Politika arhiva vesti 24.09.2018

Tači ima sastanak sa Trampom: Evo zašto je to za Vučića nemoguća misija (video)

Pravda 24.09.2018
Hašim Tači ima sastanak sa Trampom večeras. Sastanak će biti održan oko 02:00 ujutru po našem vremenu, dok će na kratkom sastanku razgovarati o aktuelnim pitanjima na Kosovu i o odnosima između dve zemlje. Tači će se sastati i sa Kolindom Grabar… »

Vučić: Izneću frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju zapadnih sila u izbore u RS

Pravda 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ima celu knjigu dokaza o mešanju zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj. „Nadam se da će sve biti u redu sa Republikom Srpskom i našim narodom tamo“, kazao je Aleksandar Vučić, i… »

Erić: Zamrznut konflikt bolji od cepanja Srbije

Pravda 24.09.2018
Za Srbiju je neuporedivo bolji zamrznuti konflikt na Kosovu, nego brza rešenja, pošto podele i zamena teritorija vode cepanju Srbije, izjavio je FoNetu glavni i odgovorni urednik lista Geopolitika, Slobodan Erić. Podela Kosova, koju predlaže državni… »

Predsednik Saveza Srba o Kolindi: Nastavak podsticanja mržnje prema Srbima

BK TV 24.09.2018
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da tokom druženja sa Hrvatima u Njujorku zapeva pesmu „Lijepa li si" koju izvodi Marko Perković Tompson kao nastavak podsticanja mržnje prema… »

Predsednica parlamenta na pitanje zašto izveštaj o zloupotrebama novca za Kosovo nije stigao na dnevni red: Samo istinu da…

Insajder 24.09.2018
Izveštaj Anketnog odbora o zloupotrebama sredstava iz budžeta Srbije namenjenih Kosovu, koji je praktično potvrdio istraživanje Insajdera o zloupotrebama ovog novca, već četiri godine nije čak ni uvršten na dnevni red Skupštine Srbije. Na pitanje… »

General Trifunović po drugi put među Srbima

Slobodna Evropa 24.09.2018
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbije najavila je da će u utorak (25. septembar) podneti zvanični predlog gradskim vlastima Beograda da se podigne spomenik generalu nekadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA) Vladimiru Trifunoviću povodom 27… »

Vučić: Sastanak sa Putinom za učvršćivanje prijateljstva

Studio B 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i ruskog… »

Vučić na Sednici GO SNS : Počeli smo da ostvarujemo snove

Studio B 24.09.2018
Srbija je pre četiri godine bila na ivici bankrotstva, a danas je nada čitave jugoistočne Evrope, preneo je danas predsednik Aleksandar Vučić reči Klausa Švaba, osnivača Svetskog ekonomskog foruma. Nikad neću da stavljam žig na čelo srpskog… »

"Kad se neko pozove na mene i traži nešto, oterajte ga..."

B92 24.09.2018
Beograd -- Lider SNS Aleksandar Vučić kaže da stranka mora da se menja, iako tako jaka stranka s takvim rezultratima, nije postojala u 30 godina od uvođenja višestranačja. Ipak, primetio je, jedan njen mali deo sve više podseća na ono što je… »

Završena načelna rasprava o ukidanju zakona o privremenom smanjenju penzija

Beta 24.09.2018
Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o više predloga zakona i medjunarodnih sporazuma medju kojima je i ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija. Skupština će sutra glasati o medjudržavnim sporazumima i izboru… »