava da zaobiđe Skupštinu"

B92 24.09.2018
Priština -- Predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti ocenio da je Kosovo parlamentarna država i da predsednik nema prava da potpisuje međunarodne sporazume. Prema njegovim rečima, eventualni sporazum o normalizaciji odnosa dve zemlje… »

Danas pitamo: Kada će biti završeni klinički centri za čiju obnovu su krediti odobreni pre više od decenije?

Insajder 24.09.2018
Od četiri klinička centra za koje je pre više od deceniju Srbija uzela kredit 150 miliona evra, završen je samo jedan klinički centar – KC Niš, pri čemu su rokovi probijani a cena, prema tvrdnjama državnih funkcionera, uvećava aneksima. Do… »

Danas sednica go SNS, Selaković otkrio o čemu će se pričati

Alo 24.09.2018
Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održana danas, a teme će biti brojne. Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nikola Selaković izjavio je danas da će se na predstojećoj sednici Glavnog odbora vladajuće stranke analizirati… »

Vučić: Dok sam na čelu stranke neću dozvoliti da nam predavanja drže oni koji propagiraju silovanje! (foto)

Alo 24.09.2018
Za mesec dana obeležava se deset godina od osnivanja stranke. U Sava centru se danas održava sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će, kako je najavio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, biti reči i o Kosovu i Metohiji i… »

Siniša Mali: Nikada nisam bio član Demokratske stranke!

Alo 24.09.2018
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras u polemici sa poslanicima Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije, tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, da nikada nije bio član DS. - Nikada u životu… »